Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

Autors: Raivis Dombrovskis

"Ventspils" saspringtā galotnē pieveic "Jēkabpili"

"Ventspils" saspringtā galotnē pieveic "Jēkabpili"
Ronalds Zaķis
Foto: Gints Ivuškāns, f64

Šodienas Aldaris Latvijas Basketbola līgas (LBL) centrālajā spēlē pie svarīgas uzvaras tika BK ''Ventspils'', kas izbraukumā saspringtā mača galotnē prata salauzt BK ''Jēkabpils'' pretestību - 80:78. Lielisku spēli uzvarētājiem aizvadīja Ronalds Zaķis, kuram 27 punkti un sešas bumbas zem groziem, bet Sandim Valteram 19 punkti un vairāki precīzi metieni mača galotnē.

Spēli ar pārliecinošu ofensīvu uzsāka BK ''Ventspils'', kas veiksmīgi izmantoja Zaķa un Timmas pārspēku savos mikrodueļos un trīs minūšu laikā panāca 9:2, liekot Igoram Migliniekam pieprasīt minūtes pārtraukumu. Pēc nelielās apspriedes mājiniekiem izdevās spēli izlīdzināt (precīzus tālmetienus realizēja Bārnīss un Kravčenko) un pirmo ceturtdaļu noslēgt pie mīnus četri (15:19). Otrajā ceturksnī ''Ventspils'' turpināja izmantot Zaķi, kuru pirmajā puslaikā soda laukumā nevarēja apturēt neviens. Tikmēr ''Jēkabpils'' ik pa laikam sekmīgi pielietoja zonas presingu, realizēja gan brīvus (Sirsniņš), gan patrakus (Bārnīss) tālmetienus pāri aizsargu rokām un būtībā uz katru ''Ventspils'' izrāvienu atbildēja pietiekami veiksmīgi, lai pārtraukumā dotos pie rezultāta 37:42.

Pēc lielā pārtraukuma ventspilnieki turpināja barot Zaķi ar piespēlēm un trīs minūšu laikā panāca +14 (54:40), taču ''Jēkabpils'', līdzīgi kā pirmajā puslaikā, spītīgi centās atspēlēties un ar agresīvu aizsardzību un precīziem tālmetieniem viņiem kurzemniekus nekur tālu atlaist neizdevās (47:54; 51:58). Trešās ceturtdaļas pēdējā pusminūtē piecus punktus pēc kārtas guva Valters, no +6 pirms izšķirošā ceturkšņa panākot +11 (65:54). Sešas minūtes līdz pamatlaika beigām ''Ventspils'' pārsvars bija +15, taču ''Jēkabpils'' atbildēja ar iespaidīgu izrāvienu (16:2), un minūti pirms beigām viesu pārsvars vairs tikai minimāls (75:74). Pēdējā minūtē ''Ventspils'' nospēlēja pietiekami akurāti, lai izvairītos no sensācijas - divus soda metienus realizēja Valters, bet jēkabpiliešiem septiņās sekundēs četrus punktus atspēlēt neizdevās. Beigu rezultāts 80:78 par labu ''Ventspilij''.

Uzvarētāju rindās teicami darbojās Ronalds Zaķis, kuram 27 punkti ar lielisku metienu precizitāti (2p. - 11/13, 1p. - 5/6). 19 punkti, pieci izprovocēti noteikumu pārkāpumi un precīzi soda metieni galotnē pieredzējušajam Sandim Valteram. Mājiniekiem četri spēlētāji guva vismaz 14 punktus, bet rezultatīvākais ar 17 bija amerikāņu uzbrucējs Trojs Bārnīss. ''Ventspilij'' šodienas mačā nepalīdzēja amerikāņu saspēles vadītājs Lorenzo Viljamss.

''Ventspils'' vīri grozam uzbruka ar labu precizitāti (2p. - 59%, 3p. - 36%, 1p. - 89%) un izcīnīja 12 atlēkušajām bumbām vairāk nekā jēkabpilieši. Mājinieki spēja turēties līdzi uz tālmetienu rēķina - realizēti 13 no 24 trejačiem (54%).

Ar šodienas uzvaru Roberta Štelmahera trenētā komanda spērusi platu soli, lai regulāro turnīru noslēgtu pirmajā vietā un iegūtu mājas spēļu priekšrocības izslēgšanas spēļu turnīrā. Regulārajā čempionātā ''Ventspilij'' atlicis spēlēt ar ''Jelgavu'', U18 izlasi, abām studentu komandām, ''Liepāju/Triobet'' un ''Jūrmalu''.

