Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Freimanis

"Valmierai" pievienojas vēl viens leģionārs - Bo Spensers

"Valmierai" pievienojas vēl viens leģionārs - Bo Spensers
Bo Spensers
Foto: nba.com

Basketbola klubs „Valmiera” sastāvu papildinājis ar 25 gadus veco amerikāņu basketbolistu Bo Spenseru, kurš var spēlēt gan uzbrūkošā aizsarga, gan saspēles vadītāja pozīcijās.

Bo Spensers koledžas gadu pirmās trīs sezonas pavadīja Luiziānas štata universitātē (LSU), bet seniora sezonā pārcēlās uz Nebraskas universitāti, kuras sastāvā 2011./2012. gada sezonā kļuva par vienu no komandas līderiem, vidēji 32 minūtēs gūstot 15,4 punktus, izcīnot 2,6 atlēkušās bumbas un atdodot 3,3 rezultatīvas piespēles.

Pēc koledžas karjeras noslēgšanas Spensers devās uz Eiropu, kur 2012./2013. gada sezonu pavadīja Itālijas Lega Due vienībā „Forli”, 30 spēlēs vidēji laukumā pavadot 33 minūtēs, gūstot 13,1 punktu, izcīnot 3,4 atlēkušās bumbas un atdodot 2,5 rezultatīvās piespēles. Pērnajā sezonā amerikānis atgriezās dzimtenē, lai cīnītos par iekļūšanu NBA caur NBA Attīstības līgu. Tur 55 nospēlētajās spēles aizsargs vidēji 23 minūtēs guva 11,0 punktus, izcīnīja 3,0 atlēkušās bumbas un atdeva 3,3 rezultatīvas piespēles.

Šī gada februārī Spensers NBA Attīstības līgas spēlē pret „Erie Bayhawks” guva 43 punktus, atdeva 11 rezultatīvās piespēles, pārķēra sešas piespēles un izcīnīja piecas bumbas zem groziem.

„Izskatījām vairākas interesantas kandidatūras combo aizsarga pozīcijai un gala rezultātā nonācām pie slēdziena, ka visatbilstošākais būs tieši Bo Spensers – spēlētājs var spēlēt gan kā saspēles vadītājs, gan pietiekami produktīvi arī kā otrais numurs. Arī pagājušajā sezonā Bo tika izmantots abās pozīcijās. Viņam tiks iedots divu nedēļu pārbaudes laiks un, ja spēlētājs labi iekļausies komandā, tad viņš paliks līdz šīs sezonas beigām,” norāda Valmieras kluba ģenerālmenedžeris Mārtiņš Bērziņš.

Šajā nedēļā jau tika ziņots par „Valmiera” pirmo papildinājumu leģionāru sarakstā - Džastinu Hērtu, kurš pastiprinās komandas vieglā uzbrucēja pozīciju un tāpat kā Spensers ir pietiekami daudzpusīgs, lai tiktu izmantots divās pozīcijās laukumā.

Nākamo spēli „Valmiera” aizvadīs svētdien, 23. novembrī, kad „Aldaris” Latvijas Basketbola līgas ietvaros aizvadīs izbraukuma spēli pret ambiciozo „Barons/LDz”.

Video: Bo Spensera trīspunktnieku apkopojums no februāra spēlēm D-Līgā


, 2014-11-21 13:03, pirms 9 gadiem
Valmiera arī sākusi nopietni bruņoties! Tas tikai visam basītim nāks par labu, jo šāda sezona ilgi nebūs bijusi!

