Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

Pirms desmit dienu pārtraukuma "Ventspils" centīsies dubultot pārsvaru finālsērijā

Emils Ozerinskis

Pirms desmit dienu pārtraukuma "Ventspils" centīsies dubultot pārsvaru finālsērijā
Kaspars Bērziņš un Ronalds Zaķis
Foto: BK Ventspils

"Olybet" Latvijas Basketbola līgas finālsērijas otrajā spēlē pirmdien, 21. maijā pulksten 19:00 BK "Ventspils" savā laukumā uzņems Rīgas VEF. Sērijā līdz četrām uzvarām šobrīd vadībā ir kurzemnieki.

Pērnajā sezonā "VEF Rīga" basketbolistiem pietika ar četrām spēlēm, lai atgūtu LBL čempionu godu, tādējādi sērijā ar 4-0 sakaujot ventspilniekus. Tur pretī pirms diviem gadiem īstā septiņu spēļu drāmā Roberts Štelmahers ar "Valmieras" basketbolistiem gāza rīdziniekus no troņa. Šī pavasara drāma lielajā Latvijas basketbola derbijā sākusies ar dzelteno uzvaru. Savās māj[as pirms divām dienām "Ventspils" basketbolisti uzsāka pārliecinoši, iekrājot 15 punktu pārsvaru spēles pirmajā pusē. Trešajā ceturksnī ventiņu pārsvars izkusa un mača noslēdzošajā nogrieznī vadību pārņēma "VEF Rīga", šķietami ejot pretī uzvarai. Tomēr mača beigas aukstasinīgāk spēja aizvadīt tieši ventspilnieki, izraujot mača noslēgumā panākumu ar 94:87.

Finālsērijas pirmajā mačā "Ventspils" rindās ar 20 punktiem rezultatīvākais bija Aigars Šķēle, kamēr Emanuels Ubila pievienoja 17 punktus. Tāpat jāuzteic Riharda Lomaža sniegums, sakrājot 13 punktus no kuriem vairāki nāca ļoti svarīgos mirkļos. Rīgas komandā ar 19 punktiem rezultatīvākais bija Mareks Mejeris, bet Kaspars Bērziņš sakrāja 16 punktus.

"Ventspils" lielākais bieds finālsērijā ir komandas salīdzinoši īsākais soliņš. Traumu dēļ nespēlējot Ingum Jakovičam un Maikam Bruševicam kurzemniekiem pirmo finālmaču nācās aizvadīt ar deviņiem spēlētājiem. Tomēr sekmīgi sabalansētais spēles laiks ļāva "Ventspilij" novadīt maču līdz uzvarai. Tikmēr "VEF Rīga", kurai gatavi spēlēt visi 12 spēlētāji, pirmajā cīņā radās problēmas groza apakšā, kur piezīmju normas dēļ spēli priekšlaicīgi noslēdza Mareks Mejeris, Kaspars Bērziņš un Iļja Gromovs.

Pēc sērijas otrās spēles līdz trešajam mačam sekos desmit dienu gara pauze, jo jau 24. maijā Liepājā vefiņš aizvadīs pirmo spēli VTB līgas izslēgšanas spēļu turnīrā pret Maskavas CSKA. Pēcāk rīdzinieki dosies uz Maskavu, lai aizvadītu atlikušās cīņas VTB līgas astotdaļfinālā ar sarkanarmiešiem. Vadoties pēc abu līgu spēļu kalendāriem VEF uzvara pret Eirolīgas grandu un sērijas pagarināšana nav ieplānota, jo starp trešo un potenciāli ceturto spēli, kurām abām jānotiek Maskavā, iespiesta LBL finālsērijas trešā cīņa 31. maijā.

"Ventspils" ir Latvijas Basketbola līgas nopelniem bagātākā komanda, kuras rēķinā ir deviņi valsts čempiontituli, bet pēdējais no tiem gūts 2014. gadā. Finālsērijas pirmajā mačā Kurzemes komandai izdevies spert pirmo no nepieciešamajiem četriem soļiem, lai iegūtu savu desmito titulu. Tikmēr "VEF Rīga" ir pēdējās desmitgades dominējošākā LBL komanda. Neviens Latvijas čempionāta fināls nav norisinājies bez vefiņa dalības kopš 2010. gada un vienība šosezon vēlas papildināt savu medaļu kolekciju ar sesto zeltu.

Spēli translēs kanāls "360TV".