Aldaris LBL regulārais turnīrs. 22. februāris

Jēkabpils - Ventspils 78:80 (15:19, 22:23, 17:23, 24:15)
Jēkabpils: Bārnīss 17, Sirsniņš 16 (6 rez.piesp., 4 pārķ.b.), Veselovs 15, Randls 14, Kravčenko 5, Aleksejevs 5, Virsis 3, Pozņaks 2, Leja 1, Hlebovickis.
Ventspils: Zaķis 27 (6 atl.b.), Valters 19, Timma 15 (8 atl.b.), Laksa 5, Lejasmeiers 4 (6 rez.piesp.), Grants 4, Butjankovs 4 (6 atl.b.), Gulbis 2.

Izmantotie resursi:
Latvijas Basketbola savienība


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2014-02-22 19:57, pirms 10 gadiem
Zaķis MVP!
, 2014-02-22 20:00, pirms 10 gadiem
Basketbolu Eiropā tagad māk spēlēt visi - arī jēkabpilieši ; )
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2014-02-22 20:33, pirms 10 gadiem
Dobleens rakstīja: hahahaha, VEFs pārbrauktu pāri ar +20
skatoties pēc budžeta, vaudzētu ar +50
, 2014-02-22 20:51, pirms 10 gadiem
OK. Ventspils ir laba komanda un droši vien, ka viņiem arī bija jāuzvar, bet man ir tikai viens jautājums. Vai tiesnesim Vaskānam ir drosme paskatīties Jēkabpils līdzjutējiem acīs pēc šīs spēles? 16 sekundes līdz beigām, pie -2 Jēkabpilij, Valters stāv ar bumbu cieši nosegts starp diviem spēlētājiem. Visu līdzjutēju priekšā grūž Oskaru Virsi ar plecu, jo tā ir vienīgā iespēja nedabūt "5 sekunžu" pārkāpumu (4 sekundes jau bija nostāvētas). Vaskāns atrodas 2 metru attālumā, bet sodu uzbrukumā nedod. Epizode tiesnesim pārskatāma uz visiem 100%. Labi, varbūt Jēkabpils arī neiemestu bumbu pēdējā uzbrukumā, runa nav par to. Runa ir par godīgu spēli un godīgu tiesāšanu. Es jau nemaz nerunāju par to, ka praktiski visas strīdīgās epizodes spēlē tika traktētas par labu Ventspilij. Lai paliek. Bet šī epizode spēles beigās praktiski izšķīra spēli. Ļoti žēl. Šitais beigu beigās nenāk par labu arī pašiem superklubiem, jo Eirokausos, kas ir šo superklubu prioritāte, šādi viņus neviens netiesā, un droši vien arī nekad netiesās. Tad kāpēc tā vajag?
, 2014-02-22 21:07, pirms 10 gadiem
Neraudi
, 2014-02-22 21:08, pirms 10 gadiem
Nu mums te, Jēkabpilī, pēc šīs spēles gan nav par ko raudāt. Kā Ventspilī, nezinu gan...
, 2014-02-22 21:19, pirms 10 gadiem
larondons rakstīja: Nu mums te, Jēkabpilī, pēc šīs spēles gan nav par ko raudāt. Kā Ventspilī, nezinu gan...
Galvenais jau ir uzvara! +2 vai +20 -nav nozīmes.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2014-02-22 21:27, pirms 10 gadiem
larondons rakstīja: OK. Ventspils ir laba komanda un droši vien, ka viņiem arī bija jāuzvar, bet man ir tikai viens jautājums. Vai tiesnesim Vaskānam ir drosme paskatīties Jēkabpils līdzjutējiem acīs pēc šīs spēles? 16 sekundes līdz beigām, pie -2 Jēkabpilij, Valters stāv ar bumbu cieši nosegts starp diviem spēlētājiem. Visu līdzjutēju priekšā grūž Oskaru Virsi ar plecu, jo tā ir vienīgā iespēja nedabūt "5 sekunžu" pārkāpumu (4 sekundes jau bija nostāvētas). Vaskāns atrodas 2 metru attālumā, bet sodu uzbrukumā nedod. Epizode tiesnesim pārskatāma uz visiem 100%. Labi, varbūt Jēkabpils arī neiemestu bumbu pēdējā uzbrukumā, runa nav par to. Runa ir par godīgu spēli un godīgu tiesāšanu. Es jau nemaz nerunāju par to, ka praktiski visas strīdīgās epizodes spēlē tika traktētas par labu Ventspilij. Lai paliek. Bet šī epizode spēles beigās praktiski izšķīra spēli. Ļoti žēl. Šitais beigu beigās nenāk par labu arī pašiem superklubiem, jo Eirokausos, kas ir šo superklubu prioritāte, šādi viņus neviens netiesā, un droši vien arī nekad netiesās. Tad kāpēc tā vajag?
Ja tiesnesis tik ļoti tiesātu par labu Ventspilij,tad nebūtu bijis Jēkabpiliešu beigu spurts(16-2),un rezultāts nebūtu tikai +2 Ventspilij!
, 2014-02-22 23:21, pirms 10 gadiem
Vot būtu prikols, ja Liepāja paņemtu un uzvilktu Ventspili pēdējā spēlē!! Ja jau Jēkabpils "tihohodi" gandrīz varēja noskriet viņus, tad kāpēc lai to neizdarītu gados jaunāki sportisti
, 2014-02-23 00:39, pirms 10 gadiem
tubiks rakstīja: Ja tiesnesis tik ļoti tiesātu par labu Ventspilij,tad nebūtu bijis Jēkabpiliešu beigu spurts(16-2),un rezultāts nebūtu tikai +2 Ventspilij!
Paskaties delfos vēlreiz to momentu. Nekādu šaubu, ka Valters ir nosegts starp diviem spēlētājiem. Nekādu šaubu par to, ka bija kontakts ar Virsi. Acīmredzami, ka kontakta brīdī Virsim abas rokas ir augšā, bet kontaktā ir Valtera plecs pret Virša krūtīm. Pēc kontakta Virsis zaudē līdzsvaru un krīt. Moments pat nav strīdīgs. Tas ir viennozīmīgs. Citādi, kā vispār spēlēt aizsardzībā? Es jau neko nesaku. Ventspils uz šo brīdi, manuprāt, vispār ir spēcīgākais Latvijas klubs, bet nu šitā arī nevar.
, 2014-02-23 01:44, pirms 10 gadiem
sasperjods-k rakstīja: Basketbolu Eiropā tagad māk spēlēt visi - arī jēkabpilieši ; )
Tur jau nav neviena jēkabpilieša...
, 2014-02-23 10:56, pirms 10 gadiem
Nu ko lai saka, LBL paliek arvien interesantāks un spēļu rezultātus paredzēt ir grūti: komandu spēki izlīdzinās un nav lielas starpības vienam pret otru. Solās būt patiešām interesants pavasaris. Žēl tikai viens, ka "superklubs" KB sponsors - VEF aizvada tikai vienu apli, jo pieļauju, ka arī viņiem nebūtu visās spēlēs drošas uzvaras. Tas tā, akmentiņš LBS un VEF lobiju dārziņā!
, 2014-02-23 11:58, pirms 10 gadiem
Malaci J-pils, musejie pieradija ka ir spejigi cinities ari ar V-pili!
Linards Jaunzems. Foto: Dāvis Lejasmeiers
10