Labi, ka šis var kapāt pa abām pozīcijām, jo Vītols PG pozīcijā darbojas pietiekami pārliecinoši.
, 2014-11-21 13:08, pirms 9 gadiem
Peec liidzsineejas karjeras un statiem izskataas ok, redzeesim kaa buus dziivee. Izskataas, ka arii Valmiera grib pievienoties medalju tiikotaaju pulcinjam......
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2014-11-21 13:11, pirms 9 gadiem
Ļoti labs papildinājums, LBL un basketbols uzņem apgriezienus, vismaz viens čempionāts mūsu valstī pamazām top labā līmenī
, 2014-11-21 13:11, pirms 9 gadiem
Kā jau iepriekš rakstīju, Valmiera sāk pārspīlēt ar papildinājumiem. Sākums ar latviešu talantiem bija cerīgs, taču atkal kluba īpašnieku EGO ir aizskarts, ka netiks playoffā, un nu tagad tik sāks meklēt "brīnumnūjiņas" vienu pēc otras.
Bet nebūs tik vienkārši, domāju playoffā tiek VEF, Liepāja, BK, BaronsLDz, Jēkabpils, Jūrmala.

Valmiera centīsies, bet paliks ārpusītē.
Slēpts komentārs: Skudriniekss
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2014-11-21 13:15, pirms 9 gadiem
resnais putns rakstīja: Vov vov vov! Šitas nepavisam neizskatās LBL 3-6. vietas spēlētājs pēc CV. Jautājumus ir - KAM GATAVOJAS VALMIERA? Jo ja šie abi leģionāri smagi vilks, tad te pat mūsu grandiem būs smagi jāpasvīst, lai pārvarētu Valmieras barjeru. Nereāli intriģējošs LBL, kā vecajos labajos laikos! Varētu tikai LTV, vai LNT kā savulaik atsākt rādīt, tādējādi ceļot basketbola popularitāti kā tādu. Atceros kādreiz Līvu alus : Valmiera spēles rādīja LNT karstajā TV laikā 18:00, tagad par to var tikai sapņot...
Pie sakarīgas spēles, visas piecas nomināli spēcīgākās komandas var cīnīties par zeltu + vēl Liepāja un Jūrmala melno zirdziņu lomā, ļoti interesanti!
, 2014-11-21 13:16, pirms 9 gadiem
Izskatās pēc laba pirkuma Valmierai. Kopā ar Hurtt varētu būt ļoti labi palīgi! Ja treneri saliks īstos akcentus, tad Valmiera būs spēks! Līdz šim Valmiera spēlēja labi, bet trūka pāris līderu kā pagājušajā sezonā Kaufmanis Jānis vai Gabrāns.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2014-11-21 13:20, pirms 9 gadiem