Finālsērijas kalendārs

DatumsMājiniekiViesiVietaRezultāts
19.05.Ventspils-VEF RīgaVentspils OC94:87
21.05.Ventspils-VEF RīgaVentspils OC
31.05.VEF Rīga-VentspilsArēna Rīga
02.06.VEF Rīga-VentspilsArēna Rīga
04.06.*Ventspils-VEF RīgaVentspils OC
06.06.*VEF Rīga-VentspilsArēna Rīga
08.06.*Ventspils-VEF RīgaVentspils OC

"*" - ja nepieciešams

LBL fināli kopš 2000. gada

GadsČempionsFinālistsRezultāts
2017.VEF RīgaVentspils4-0
2016.Valmiera/OrdoVEF Rīga4-3
2015.VEF RīgaVentspils4-2
2014.VentspilsVEF Rīga4-1
2013.VEF RīgaVentspils4-1
2012.VEF RīgaVentspils4-1
2011.VEF RīgaVentspils4-3
2010.BaronsVEF Rīga4-3
2009.VentspilsBarons/LMT4-3
2008.Barons/LMTASK Rīga4-2
2007.ASK RīgaVentspils4-2
2006.VentspilsBarons LU4-0
2005.VentspilsBarons4-0
2004.VentspilsBarons4-0
2003.VentspilsSkonto4-1
2002.VentspilsSkonto4-0
2001.VentspilsLMT4-1
2000.VentspilsBrocēni/LMT4-3
1 2 55 komentāri

  +5 [+] [-]

, 2018-05-21 09:08, pirms 6 gadiem
Bērzs varētu nogriezt savas maugļu krēpes
Slēpts komentārs: Skudriniekss

  +3 [+] [-]

, 2018-05-21 10:23, pirms 6 gadiem
Skudriniekss rakstīja: Daudzkārtējie šodien varētu paņemt spēli, pārspēt ventspilniekus. Paredzu, ka šoreiz VEF būs niknie un pārsvars sasniegs 10+ punktus!
Baigi svarīgs būs sākums - ja BKV to paņems, VEF stresos vairāk un kas zina, vai tas neietekmēs pārliecību un vēlmi kapāt. Turklāt nākamās divas spēles viņu mājās, var bik palaist luni, jo ir iespēja visu izlabot. Tiesa, ir jau tā, ka saka treneri, ka šo komandu spēles nelīdzinās cita citai. Ej nu zini,kā būs.

  +9 [+] [-]

, 2018-05-21 11:54, pirms 6 gadiem
Tas 10 dienu pārtraukums vienkārši episks!

     [+] [-]

, 2018-05-21 11:59, pirms 6 gadiem
portal rakstīja: Bērzs varētu nogriezt savas maugļu krēpes
Mjā baigi smieklīgā pričene

  +3 [+] [-]

, 2018-05-21 12:01, pirms 6 gadiem
onkols rakstīja: Baigi svarīgs būs sākums - ja BKV to paņems, VEF stresos vairāk un kas zina, vai tas neietekmēs pārliecību un vēlmi kapāt. Turklāt nākamās divas spēles viņu mājās, var bik palaist luni, jo ir iespēja visu izlabot. Tiesa, ir jau tā, ka saka treneri, ka šo komandu spēles nelīdzinās cita citai. Ej nu zini,kā būs.
Vafelītēm nemaz nau savas mājas kur tik viñi nau spēlējuši savas saucamās mājas spēles
Slēpts komentārs: Real Rebel

  -4 [+] [-]

, 2018-05-21 12:21, pirms 6 gadiem
aldenss rakstīja: Vafelītēm nemaz nau savas mājas kur tik viñi nau spēlējuši savas saucamās mājas spēles
īpaši apdaudzītiem kadriem atgādinu, ka VEF mājas ir Elektrum, kopš dibināšanas brīža, tur ir pamatdarbs veikts.

  +1 [+] [-]

, 2018-05-21 12:25, pirms 6 gadiem
Rebel varbūt ne tikai Vef spēle aizsardzībā ir pie vainas, ne iedomājies ka, varbūt Štelmahers un bkv ir iestrādes veikuši, kas neļauj Vef spēlēt? Savādāk Tava kladzinašana ka nevis bkv uzvar, bet VEFs zaudē ir nožēlojama
Slēpts komentārs: crosbijs87

  +4 [+] [-]

