Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

Autors: Krišjānis Pundurs

Gromovam atkal iespaidīgs double-double, "Liepāja" atzīst VEF pārākumu

Gromovam atkal iespaidīgs double-double, "Liepāja" atzīst VEF pārākumu
Iļja Gromovs. Foto: Toms Paipals/BK Jūrmala

Latvijas basketbola klubi turpina aizvadīt pārbaudes spēles, gatavojoties jaunajai sezonai. Rīgas VEF šodien ar 88:81 pieveica ''Liepāju'', ko neglāba arī centra spēlētāja Iļjas Gromova iespaidīgais sniegums.

Iepriekšējās divās pārbaudes spēlēs Jāņa Gailīša vadītā Rīgas VEF komanda pārliecinoši apspēlēja gan ''Latvijas Universitāti'', gan "Valmiera Glass/ViA'' basketbolistus, bet mačā ar Artūra Visocka-Rubeņa trenēto ''Liepāju'' valsts čempionvienībai klājās krietni grūtāk.

VEF padevās jaudīgs sākums, pirmajā ceturtdaļā gūstot 33 punktus, kamēr savā grozā ielaisti 20. Turpinājumā ''Liepājas'' aizsardzība šādu punktu birumu vairs nepieļāva, taču pēc puslaika rezultāta starpība tik un tā bija ievērojama - ar 51:37 vadībā bija rīdzinieki.

Trešajā ceturksnī VEF savu pārsvaru nedaudz palielināja, savukārt ceturtajā ceturtdaļā atvērās liepājnieki - pēdējo desmit spēles minūšu ietvaros zaudēti vien 13 punkti, ceturtdaļas ietvaros pieveicot VEF ar desmit punktu pārsvaru (23:13). Tiesa, visā spēlē panākums VEF - 88:81.

Uzvarētāju rindās rezultatīvākais ar 16 punktiem bija Puertoriko basketbolists Aizeja Pinjeiro, 14 punkti un astoņas bumbas zem groziem Kailam Almenam, savukārt pa 12 punktiem Aigara Šķēles un Maikla Kaizera rēķinā. Neapturams atkal bija ''Liepājas'' centrs Iļja Gromovs, kurš iepriekš sakrāja 18 punktus un 23 atlēkušās bumbas mačā ar ''Ventspili'', pievienojot savam krājumam vēl vienu iespaidīgu double-double - 25 gūti punkti un 14 bumbas zem groziem. 12 punktus pievienoja Roberts Bērziņš. Liepājnieku sastāvā laukumā devās arī pērno sezonu Valmierā pavadījušais Roberts Blumbergs, kurš 22 minūšu laikā guva astoņus punktus.


, 2020-09-21 17:57, pirms 4 gadiem
Cerams, ka nospeelees Liepajaa visu sezonu vai paarvaaksies uz kaadu aarzemju klubu. Pulveris iekshaa ir, jaashauj tik aaraa!
, 2020-09-21 18:31, pirms 4 gadiem
Blumbergs Liepājai ar būs pastiprinājums
, 2020-09-21 19:12, pirms 4 gadiem
Kas notiek ar Iļju?
, 2020-09-21 20:00, pirms 4 gadiem
Cik redzeju Iļju pirms dažām nedēļām dzīvajā - liekas, ka būs labi strādājis vasarā!! Izskatījās fizisks, viss liekais ir nost un uzdzīti pleci, rokas. Kļuvis spēcīgāks overall. Veiksmi Iļjam.
, 2020-09-21 20:34, pirms 4 gadiem
Liepājai ir nauda. Teorētiski jābūt arī uzvarām ar tādu sastāvu.
, 2020-09-21 23:18, pirms 4 gadiem
KaraLis rakstīja: Kas notiek ar Iļju?
Kā jau pirms nedēļas komentēju: Var just, ka vasarā labi pašancējis ar Ivo Erdmani pie fiziskā. Šis pats treneris arī pagājšvasar sagatavoja Anžeju NBA. Instagramā var story highlights paskatīties, nopietns darbs ielikts. Šosezon stabili plosīsies zem groziem un nebrīnīšos, ja tiks izlases divpadsmitniekā uz kvalifikāciju.
Linards Jaunzems. Foto: Dāvis Lejasmeiers
10

Latvijas basketbola klasikā dalīs apvienotās līgas bronzas godalgas

"Pafbet" Latvijas - Igaunijas apvienotajā basketbola līgā piektdienas vakarā "Rimi" Olimpiskajā centrā (pulkst. 19:00) tiks aizvadīta turnīra priekšpēdējā sezonas spēle. Savstarpējo cīņu par bronzas godalgām aizvadīs "VEF Rīga" un "Ventspils" komandas. Tiešraide būs skatāma kanālā TV4.
Francis Lācis un Zigmārs Raimo (no kreisās). Foto: Rīgas Zeļļi
3

3x3 izlasē spēlējošie Lācis un Raimo šajā sezonā ''Zeļļos'' neatgriezīsies

Portālam ''Sportacentrs.com'' zināms, ka Rīgas ''Zeļļi'' atlikušo sezonu aizvadīs tādā sastāvā, kādā iesākuši Latvijas Basketbola līgas izslēgšanas mačus. Lai arī 3x3 basketbola izlase jau ir nodrošinājusi vietu Parīzes olimpiskajās spēlēs, nedz Franča Lāča, nedz Zigmāra Raimo atgriešanās komandā šajā sezonā netiek sagaidīta.
Reinis Avotiņš. Foto: Ģirts Gertsons
2

"Liepājai" jāpanāk izlīdzinājums vai jāsāk kalt atvaļinājuma plāni

"Pafbet" Latvijas Basketbola līgas ceturtdaļfināla stadijā šovakar pulksten 19:00 tiks aizvadīta sērijas ceturtā spēle starp "Liepāju" un "Ogri". Liepājnieki centīsies pagarināt savu sezonu un panākt piekto spēli, kamēr ogrēnieši lūkos tikt pie pusfinālu atvedošā panākuma sērijā, kurā šobrīd ar 2-1 priekšā ir Ulda Švēdes komanda.