Kur viņi izraka naudu? esmu kaut ko palaidis garām? kaut kāds sponsors jauns parādījies, saprast vēl ka Barons šitā papildinātos a Vakmiera, tie ni... tak dārgi
, 2014-11-21 13:20, pirms 9 gadiem
I love LBL
, 2014-11-21 13:31, pirms 9 gadiem
Izskatās ļoti nopietni leģionāri Valmieras klubam. Tieši trūka viens Jānis Bērziņš no 2012/2013 gada modeļa Hurta personā un viens Jānis Kaufmanis no 2013/2014 gada modeļa Spensera personā. Tikai viens ļoti svarīgs jautājums kā viņi iekļausies komandā, jo ar amerikāņiem visādi var būt - kā pārdzīvos mūsu klimatu... Labi, ka vismaz abi jau Eiropā spēlējuši!
, 2014-11-21 13:32, pirms 9 gadiem
resnais putns rakstīja: Nu kā redzams nestrādā tā štelle. ne interese, ne izaugsme spēlējot pret tādiem pašiem. Atbrauc kādi jaudīgi leģionāri un ir ko pamācīties. Un saki ko gribi, bet parasti kaut vai tie 5. šķiras leģionāri, ir tāpat labāki par vietējiem censoņiem. Piemērs, aizpagāšgad Jelgavai, kur atbrauca kaut kāds melnais vispār spēlējot par kapeikām no hvz kurienes un viņš pret visiem vāca double double, lidoja virs stīpas utml. Tas pats Clarks kas bija valmierā no somijas trešās līgas, LBL vienkārši spridzināja, BBL pret žalgiri lika 20+ punktus. Tādi nu viņi ir - labi uz LBL līmeņa fona.
Vai 1.5 mēneši ir pietiekami, lai izvērtētu, kas strādā, kas nē? Domāju, ka vajadzēja 1.5-2 SEZONAS izspēlēt ar latviešiem un tikai tad var pateikt, būs kaut kas 3.sezonā vai nē. Tagad no simpātiskas komandas Valmiera atkal pārvērtīsies par klubu ārzemnieku statistikas krāšanai.
, 2014-11-21 13:34, pirms 9 gadiem
resnais putns rakstīja: Ko tu tur murgo? tas bija tieši spicākais kanāls, kur rādīja visus labākos bojevikus vakaros , vēl krievu valodā ar latviešu subtitriem. - Prodakšens pridstavļajet!
Kanāls ļoti specifisks, šauram interešu lokam, vis kaut ko mēģināja, bakstījās, bet pie zolīda skatītāju cipara tā arī nenonāca. Šobrīd vispār kaut kur no analogās apraides pazudis, diez - raida vēl, vai vispār čušs?
, 2014-11-21 13:34, pirms 9 gadiem
ai kā tagad iegriezt var zaudējumi BKV iekš LBL. Ka tik nesanāk tikties ar Valmieru pirms fināla. Šie divi leģionāri reali var spēlēt. Un spēlēt neslikti.

