Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

Kruss: "Spēlēt VEF komandā mani pierunāja Meksikas izlases treneris"

Rolands Eliņš

Kruss: "Spēlēt VEF komandā mani pierunāja Meksikas izlases treneris"
Fransisko Kruss pret Argentīnu
Foto: AFP/Scanpix

"VEF Rīga" jaunais spēlētājs Fransisko Kruss pēc dalības "FIBA Americas" finālturnīrā ieradies Rīgā, kur sarunā ar kluba pārstāvjiem pastāstīja par savu nonākšanu Latvijā un viedokli par Eiropas basketbolu.

"Esmu patīkami satraukts, ierodoties šeit. Latvijā esmu pirmo reizi, arī vispār Eiropā šī man ir tikai otrā reize," neilgi pēc ielidošanas Latvijā sacīja Meksikas basketbolists Pako jeb Fransisko Kruss. " Pēc vasaras ir nogurums, jo lielu tās daļu aizņēma darbs Meksikas valstsvienībā. Nesen kā bija Amerikas čempionāts, kur aizvadīju deviņas spēles 11 dienās. Neskatoties uz to, esmu gatavs sezonai ar "VEF Rīga" komandu!"

Pagaidām priekšstatu par Latviju un Rīgu Kruss ieguvis tikai no pāris video un attēliem un atzina, ka nekādas padziļinātās zināšanas par VEF viņam nav: "Tas ir pārāk tālu, no kurienes es esmu. Vienīgais, par ko esmu drošs, ir tas, ka šeit ir daudz laba basketbola."

Latvijas basketbolā Meksikas basketbolists ir visai unikāla parādība, taču Krusam saikni ar VEF komandu palīdzēja atrast jaunais galvenais treneris Karloss Frade. " Mans treneris Meksikas valstsvienībā ir labos draugos ar VEF treneri Fradi," sacīja Kruss. " Tādējādi Meksikas treneris mani pierunāja spēlēt šeit, sakot, ka šī ir laba iespēja – patiešām labs treneris, labi spēlētāji, laba sistēma. Vēl viens motivējošais faktors bija VTB Vienotā līgā, par ko esmu dzirdējis, ka tā ir ļoti, ļoti laba. Interesanta solās būt arī spēlēšana Latvijas Basketbola līgā. Tāpēc esmu patīkami satraukts par šo iespēju un gaidu, kad varēšu iziet laukumā ar savu jauno komandu."

Krusam šī būs pirmā sezona Eiropā, bet iepriekš viņš spēlējis dažādās Amerikas līgās. Pats spēlētājs gan ir apņēmības pilns pierast pie krasajām izmaiņām: " Domāju, ka starp Eiropas un Dienvidamerikas basketbolu ir liela atšķirība. Šeit, manuprāt, vairāk tiek spēlēts organizēts basketbols. Taču labas līgas ir arī manā reģionā – Dienvidamerikā. Pērno sezonu noslēdzu Argentīnā, kas ir ļoti laba līga. Tika teikts, ka sacensību līmeņa ziņā tā ir ļoti līdzīga Eiropai. Esmu gatavs apgūt šejienes basketbolu. Neatkarīgi no tā, pret ko spēlēšu, darbošos ar maksimālu atdevi un mēģināšu spēlēt, cik labi vien varēšu."

Par konkrētiem sezonas mērķiem VEF sastāvā Kruss neizteicās, taču norādīja, ka uzskata sevi par komandas spēlētāju un daudz augstāk par personīgajiem panākumiem viņš vērtē kluba uzvaras.

Izmantotie resursi:
Fransisko Kruss: Esmu komandas spēlētājs - VEF...

  +4 [+] [-]

, 2015-09-21 14:28, pirms 9 gadiem
Vienīgais labais leģionārs,vismaz uz papīra 10/10.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2015-09-21 15:03, pirms 9 gadiem
Orlandipo5 rakstīja: Vienīgais labais leģionārs,vismaz uz papīra 10/10.
Uz papīra. Kā būs to redzēsim. Sākums var būt arī liela vilšanās, jo nav zināms kā apradīs ar Eiropas basi + vasarā jau nopietns turnīrs aiz muguras...

  -1 [+] [-]

, 2015-09-21 15:30, pirms 9 gadiem
Gaidam jaunos skillus ko var iemacities LV. Shnjaukt un kodet. Aizbrauks prom kaa adikts.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2015-09-21 18:10, pirms 9 gadiem
Ralfs Pepelnics rakstīja: Nu šis arī pēc izlases spēlēm vēl pāris mēnešus gan jau būs blāvs. Bet savādāk labs papildinājums, ja vēl būtu vismaz uz 2 sezonām parakstījuši.
Ja šim spēlētājam vēl ir kādas ambīcijas turpmākajai karjerai, tad loģiski, ka nekad neparakstīs līgumu uz vairāk nekā gadu ar tādu klubu kā VEF.

  -1 [+] [-]

, 2015-09-21 21:17, pirms 9 gadiem
Ceru,ka Valmiera vienam otram Vef leģim iedos piepīpēt.

     [+] [-]

, 2015-09-22 22:59, pirms 9 gadiem
Labākais kopš Renfro, Kavija un AJ laikiem
2 gadus tādi nav bijuši