, 2018-05-21 13:02, pirms 6 gadiem
Real Rebel rakstīja: Šoreiz gan nepiekritīšu, jo jau sezonas gaitā ir pierādījies, ka sākumā iegūtais pārsvars pār VEF, īsti viņu spēlētājus neietekmē...Šajā spēlē būs VEFa aizsardzības darba jautājums, jo būsim reāli, ielaist puslaikā 50 punktus ir diezgan padaudz. Ja sāks pārējie presēt, kā to dara Ate un garajā galā cīnās Čavars, tad BKV būs ļoti smagi...Šīs sērijas uzvarētāju noteiks tas, cik daudz VEF spēlētāji vēlēsies sevi defā ziedot
Nu paga - no BKV tātad nekas nav atkarīgs? Tur tipa rezervju nav? Pirmkārt, kā nojaušu, Bruševics ir gatavs iesaistīties spēlē un gan jau šodien to arī mēģinās darīt. Otrkārt, par to pārsvaru un VEF, es domāju tā, ka rīdzinieki tomēr saprot, ka viņiem vēl būs variants savās mājās atspēle'ties un, ja bkv sāks ļoti labi, var tomēr atcerēties ir par to, i par vtb un nomest apgriezienus. Gan jau tas nebūs 1/4, bet, ja bkv stabili turēs priekšā vēl 3/4 sākumā, tas var notikt. Tāpēc tik svarīgs ir sākums - ja palaidīs vef priekšā, būs smags kapiņš (varbūt).

     [+] [-]

, 2018-05-21 13:04, pirms 6 gadiem
dextersaicis rakstīja: Rebel varbūt ne tikai Vef spēle aizsardzībā ir pie vainas, ne iedomājies ka, varbūt Štelmahers un bkv ir iestrādes veikuši, kas neļauj Vef spēlēt? Savādāk Tava kladzinašana ka nevis bkv uzvar, bet VEFs zaudē ir nožēlojama
Aizsardzībā sanāca šiem vairāki pārpratumi un man šķiet, ka tas no tā, ka tieši tur jaunumus mēģināja, feikoja kaut ko, ta mainoties, ta nē, kas kaut cik strādāja. lai gan 15 bumbas vef uzbrukumā paņēma.

  -2 [+] [-]

, 2018-05-21 13:13, pirms 6 gadiem
onkols rakstīja: Nu paga - no BKV tātad nekas nav atkarīgs? Tur tipa rezervju nav? Pirmkārt, kā nojaušu, Bruševics ir gatavs iesaistīties spēlē un gan jau šodien to arī mēģinās darīt. Otrkārt, par to pārsvaru un VEF, es domāju tā, ka rīdzinieki tomēr saprot, ka viņiem vēl būs variants savās mājās atspēle'ties un, ja bkv sāks ļoti labi, var tomēr atcerēties ir par to, i par vtb un nomest apgriezienus. Gan jau tas nebūs 1/4, bet, ja bkv stabili turēs priekšā vēl 3/4 sākumā, tas var notikt. Tāpēc tik svarīgs ir sākums - ja palaidīs vef priekšā, būs smags kapiņš (varbūt).
Bet tāpat, ja BKV kaut ko maina utt. rezultāts ir atkarīgs no BKV aizsardzības, jo pirmā spēle parādīja, ka Ventspilniekiem īsti variantu nav, ja Mejeris iet pa trešo numuru, tāpat ir problēmas nosegt Peresu utt.

Pirmajā spēlē BKV daudz vieglāk klājās uzbrukumā, jo VEF spēlētāji vienkārši līdzi netika un to es uzsveru kā visas sērijas galveno aspektu. Ja VEF normāli turēsies līdzi, ko ir darījuši pret citām komandām, tad BKV būs daudz grūtāk, bet ja atļaus vienkārši ierauties un brīvus metienus, tad nekā grūta priekš BKV nebūs...

Kas saistās ar BKV aizsardzību, tad viņi atlēkušās stabili zaudēs, dēļ tā, ka VEF ir vienkārši garāki un tagad ar Čavara spēku, Jucika un Zaķim ir grūtāk...Tāpat ņemsim vērā to, ka BKV īsti nav ko likt pretī Mejerim kā trešajam numuram un tāpat pret Peresu, kuram ir reāla iespēja finālus noslēgt ar double double.

Es nesaprotu, kāpēc daudzi ignorē to, ka pirmajā spēlē VEF vienkārši drausmīgi aizsardzībā nospēlēja un tas nav BKV darbības rezultātā. Tak paši loģiski padomājiet, ko BKV var izdarīt, lai VEF spēlētāji kavētu uz saviem pret spēlētājiem, ja netiek bloki likti? Tas pats Jucikas vai Ikovļevs, mierīgi aizgāja un layup iemet, bez jebkādas pretestības, tik dēļ tā, ka pretspēlētājs kavē rotāciju. Protams, vari man nepiekrist, bet mīļais cilvēk, 50 punkti puslaikā...Tas izsaka visu par VEF aizsardzību tajā spēlē.
Slēpts komentārs: crosbijs87

  +3 [+] [-]

, 2018-05-21 14:10, pirms 6 gadiem
Vafeles tiks sadrupinātas kā vafeļu torte Vāverīte izkrītot pa 3 . stāva logu.