Sastāvi tagad šīm 3 komandām ir tādi, ka nevar 100% apgalvot, ka kāds var kādu uzvarēt bez problēmām.
, 2014-11-21 13:36, pirms 9 gadiem
Valmiera atkāpjas no saviem pēdējo gadu principiem, bet ko var gribēt, ja pieredzējošos latviešus paši piedi..suši, jaunie nevelk kā gribētos( un nevilks ),ORDO un citi naudasmaisi prasa rezultātu, bet nav ar ko palielīties (it īpaši Latvijā )!!! Man jau liekas, ka rakts tiek nepareizā virzienā,bet nu tas jau lai paliek uz kluba vadības sirdsapziņas!!!
, 2014-11-21 13:36, pirms 9 gadiem
zaxx rakstīja: Kur viņi izraka naudu? esmu kaut ko palaidis garām? kaut kāds sponsors jauns parādījies, saprast vēl ka Barons šitā papildinātos a Vakmiera, tie ni... tak dārgi
Kāpēc gan nenoslēgt līgumus ar šādiem leģionāriem!? Lielākā daļa tāpat vēlāk tiek pie labākiem līgumiem citās valstīs, beigās ieguvēji ir visi.
Barons gan auzās brauc ar naudu, varbūt Valteru vēl kaut kur iemānīs, bet diez vai tas ir īsti viņu interesēs. Uz latviešu bukiem neko nopelnīt vēlāk vairs nevar.
, 2014-11-21 13:40, pirms 9 gadiem
Valmierai atkal ir nauda, kā pirms krīzes gadiem, tieši tā pat, kā daudziem citiem Latvijas klubiem, kas nozīmē, ka basketbola līmenis Latvijā augs, jo LBL jau pēdējos gados ir daudz spēcīgāks, kā BBL
, 2014-11-21 13:43, pirms 9 gadiem
Skudriniekss rakstīja: Vai 1.5 mēneši ir pietiekami, lai izvērtētu, kas strādā, kas nē? Domāju, ka vajadzēja 1.5-2 SEZONAS izspēlēt ar latviešiem un tikai tad var pateikt, būs kaut kas 3.sezonā vai nē. Tagad no simpātiskas komandas Valmiera atkal pārvērtīsies par klubu ārzemnieku statistikas krāšanai.
Valmiera taču jau iepriekšējās divas sezonas spēlēja ar latviešiem un tikai pateicoties kaut kādiem īres variantiem vai apstākļu sakritībām (izīrējot Boni no Vefa un pēdējā brīdī piesaistot Čavaru bronzas sezonā vai pagājušajā Iļjinu (kuru Vefs atrāva atpakaļ tieši pirms izšķirošajām cīņām), Geku un Žvīguru, arī Gražuli...) Un tad jāņem vispār kas pieejams nevis labi spēlētāji. Ja komandā ir 2-3 leģionāri, tad tas ir tieši interesantāk, arī kopējais līgas līmenis ceļas, mūsējie var treniņos augt.
, 2014-11-21 13:43, pirms 9 gadiem
Vel atliek tagad kadam parakstit Janicenoku un Valteru
, 2014-11-21 13:45, pirms 9 gadiem
Nedaudz nav skaidrs ko viņi tajā attīstības līgā attīsta,Aizsardzību jau nu noteikti nē.Iemest jau džeks kaut ko var , bet nosegt droši vien , ka nē.
, 2014-11-21 13:45, pirms 9 gadiem
Volmaars rakstīja: Valmiera atkāpjas no saviem pēdējo gadu principiem, bet ko var gribēt, ja pieredzējošos latviešus paši piedi..suši, jaunie nevelk kā gribētos( un nevilks ),ORDO un citi naudasmaisi prasa rezultātu, bet nav ar ko palielīties (it īpaši Latvijā )!!! Man jau liekas, ka rakts tiek nepareizā virzienā,bet nu tas jau lai paliek uz kluba vadības sirdsapziņas!!!
Izskatās, ka kārtējais heiteris parādījies... Tādi mums tie wolmaari ir..
Nepārzinu visu niansēti, bet kuri tad ir tie pieredzējušie latvieši, kurus Valmiera ir piedirsusi??
, 2014-11-21 13:48, pirms 9 gadiem
v5_karstgalvis rakstīja: Vel atliek tagad kadam parakstit Janicenoku un Valteru
Ja Valmiera parakstītu Janiču, tad tas tik būtu šovs!
, 2014-11-21 13:51, pirms 9 gadiem
varb, kāds ir speciālists par naudām, bet man ir aizdomas, ka Valmieras leģionāri kopā saņems ~50% no Janičenoka algas.. tādi melnie tirgū ir simtiem, ja ne tūkstošiem.
Lūdzu ekspertu viedokli.

