Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

Autors: Krišs Upenieks

Dārgajam krusteniskās saites plīsums

Dārgajam krusteniskās saites plīsums
Raimonds Vējonis un savainojumu guvušais Kristaps Dārgais
Foto: Edijs Elksnis

''Olybet'' Latvijas Basketbola līgas (LBL) vienība ''Barons kvartāls'' palikusi bez viena no komandas līderiem Kristapa Dārgā, kuram konstatēts kreisās kājas ceļgala krusteniskās saites plīsums, ziņo galvaspilsētas komanda.

Savainojumā ''Barons kvartāls'' uzbrucējs iedzīvojās zaudētajā spēlē pret "'Ogre/Kumho Tyre'' (79:82). Nepilnas piecas minūtes pirms beigām Dārgais devās caurgājienā un nokrita, sāpju grimasēs satverot ceļgalu. Diemžēl Kristaps vairs nevarēja turpināt maču un palika laukuma malā, gaidot ātrās palīdzības ierašanos.

Pirmdien tika veikta savainojuma diagnostika ar magnētisko rezonansi. Ārsti konstatēja Dārgā kreisās kājas ceļgala krusteniskās saites plīsumu. Būs nepieciešama operācija, kas tuvākajā laikā arī tiks veikta. Paredzams, ka bez basketbolista Kristapam būs jāiztiek aptuveni pusgadu.

Dārgais LBL sezonā šosezon vidēji spēlējis 28:50 minūtes, kas ir lielākais spēles laiks komandā. Kristaps guvis 9.1 punktu, savācis 5.6 atlēkušās bumbas un atdevis 4.5 rezultatīvas piespēles. BBL Kristapam 26:14 minūtes, desmit punkti, 5.5 bumbas zem groziem un četras rezultatīvas piespēles mačā.

''Olybet'' LBL turnīrā ''Barons kvartāls'' iekrājusi piecas uzvaras 11 spēlēs un ierindojas sestajā vietā, bet BBL četros mačos 3-1 bilance un ceturtā vieta A grupā.