Latvijas basketbola klasikā dalīs apvienotās līgas bronzas godalgas

"Pafbet" Latvijas - Igaunijas apvienotajā basketbola līgā piektdienas vakarā "Rimi" Olimpiskajā centrā (pulkst. 19:00) tiks aizvadīta turnīra priekšpēdējā sezonas spēle. Savstarpējo cīņu par bronzas godalgām aizvadīs "VEF Rīga" un "Ventspils" komandas. Tiešraide būs skatāma kanālā TV4.
Francis Lācis un Zigmārs Raimo (no kreisās). Foto: Rīgas Zeļļi
3

3x3 izlasē spēlējošie Lācis un Raimo šajā sezonā ''Zeļļos'' neatgriezīsies

Portālam ''Sportacentrs.com'' zināms, ka Rīgas ''Zeļļi'' atlikušo sezonu aizvadīs tādā sastāvā, kādā iesākuši Latvijas Basketbola līgas izslēgšanas mačus. Lai arī 3x3 basketbola izlase jau ir nodrošinājusi vietu Parīzes olimpiskajās spēlēs, nedz Franča Lāča, nedz Zigmāra Raimo atgriešanās komandā šajā sezonā netiek sagaidīta.
Reinis Avotiņš. Foto: Ģirts Gertsons
2

"Liepājai" jāpanāk izlīdzinājums vai jāsāk kalt atvaļinājuma plāni

"Pafbet" Latvijas Basketbola līgas ceturtdaļfināla stadijā šovakar pulksten 19:00 tiks aizvadīta sērijas ceturtā spēle starp "Liepāju" un "Ogri". Liepājnieki centīsies pagarināt savu sezonu un panākt piekto spēli, kamēr ogrēnieši lūkos tikt pie pusfinālu atvedošā panākuma sērijā, kurā šobrīd ar 2-1 priekšā ir Ulda Švēdes komanda.