Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

"Pārdaugava/LU" pārsteidzoši izglābjas un izcīna LBL2 bronzu

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

"Pārdaugava/LU" pārsteidzoši izglābjas un izcīna LBL2 bronzu
Linards Jaunzems
Foto: BK LU

Ar dramatisku atspēlēšanos pēdējā minūtē noslēgusies cīņa par Latvijas Basketbola līgas 2. divīzijas bronzas godalgām. "Mārupes SC" savā laukumā vēl pusotru minūti līdz pamatlaika beigām atradās astoņus punktus priekšā "Pārdaugavai/LU", bet viesi parādīja lielisku sniegumu un galu galā izcīnīja pārsteidzošu uzvaru ar rezultātu 76:74, tiekot pie kārotajām medaļām.

Pēc abu komandu apmainīšanās ar uzvarām savā laukumā, LBL2 sērijā par trešo vietu tika fiksēts neizšķirts, kas nozīmēja, ka izšķirošā trešā spēle risinājās Mārupē, kur vietējā komanda tika uzskatīta par mača favorīti un tādā ziņā arī pretendenti uz bronzas godalgām.

To apliecināja arī spēles sākums, mājiniekiem izvirzoties vadībā ar 7:0. "Pārdaugava/LU" sadeldēja rezultāta starpību līdz trīs punktiem, bet tuvāk tika vien trīs ar pusi minūtes līdz pirmās ceturtdaļas beigām. Vēl minūti vēlāk Kārlis Večens atjaunoja līdzsvaru uz tablo, bet Jānis Ramšs un Toms Straudovskis izkārtoja savai komandai piecu punktu pārsvaru pēc pirmajām 10 nospēlētajām minūtēm (23:18). Otrajā ceturtdaļā lielā mērā atkārtojās pirmās ceturtdaļas scenārijs, viesiem nemitīgi cenšoties atspēlēties. Iespējams, vajadzēja arī daļu spēku atstāt spēlei aizsardzībā, lai neļautu pretiniekam tik bieži atbildēt ar precīziem metieniem. Ceturtdaļas vidū "Mārupes" pārsvars sasniedza deviņus punktus, bet līdz divciparu skaitlim neaizsniedzās. Viesi veica labu izrāvienu, panākot izlīdzinājumu, bet puslaika izskaņā atkal labāki bija "Mārupes" basketbolisti - 44:39.

Trešā ceturtdaļa šajā mačā izrādījās izšķiroša. To ar 6:0 izrāvienu sāka "Mārupe" un savas pozīcijas vairāk neatdeva. Rezultatīvi turpināja spēlēt Kārlis Večens, bet ar viņa un arī Linarda Jaunzema pūlēm bija par maz. "Mārupe" pirmo reizi pārsniedza 10 punktu pārsvaru, bet ceturto ceturtdaļu iesāka ar +13. Ceturtajā ceturtdaļā komandām ar punktu gūšanu pagalam nesekmējās, kas nāca par labu laukuma saimniekiem. Septiņu minūšu laikā komandas kopā realizēja tikai trīs metienus no spēles.

"Pārdaugava/LU" ar Linardu Jaunzemu priekšgalā vēl centās glābt spēli, un tas arī izdevās. Pie astoņu punktu deficīta, kad atlicis spēlēt bija pusotru minūti, ar agresīvu aizsardzību un precīziem metieniem Roberts Niedra un Linards Jaunzems pus minūtes laikā veica 7:0 izrāvienu, atjaunojot intrigu (73:74). Pēdējā minūtē viesi turpināja savu brīnumaino izglābšanos līdz uzvarētām beigām. Pēdējās sešās sekundēs "Mārupe" nespēja gūt punktus, "Pārdaugavai/LU" svinot uzvaru fantastiskā spēles galotnē ar rezultātu 76:74 un tiekot pie LBL2 bronzas godalgām.

Uzvarētāju labā 25 punktus guva un astoņas atlēkušās bumbas izcīnīja Linards Jaunzems, bet 16 punkti, sešas atlēkušās bumbas un piecas rezultatīvas piespēles Kārlim Večenam. "Mārupes" rindās ar 22 punktiem un septiņām atlēkušajām bumbām izcēlās Jānis Ramšs.

LBL2, cīņa par 3. vietu, 22. aprīlis

"Mārupes SC" - "BJBS Rīga/Pārdaugava/LU" 74:76 (23:18, 21:21, 23:15, 7:22)
"Mārupes SC": Ramšs 22 (7 ab), Straudovskis 14 (6 ab), Kalējs 12 (7 ab, 5 pb), Motivāns 6 (6 ab), Kramiņš 6, Metnieks 5 (6 ab), Zemturis 4, Staķavs 3, Seņkāns 2, Polis.
"Pārdaugava/LU": L.Jaunzems 25 (8 ab), Večens 16 (6 ab, 5 rezult. piesp.), Lasenbergs 10, Eiduks 9 (7 ab), Klegeris 5, Ozolinkevičs 4, Niedra 7 (7 ab), A. Jaunzems, Minājevs, Arcimovičs, Dreimanis, Pavliņš.

Izmantoties resursi:
Latvijas Basketbola savienība

     [+] [-]

, 2015-04-23 08:30, pirms 9 gadiem
Puiši un, protams, treneri to bija pelnījuši! Fantastisks cīņas spars! Paldies komandai un tiekamies nākošgad :-)