v5_karstgalvis rakstīja: Vel atliek tagad kadam parakstit Janicenoku un Valteru
, 2014-11-21 13:52, pirms 9 gadiem
Skudriniekss rakstīja: Kā jau iepriekš rakstīju, Valmiera sāk pārspīlēt ar papildinājumiem. Sākums ar latviešu talantiem bija cerīgs, taču atkal kluba īpašnieku EGO ir aizskarts, ka netiks playoffā, un nu tagad tik sāks meklēt "brīnumnūjiņas" vienu pēc otras.
Bet nebūs tik vienkārši, domāju playoffā tiek VEF, Liepāja, BK, BaronsLDz, Jēkabpils, Jūrmala.

Valmiera centīsies, bet paliks ārpusītē.
Vai varētu lūdzu konkrētāk, kurš no šībrīža Valmieras sastāvā esošajiem varētu tikt uzskatīts par super duper talantu ar potenciālu spēlēt NBA vai vismaz eirolīgā un kura dēļ būtu vērts visu komandas attīstību veidot. Es tādu šīs sezonas Valmieras modelī neredzu nevienu. Un pat ja tāds atrastos, nepaietu ilgs laiks un viņš visticamāk nokļūtu VEF rindās. Tāpēc nav ko stresot par to, ka komandai tiek piesaistīti viesspēlētāji pozīcijās, kurās komandas spēle šajā sezonā acīm redzami klibo. Vītols kā PG ir ok, bet viņam ir vajadzīga līdzvērtīga maiņa, kuras šobrīd vienkārši nav. Bet 2-3 numura pozīcijā šobrīd ir vairāki spēlētāji, kuri periodiski var izšaut (kā sez.sākumā Apsītis un pāris spēlēs Vīņauds), taču ļoti pietrūkst stabila "punktu mašīna". Iepriekšējās sezonās Valmierā spēlēja Kalve, Porziņģis un tas pats Kaufmanis, bet šobrīd tāda līdera komandā nav. Un tas, ka komanda, kuras mājas spēles klātienē apmeklē līdz 1000 skatītāji, vēlas cīnīties par LB play-off un, iespējams, arī par kaut ko vairāk, manuprāt ir tikai normāli.
, 2014-11-21 13:55, pirms 9 gadiem
Valmierai drīzāk vajadzētu kaut ko atrast garajā galā, savādāk Iļjins un Rozītis galīgi garām, neko jēdzīgu nevar izdarīt.
, 2014-11-21 14:10, pirms 9 gadiem
Labi leģionāri nav nekas slikts, uzlabo LBL līmeni, veicina izaugsmi. BET nedrīkst būt tā, kā reizēm ir bijis VEFā, kad laukumā ir kādi četri leģionāri un viens latvietis, vai jaunie talanti tiek marinēti un praktiski netiek pie spēlēšanas un apstājas savā progresā, ka tas ir ar Pasečniku un vēl vienu otru. Par fanošanu, līdzjušanu, latviešu publikai tomēr svarīgi, lai komanda būtu daudz maz latviska.
, 2014-11-21 14:10, pirms 9 gadiem
OK, iespējams, ka šis solis ir saistīts ar to, ka kluba vadība baidās pazaudēt skatītājus (un ienākumus), kas droš vien kritīsies, ja komanda zaudēs iespēju uz playoffu.
Var piekrist. Tas varētu būt motivators.
, 2014-11-21 14:13, pirms 9 gadiem
labi spēlētaji sezonas vidū bez darba nemētājas...
, 2014-11-21 14:16, pirms 9 gadiem
Nevaru saprast tikai vienu! Kāpēc te daudzi pārdzīvo par to, ka Valmiera piesaista leģionārus, manuprāt, no tā iegūst visi, gan valmierieši, gan LBL? Visi čīkst, ka LBL līmenis ir tuvu miskastei, bet tiklīdz kāds klubs piesaista leģionāru, tad atkāl sākas vecā dziesma, deļķam, kapēc , utt.. Ja gribāt labu pašmāju čempionātu, tad būtu vēlams, lai katrā klubā ir vismaz 2 leģionāri, tajā pašā Spānijā, kurai skaitās specīgākais vietējais turnīrs Eiropā, bieži ir tā, ka pat lejasgala komandām labi, ja var 3-4 spāņus saskaitīt!
, 2014-11-21 14:17, pirms 9 gadiem
Jānis Derums rakstīja: Labi leģionāri nav nekas slikts, uzlabo LBL līmeni, veicina izaugsmi. BET nedrīkst būt tā, kā reizēm ir bijis VEFā, kad laukumā ir kādi četri leģionāri un viens latvietis, vai jaunie talanti tiek marinēti un praktiski netiek pie spēlēšanas un apstājas savā progresā, ka tas ir ar Pasečniku un vēl vienu otru. Par fanošanu, līdzjušanu, latviešu publikai tomēr svarīgi, lai komanda būtu daudz maz latviska.