     [+] [-]

, 2018-05-21 14:43, pirms 6 gadiem
onkols rakstīja: Nu paga - no BKV tātad nekas nav atkarīgs? Tur tipa rezervju nav? Pirmkārt, kā nojaušu, Bruševics ir gatavs iesaistīties spēlē un gan jau šodien to arī mēģinās darīt. Otrkārt, par to pārsvaru un VEF, es domāju tā, ka rīdzinieki tomēr saprot, ka viņiem vēl būs variants savās mājās atspēle'ties un, ja bkv sāks ļoti labi, var tomēr atcerēties ir par to, i par vtb un nomest apgriezienus. Gan jau tas nebūs 1/4, bet, ja bkv stabili turēs priekšā vēl 3/4 sākumā, tas var notikt. Tāpēc tik svarīgs ir sākums - ja palaidīs vef priekšā, būs smags kapiņš (varbūt).
Paga, Tu to nopietni par taupīšanos? Kam taupīties, ja pašlaik ir sezonas ir svarīgākās spēles - LBL finālsērija. Taupies vai netaupies, bet pret CSKA tapat būs zāģis sērijā. 1-1 vai 0-2 ir milzīga starpība, protams, tas nenozīmē, ka no 0-2 nevar atspēlēties, bet nu tomēr... Ko nozīmē stabila vadība? Mūsdienu basketbolā pat +20 var dažās minūtēs atspēlēt.

     [+] [-]

, 2018-05-21 15:28, pirms 6 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: Paga, Tu to nopietni par taupīšanos? Kam taupīties, ja pašlaik ir sezonas ir svarīgākās spēles - LBL finālsērija. Taupies vai netaupies, bet pret CSKA tapat būs zāģis sērijā. 1-1 vai 0-2 ir milzīga starpība, protams, tas nenozīmē, ka no 0-2 nevar atspēlēties, bet nu tomēr... Ko nozīmē stabila vadība? Mūsdienu basketbolā pat +20 var dažās minūtēs atspēlēt.
Es tīri par psiholoģisko aspektu . protams, neviens treneris neteiks: "Da nu nā, šito vais nevar pacelt, laižam muļķi", bet varbūt atļausies riskēt, palaist citādāku sastāvu,taktiku. Tā var i aiziet spēle, i neaiziet. BKV skaidrs, ka savās mājās jāsitas pēc pilnas programmas, bet vef gadījumā viss vēl priekšā - savās mājās vēl jāspēlē.

  -3 [+] [-]

, 2018-05-21 15:51, pirms 6 gadiem
Iestrādes ir veicis Latvijas mega zaglis lembis ar izspiedēju šnupi, kurš bija ieradies kontrolēt, kā baumans un ozols atstrādā naudiņu. rezultātā 32 pp Vefam, 20 Ventogradai. Pareizi saka šteļļubīdītājs par tiem 90%, tikai tie nav līdzjutēji bet aivariņa troļļu bariņš, kurš te vārās. Kā aivariņš nopirka bronzu pret Liepāju, tā tagad mēģina nopirkt zeltu. Ja VEF paņems zeltu, tas būs īsts varoņdarbs.

     [+] [-]

, 2018-05-21 15:54, pirms 6 gadiem
aldenss rakstīja: Vafelītēm nemaz nau savas mājas kur tik viñi nau spēlējuši savas saucamās mājas spēles
Cerams, ka viņi vismaz zin "nav" vārda rakstību.

     [+] [-]

, 2018-05-21 18:15, pirms 6 gadiem
hooker rakstīja: Iestrādes ir veicis Latvijas mega zaglis lembis ar izspiedēju šnupi, kurš bija ieradies kontrolēt, kā baumans un ozols atstrādā naudiņu. rezultātā 32 pp Vefam, 20 Ventogradai. Pareizi saka šteļļubīdītājs par tiem 90%, tikai tie nav līdzjutēji bet aivariņa troļļu bariņš, kurš te vārās. Kā aivariņš nopirka bronzu pret Liepāju, tā tagad mēģina nopirkt zeltu. Ja VEF paņems zeltu, tas būs īsts varoņdarbs.
Ir vēl kāda, kaut par gramu ticamāka sazvērestības teorija?! Piemēram, saistībā ar aizdomīgi silto laiku Latvijā? Sviesta cenu? Varbūt e-veselības "uzkāršanos"? Hmm, ceļu būves biznesā nekāda ietekme ar šo visu nav? Rīgā arī apkure šur-tur ejot pilnā sparā, jo miljoni tak ir jāmāk nopelnīt...

