Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

LBL2: "Kandava/Compor" viesos pieveic "VEF skolu"

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

LBL2: "Kandava/Compor" viesos pieveic "VEF skolu"
Guntars Strāķis
Foto: Renārs Buivids

Latvijas Basketbola līgas otrās divīzijas spēcīgāko komandu grupas mačā "Kandava/Compor" izbraukumā ar rezultātu 78:67 tika galā ar "VEF skolu", lai gan pēc pirmā puslaika atradās iedzinējos.

Duelī par pagrieziena punktu kļuva trešā ceturtdaļa, kurā "Kandava/Compor" no astoņu punktu deficīta panāca plus pieci. Turpinājumā viesiem izdevās pārsvaru palielināt, svinot panākumu, kas komandai bija devītais aizvadītajos 18 mačos. Priekšā pašlaik atrodas četras komandas.

Uzvarētāju rindās rezultatīvākais ar 20 punktiem bija Guntars Strāķis, kurš arī pārtvēra septiņas bumbas un atdeva četras rezultatīvas piespēles, abos rādītājos esot labākais komandā. Savukārt cīņā par atlēkušajām bumbām ar 13 labākais bija Arvis Savčenko, kurš arī iemeta 17 punktus. Tikmēr "VEF skolu" neglāba pat Nikolaja Zotova sniegums – 26 punkti, astoņas bumbas zem groziem un piecas piespēles. Tiesa, viņš pieļāva septiņas kļūdas.

Citā spēlē "Valka/Smiltene" savā laukumā pieveica "BA/DSN" ar 93:75. Laukuma saimnieki uzbrukumā izcēlās ar stabilitāti, visās ceturtdaļās pārsniedzot 20 punktu robežu. Elvis Šukteris uzvaru kaldināja ar 27 punktiem un 12 atlēkušajām bumbām, bet Nikam Niklāvam Višņēvičam 21 punkts un deviņas bumbas zem groziem. Pretinieku rindās Roberts Bērziņš un Niks Salenieks izcēlās ar 23 punktiem.

"Limbaži" izbraukumā ar 87:68 pieveica "Mēmeli/Bausku", jau pirmajā puslaikā iegūstot 20 punktu pārsvaru, kas turpinājumā ļāva palaist grožus vaļīgāk. Uzvarētāju rindās labākais bija Inguss Immers, kurš guva 28 punktus, realizējot sešus no sešiem tālmetieniem. Mājiniekus neglāba arī Ivars Zemītis, kurš 26 punktiem pievienoja 14 atlēkušās bumbas.