Izmantotie resursi:
Barons/LDz


, 2016-11-21 13:42, pirms 7 gadiem
Kautkā bieži "jaunajiem" tāssaites vājas.. Uzturs vai latviešiem iedzimts?
, 2016-11-21 13:43, pirms 7 gadiem
Ak schaize,cerams ka atveseloshanaas buus veiksmiiga,loti zeel speeleetaaja
, 2016-11-21 13:47, pirms 7 gadiem
PraporšiksPingvins3 rakstīja: Kautkā bieži "jaunajiem" tāssaites vājas.. Uzturs vai latviešiem iedzimts?
Vai arī nesamērīgas slodzes bērnu jauniešu čempionātos, kā arī dankojot apkārt pa pasauli.
, 2016-11-21 13:48, pirms 7 gadiem
Žēl. Kristap, veseļojies un atgriezies vēl labāks!
, 2016-11-21 14:07, pirms 7 gadiem
bāc, tomēr Ko nu?
, 2016-11-21 14:14, pirms 7 gadiem
Žēl jau ir, bet viņa gadījumā šāda trauma tomēr ir samērā saprotama un nav tik liels pārsteigums - pa vasaru papildus slodze nemitīgi dankojot un lēkājot (t.sk. pa asfaltu, kas ceļiem nav īpaši draudzīgs segums) + pilna rudens/ziemas sezona spēlējot basi komandā. Jābūt gandrīz vai LeBronam (gan tīri ģenētiski, gan atdeves ziņā ārpus laukuma - ēdot maksimāli pareizi un guļot dienā 12h, lai varētu atjaunoties utt.), lai organisms to spētu izturēt. Bet nu, lai arī kāds pārcilvēks Dārgais nebūtu, acīmredzot visam (arī ceļgala saišu izturībai) ir sava robeža...
Veiksmi atveseļojoties!
, 2016-11-21 14:19, pirms 7 gadiem
Ar dankošanu tagad ir cauri?
, 2016-11-21 14:21, pirms 7 gadiem
Vājpārts kkāds ar tām krusteniskajām saitēm LV basketbolā.Pirms tam mūsu labākie jaunie talanti ,tagad arī labākais LV dankeris..Veiksmīgu rehabilitāciju,bet seši mēneši noteikti tie nebūs.Lai nu kā galvenais nenokārt galvu!!
, 2016-11-21 15:01, pirms 7 gadiem
Ātrajai palīdzībai nevajadzēja būt uz vietas? Kaut kā neloģiski liekās, ka uz "ātrajiem" ir jāgaida.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2016-11-21 15:04, pirms 7 gadiem
Kas šogad ar LBL all star dunk konkursu ?
, 2016-11-21 15:06, pirms 7 gadiem
R.Zeltiņš,U.Viļums,Roberts Freimanis,Kristaps Mediss, Ģirts Lediņš,Janis Dilevka,Janis Bambis,Edgars Rēķis,Inguss Bankevics,Ivars Timmermanis,Artūrs Brūniņš,Gatis Jahovičs,Salvis Mētra,Akselis Vairogs,Ronalds Zaķis,Jānis Bērziņš,Kaspars Vecvagars,Andris Kivičs,Māris Ziediņš,Jānis Kaufmanis,Mārtiņš Vīņauds,Dāvis Bertāns,Andris Misters,Andris Justovičs,Sandris Vītols,Kristaps Dārgais...A.Eibele,Kristīne Vītola,Artra Frīdenberga,Elīna Rūperte,Sabīne lipe,Anete Ozola,Elīna Babkina ,Sabīne NIEdola,Renāte Reine,Anete Jēkabsone Žogota,Baiba Eglīte,Anete Kiršteine utt Kā redzam dažāda līmeņa un laika spēlētāji/as gājuši cauri šai smagajai traumai..Un cik ir vēl ir tādi,tādas par kuriem nezinu?Labā ziņa,ka gandrīz visi/visas ir spējuši/as atgriesties un turpināt spēlēt..Lai izdodas tev arī ,Kristap!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2016-11-21 15:13, pirms 7 gadiem
Rietumu vilciens rakstīja: nē, nav jābūt, jo uz vietas ir ārstniecības persona, un ne jau viņa var veikt US vai RTG. uzpūst aukstumu un apsaitēt, ko tad vēl Tev vajag? pirmo palīdzību veikt? viss korekti.
Kā jebkurā publiskā pasākumā, uz vietas vajadzētu būt vismaz vienai ekipāžai ar mašīnu. Gaidīšana uz "ātrajiem" atkristu. Tāda bija tā mana doma.
, 2016-11-21 15:16, pirms 7 gadiem
hokejaentuziasts rakstīja: R.Zeltiņš,U.Viļums,Roberts Freimanis,Kristaps Mediss, Ģirts Lediņš,Janis Dilevka,Janis Bambis,Edgars Rēķis,Inguss Bankevics,Ivars Timmermanis,Artūrs Brūniņš,Gatis Jahovičs,Salvis Mētra,Akselis Vairogs,Ronalds Zaķis,Jānis Bērziņš,Kaspars Vecvagars,Andris Kivičs,Māris Ziediņš,Jānis Kaufmanis,Mārtiņš Vīņauds,Dāvis Bertāns,Andris Misters,Andris Justovičs,Sandris Vītols,Kristaps Dārgais...A.Eibele,Kristīne Vītola,Artra Frīdenberga,Elīna Rūperte,Sabīne lipe,Anete Ozola,Elīna Babkina ,Sabīne NIEdola,Renāte Reine,Anete Jēkabsone Žogota,Baiba Eglīte,Anete Kiršteine utt Kā redzam dažāda līmeņa un laika spēlētāji/as gājuši cauri šai smagajai traumai..Un cik ir vēl ir tādi,tādas par kuriem nezinu?Labā ziņa,ka gandrīz visi/visas ir spējuši/as atgriesties un turpināt spēlēt..Lai izdodas tev arī ,Kristap!
Kate Krēsliņa....Ernests Kalve?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2016-11-21 15:21, pirms 7 gadiem
diplomaats rakstīja: Kate Krēsliņa....Ernests Kalve?
Njā,par Kati piemirsu.Kā jau vēl teicu,gan jau ir vēl,kas papildinātu šo garo sarakstu....Ernestam Kalvem bija tikai neliels meniska plīsums,kurš ar laiku pārauga jau hroniskā traumā,kuras dēļ viņš izlaida gandrīz pilnus divus gadus(celis liek manīt joporjām)..Un viss tikai dēļ tā,ka toreiz Vācijas 46ers trūka pacietības,un lika Ernestam spēlēt ar līdz galam neizārstētu savainojumu...Varam tikai iedomāties kur Ernests būtu tagad,ja vien nebūtu šī Vācijas kluba nekompetence...