     [+] [-]

, 2018-05-21 18:36, pirms 6 gadiem
Veči, tiešam internetā nekur nevar atrast!? Leišus, igauņus visus var, LV redz - ne vella!!!

     [+] [-]

, 2018-05-21 18:55, pirms 6 gadiem
viedoklis rakstīja: Ir vēl kāda, kaut par gramu ticamāka sazvērestības teorija?! Piemēram, saistībā ar aizdomīgi silto laiku Latvijā? Sviesta cenu? Varbūt e-veselības "uzkāršanos"? Hmm, ceļu būves biznesā nekāda ietekme ar šo visu nav? Rīgā arī apkure šur-tur ejot pilnā sparā, jo miljoni tak ir jāmāk nopelnīt...
Ir naivi domāt, ka Lembis kaut kādas savas lietas tur nebīda. Ne par velti tāds priecīgs bija, kad par igauņiem ierunājās. Nesaku par šo sēriju, bet ja tieši par tiesnešiem, tad zināmu laiku atpakaļ diezgan tika runāts, ka pārītis ir Lemberga stipendiātu sarakstā.

     [+] [-]

, 2018-05-21 18:58, pirms 6 gadiem
B4S attieksme arī laba, futbols ir augstāk kā LBL finālsērija

     [+] [-]

, 2018-05-21 19:01, pirms 6 gadiem
Real Rebel rakstīja: B4S attieksme arī laba, futbols ir augstāk kā LBL finālsērija
Nu pagaidi ,pagaidi B4S nerādīs tikai VIENU finālspēli, kas ir īstenībā piedodams... Vismaz pārējās spēles B4S rādīs.

  +1 [+] [-]

, 2018-05-21 19:05, pirms 6 gadiem
badijs4 rakstīja: Nu pagaidi ,pagaidi B4S nerādīs tikai VIENU finālspēli, kas ir īstenībā piedodams... Vismaz pārējās spēles B4S rādīs.
to es saproti, bet viņiem ir arī papildkanāls, lai rādītu futbolu

     [+] [-]

, 2018-05-21 19:09, pirms 6 gadiem
Sākumā diezgan vienpusīga tiesāšana

     [+] [-]

, 2018-05-21 19:10, pirms 6 gadiem
Real Rebel rakstīja: Sākumā diezgan vienpusīga tiesāšana
Kur skaties?

  +1 [+] [-]

, 2018-05-21 19:11, pirms 6 gadiem
Narkomāns Jānis rakstīja: Kur skaties?
360, man shourtcut

     [+] [-]

, 2018-05-21 19:12, pirms 6 gadiem
Real Rebel rakstīja: 360, man shourtcut
Paldies, man laikam arī

     [+] [-]

, 2018-05-21 19:25, pirms 6 gadiem
Online arī kaut kur iet?

     [+] [-]

, 2018-05-21 19:31, pirms 6 gadiem
Vafelniekiem visi zilie krīt iekšā

     [+] [-]

, 2018-05-21 19:32, pirms 6 gadiem
Narkomāns Jānis rakstīja: Vafelniekiem visi zilie krīt iekšā
kādi zilie? Tie visi ir viņu standarta metieni, gan Vecvagaram, gan Bērzam utt.

     [+] [-]

, 2018-05-21 19:38, pirms 6 gadiem
Real Rebel rakstīja: kādi zilie? Tie visi ir viņu standarta metieni, gan Vecvagaram, gan Bērzam utt.
Parasti zilie. Bet vienam varu piekrist, Ventspils ir novākusi pilnīgākos ērmus. Brusevitz, Ubilla, Jucikas, zaķis, ukrainis

     [+] [-]

, 2018-05-21 19:41, pirms 6 gadiem
Narkomāns Jānis rakstīja: Parasti zilie. Bet vienam varu piekrist, Ventspils ir novākusi pilnīgākos ērmus. Brusevitz, Ubilla, Jucikas, zaķis, ukrainis
Es zinu, ka skaties VEF spēles un viņi tādus tak visu sezonu izpilda, pats labi zini...Par spēlētājiem piekrītu, īsti nesaprotu to, gandrīz vai reliģisko vēlmi, turēties pie Zaķa

     [+] [-]

, 2018-05-21 19:43, pirms 6 gadiem
Komentētāju runāšana par spēlētāju migrāciju, liek salīdzināt Janičenoku BKV un tagad...Es teiktu, ka pašlaik mierīgāks palicis
1 2 55 komentāri