Zini, tos viduvējos latviešus (skat. Vairogu un Bērziņu mazliet jau VEFā un Ventspilī esam atēdušies... nav līmeņa komandām ar tiem, un ja nevar piesaistīt labus izlašniekus, tad lai tik ņem leģionārus, galvenais, lai ir spēle! Tāpat daļa mūsu spicāko rūdīsies ārzemēs, un, pieskaitot vēl nelielos budžetus, mums nedraud noslīkt leģionāros
, 2014-11-21 14:21, pirms 9 gadiem
bon'4a rakstīja: Nevaru saprast tikai vienu! Kāpēc te daudzi pārdzīvo par to, ka Valmiera piesaista leģionārus, manuprāt, no tā iegūst visi, gan valmierieši, gan LBL? Visi čīkst, ka LBL līmenis ir tuvu miskastei, bet tiklīdz kāds klubs piesaista leģionāru, tad atkāl sākas vecā dziesma, deļķam, kapēc , utt.. Ja gribāt labu pašmāju čempionātu, tad būtu vēlams, lai katrā klubā ir vismaz 2 leģionāri, tajā pašā Spānijā, kurai skaitās specīgākais vietējais turnīrs Eiropā, bieži ir tā, ka pat lejasgala komandām labi, ja var 3-4 spāņus saskaitīt!
Tas būtu tikai ļoti labi, ja katrā klubā būtu 2-3 jēdzīga līmeņa leģionāri, bet mūsu ULEB klubos pat 5 būtu ok, ja komandas spētu kko izdarīt starptautiskajā arēnā. Mūsu lielākie talanti (kā Bertāni, Porziņģis, Strēlnieks) tāpat močīs ārzemēs, līdz ar to būs ok.
, 2014-11-21 14:21, pirms 9 gadiem
Forshi, saprātīgā daudzumā, piesaistot labus viesspēlētājus, līmeni var tikai celt, kvalitatīvāks čempis, jaunajiem ātrāks progress.....Iedomājos kāds būtu LBL līmenis, ja tā finansiālā rocība augtu un "Igauņi" (Šķēle, Freimanis, Zeidaks...... un co) Latvijā atgrieztos. Igauņos var vēl vienu LBL komandu savākt
Manuprāt, zelts tāpat būs Vef, sastāvs uz papīra vājāks, bet cita pašatdeve un motivācija un treneris. Par sudrabu būs sīva cīņa!
, 2014-11-21 14:24, pirms 9 gadiem
Jānis Derums rakstīja: Labi leģionāri nav nekas slikts, uzlabo LBL līmeni, veicina izaugsmi. BET nedrīkst būt tā, kā reizēm ir bijis VEFā, kad laukumā ir kādi četri leģionāri un viens latvietis, vai jaunie talanti tiek marinēti un praktiski netiek pie spēlēšanas un apstājas savā progresā, ka tas ir ar Pasečniku un vēl vienu otru. Par fanošanu, līdzjušanu, latviešu publikai tomēr svarīgi, lai komanda būtu daudz maz latviska.
Skatoties, kā latvieši iet uz VEF spēlēm... nope, tā ir tikai daļa no bildes. Vajag panākumus! Vajag pierādīt sevi ilgākā posmā, kā tas notika ar LV basīša izlasi, ar veco VEFu, kad vienā brīdī skatītājs bija atpakaļ, un pēkšņi tribīnēs bija 7-8 tūkstoši...
Aizeja Osborns. Foto: Jānis Lārmanis
13

"Zeļļi" galotnē nospiež Valmieru un iesoļo LBL pusfinālā

Šovakar biļeti uz Latvijas Basketbola līgas (LBL) pusfinālu ieguva debitanti "Rīgas Zeļļi", kas izbraukumā ar 81:74 pieveica "Valmiera Glass"/ViA un ceturtdaļfināla sērijā guva virsroku ar 3-1.
Bens Šungu. Foto: Marita Brigitta Mones
27

"Ventspils" nespēj iegrožot Šungu, fināls bez Latvijas komandu piedalīšanās

"Pafbet" Latvijas - Igaunijas basketbola līgā regulārās sezonas uzvarētāja "Kalev/Cramo" otrajā puslaikā kontrolēja notikumus laukumā, ar 84:73 laupot "Ventspils" cerības uz turnīra fināla sasniegšanu.
Roberts Blūms. Foto: Mikus Kļaviņš/VEF Rīga
26

Roberts Blūms pieteicies 2024. gada NBA draftam

''Octagon Europe'' basketbola aģentūra pavēstījusi, ka 18 gadus vecais Roberts Blūms ir pieteicies 2024. gada Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) draftam, kurš gaidāms šī gada jūnija beigās.