, 2016-11-21 15:23, pirms 7 gadiem
turists no Rio rakstīja: Kur tev kāds zinātniskais pamatojums, ka dankošana uz asfalta ir iemesls traumām. Bļa, eksperti ibio rio. Traumu iemesls ir tikai un vienīgi nepareiza kustību mehānika, kuras laikā nepareizi tiek noslogoti attiecīgā muskulatūra, saišu kopa.
Par zinātni nemācēšu pateikt, bet kaut kāds iemesls jau ir tam, ka vieglatlēti (skrējēji, lecēji utt.) trenējas, startē un visas savas kustības dara nevis uz mega-cieta asfalta seguma, bet gan uz īpaša seguma, kas ir salīdzinoši stipri 'mīksts'. Ne viens vien mūsu vieglatlēts, piemēram, ir kritizējis Daugavas stadiona manēžas cieto segumu, kas ir traumatisks utt. Dankotāji jau tādi paši vieglatlēti vien ir. Tā ka nevar teikt, ka segumam nav nekāda ietekme uz traumām utt. Zinātne ne zinātne, bļa ne bļa, bet tas ir fakts. Protams, arī tas ko Tu saki - kustību mehānika utt. spēlē arī ļoti lielu lomu un, ja viss pašā pamatā ir pilnīgā dibenā, tad tur segums neko nemainīs un traumas būs šā vai tā (piemērs - D.Rose NBA, kam piezemēšanās mehānika pēc lēcieniem ir vienkārši traģiska. Rezultātā = smagas traumas).
, 2016-11-21 15:28, pirms 7 gadiem
ezic rakstīja: Kā jebkurā publiskā pasākumā, uz vietas vajadzētu būt vismaz vienai ekipāžai ar mašīnu. Gaidīšana uz "ātrajiem" atkristu. Tāda bija tā mana doma.
Basketbols EZĪT nav hokejs. Katrā no komandām ir fizioterapeiti un ar to pietiek. Cik TV varēja redzēt gan Barona , gan Ogres fizio bija klāt un tur tak neko nevar mainīt un nekas nav tik ekstrēmi jāglābj. Tapat operāciju var veikt tikai pēc kāda laika ,kad noiet tūska, tas tā no pieredzes. Galvenais , lai nav vēl menisks, ja tikai krusteniskā , tad rehabilitācija vienkāršaka, ja vēl menisks, tad daudz grūtak
, 2016-11-21 15:31, pirms 7 gadiem
eksperti ibio...
Ja pārrauj krusteniskās, tad pēc tam vairs nav nekādas starpības ir ātrie vai nav! Uzreiz neko izdarīt nevar- maksimums pielikt kaut ko aukstu, un secināt kas noticis ar magnētisko rezonansi. Pēc tam tik un tā jāgaida, kamēr noiet tūska un tad ir jāgriež jebkurā gadījumā, jo pārautas krusteniskās saites var atjaunot tikai ķiruģiskā veidā, jo tās saugt nespēj, jo tām neveidojas rētaudi.
man operācija nākošmēnes
, 2016-11-21 15:31, pirms 7 gadiem
Ar so traumu, par dankosanu pa vasaram laikam bus jaaizmirst.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2016-11-21 15:35, pirms 7 gadiem
ar segumiem te arī mazs sakars..
šādas traumas pārsvarā var dabūt nepareizi piezemējoties pēc kontakta lielā atrumā, kad nav svarīga ne skriešanas ne piezemēšanās tehnika, jo tajā 0.1 sekundē tev nav laika sagrupēties
, 2016-11-21 15:35, pirms 7 gadiem
Lin#7 rakstīja: Kas šogad ar LBL all star dunk konkursu ?
Zonne ņemšot šo titulu!
, 2016-11-21 15:38, pirms 7 gadiem
Vienīgais, ko džeki varu ieteikt - trenējiet kājas, bet arī tas var neglābt, jo ceļgala locītavu muskuļi satur kopā stipri mezāk kā piemēram plecu.
, 2016-11-21 16:11, pirms 7 gadiem
Cik mēnešu jāizlaiž?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2016-11-21 16:51, pirms 7 gadiem
chubaki rakstīja: Cik mēnešu jāizlaiž?
no operācijas brīža parasti tie ir +/- 6 mēneši līdz pilnīgai fiziskai gatavībai agriezties sportā.
psiholoģiski gan tas prasīs vēl kādu papildus laiku
, 2016-11-21 18:19, pirms 7 gadiem
šo tikšanos ar Vējoni atcerēsies uz mūžu. diemžēl ar minusa zīmi. traki nu. zaudējums arī baronam liels.
, 2016-11-21 18:24, pirms 7 gadiem
Mūsu prezidents gan super!
, 2016-11-21 18:59, pirms 7 gadiem
Pārtika, bet galvenais elektromagnētiskais izstarojums, kas mums visapkārt šobrīd nejēgā! 50 Hz, 2.4 GHz ir nejēdzīgākās frekvences, kuras apstaro mūs 24h diennaktī. Amīšu 60 Hz pat esot ar mazāku "blakni", nekā PSRS 50 Hz. Painteresējaties kas notika ar 70-80. gadu LTV diktoriem, kāds bija viņu liktenis vecumdienās!!! Jauniešiem prof.sportā ieteiktu ļoooti piedomāt pie locītavām! Re kā Jāgrs ar saviem 1000 pietupieniem dienā no 7.gadiņiem, bez smagām ceļa traumām spēlē 44.gados...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2016-11-21 20:00, pirms 7 gadiem
Izturību! Man pašam tieši tagad priekšā rehabilitācija, pēc meniska blīsuma, kā arī krusteniskās bija plēstas, personīgi man, aptuveni 6-8 mēneši bez sportiņa jādzīvo. :/
Gregs Vitingtons. Foto: Mikus Kļaviņš/VEF Rīga
22

Duelēšanos LBL pusfināla stadijā uzsāks čempione VEF un pārsteidzošā "Liepāja"

"Pafbet" Latvijas Basketbola līgas pusfināla kārta šovakar iesāksies ar spēli "Rimi" Olimpiskajā centrā, kur pulksten 19:00 sāksies sērija līdz tīrs uzvarām starp aktuālo valsts čempionvienību "VEF Rīga" un nedaudz pārsteidzoši pusfinālu sasniegušo "Liepāju". Spēles tiešraidi demonstrēs kanāls TV4.
Kristaps Ķilps. Foto: Jānis Martels
40

45 vadības maiņas un Ķilpa 38 punkti: "Ogre" pirmoreiz kopš 2017. gada bez pusfināla

Latvijas Basketbola līgas (LBL) pusfinālā otro sezonu pēc kārtas piedalīsies "Liepāja", kura ceturtdaļfināla sērijas piektajā kaujā izbraukumā pagrinājumā uzveica (85:81) "Ogri". Ogrēnieši, skaitot pabeigtās sezonas, pēdējoreiz pusfinālu nesasniedza 2017. gadā.
''Prometey'' komanda pēc titula iegūšanas. Foto: Paf League
17

Klavelam 26 punkti, ''Prometey'' kļūst par divkārtējo LAT-EST čempioni

Šodien Igaunijas galvaspilsētā Tallinā par divkārtējo apvienotās Latvijas - Igaunijas basketbola līgas čempioni kļuva Ukrainas komanda ''Prometey'', kas sīvā cīņā ar 91:83 pārspēja ''Kalev''/''Cramo''. Par spēles varoni kļuva Puertoriko basketbolists Džians Klavels, kuram sezonas rezultatīvākā spēle - 26 punkti.