Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

Gailītis: "Dažkārt liekas, ka esam ienaidnieki paši sev"

Pēteris Neimanis
Pēteris Neimanis

Gailītis: "Dažkārt liekas, ka esam ienaidnieki paši sev"
Jānis Gailītis
Foto: Romāns Kokšarovs, f64

Piedāvājam “Ventspils” un VEF treneru un spēlētāju komentārus pēc “OlyBet” LBL otrās finālspēles, kurā uzvaru 81:71 izcīnīja rīdzinieki, sērijā panākot neizšķirtu 1:1.

Roberts Štelmahers, BK “Ventspils” galvenais treneris: “Nedomāju, ka mēs nebijām gatavi. Bijām, bet tāda nu ir tā spēle, kurā visiem patīk, kad tiek ātri gūti punkti, un viņiem tas arī ļoti labi izdevās. Pēc viena dribla piespēle, uzreiz metiens un bumba ir grozā – grūti tad kaut ko ir izdarīt. Tāds ir basketbols, kad vienā mačā kaut kas iznāks, bet otrajā – nē, un spēle būs pilnīgi citādāka. Sērijas rezultāts ir 1:1 un mēs ejam tālāk.”

Kas ir tā atziņa, kas no šī mača jāpaņem līdzi uz nākamajām spēlēm?
“Grūti pateikt, jo mēs jau zinājām, ka viņi tā var spēlēt un viņi tā spēlē. Varbūt tas ir nedaudz avantūriski, bet tāda tā spēle ir, un ja viņiem iet, tad ir lielas problēmas. Tādas bija arī VTB komandām, bet mēs jau neesam tie, kas noteikti nosegs visu. Ir aizsardzības principi, ko cenšamies ievērot, bet gadās arī tā, ka tu aizsardzībā normāli nostrādā, bet iemet pāri rokām. Tādos gadījumos nav vienkārši, jo labs uzbrukums vienmēr uzveiks labu aizsardzību.”

Pirmajā puslaikā tika zaudēts arī grozs, pēc pārtraukuma to sanāca uzlabot. Ieslēdzāt raksturu?
“Otrajā puslaikā viņi vispirms jau vairs nemeta ar 60% precizitāti tālmetienus. Ja tā met, nevienam nav viegli. Ja tev iemet piecus trīnīšus pēc kārtas, pretinieku komandai nav nekādu variantu. Tāpēc centāmies pamainīt aizsardzību, lai to apgrūtinātu un kaut kur arī paveicās, taču ne līdz galam. Zaudējums ir zaudējums."

Kā sēriju ietekmēs desmit dienu pauze?
“Varu teikt tikai to pašu, ko pirms tam. Vai mums ir kāda iespēja to mainīt? Mēs esam profesionāli basketbolisti, mūsu uzdevums ir nākt uz treniņiem un spēlēt, kad ir spēles. To, kad tās ir ieliktas, mēs ietekmēt nevaram un par to arī nedomājam.”

Jānis Gailīis, VEF galvenais treneris: “Sākām labāk, spēlējām ar lielāku enerģiju, trāpījām metienus un arī vairāk lēcām pēc bumbām. Tas arī ļāva iegūt pārsvaru, taču mēs joprojām pieļaujam pārāk daudz kļūdu ar lēmumiem un disciplīnu. Brīžiem liekas, ka paši esam sev ienaidnieki dažādās lietās, bet spēlētājiem jāmāk ar to tikt galā. Mēs varam būt priecīgi par uzvaru, bet nevaram būt priecīgi par to, kā mēs spēlējām. Domāju, neviens spēlētājs par to nav baigi priecīgs, tā kā atliek strādāt uz priekšu.”

Šodien ļoti labi trāpījāt metienus, sevišķi pirmajā puslaikā. To ietekmēja tieši spēlētāju enerģija un atdeve?
“Labāk metām pirmajā puslaikā, bet otrajā jau “Ventspils”. Arī kopumā tas procents jau ir ļoti līdzīgs, tikai “Ventspils” nedaudz mazāk iemeta, bet precizitātē tā atšķirība nav liela.”

Rihars Lomažs, BK “Ventspils” aizsargs: “Nezinu kāpēc, bet šoreiz mums sākums nesanāca. Viņi trāpīja gandrīz visu, laikam jau tā pat, kā mēs pirmajā mačā. Situācija bija sagriezusies otrādāk – tagad viņi ļoti labi sāka, bet mums pirmais puslaiks bija drausmīgs, ielaidām turpat 50 punktus. Otrais puslaiks jau bija pavisam citādāks, bet laikam jau nepietika spēka, lai no noķertu. Varbūt, ja vēl pāris metienu īstajā brīdī būtu iekrituši, spēle pagrieztos citādāk, bet tas nenotika un klāt tikt tā arī neizdevās.”

Artis Ate, VEF aizsargs: “Šī noteikti nebija mūsu labākā spēle, bet, salīdzinot ar pirmo spēli, noteikti bija lietas, kas sanāca labāk, kam pievērsām lielāku uzmanību un kas arī ļāva tikt pie šī desmit punktu pārsvara. Taču vēl joprojām ir daudz lietu, kur varam pielikt.”

  -1 [+] [-]

, 2018-05-22 06:56, pirms 6 gadiem
Robi, Robi, kā tad tā, Jūs sarūgtinājāt 90% LV iedzīvotāju.
Man prieks ka esmu Tevis atvēlētajos 10%

  -1 [+] [-]

, 2018-05-22 08:22, pirms 6 gadiem
markes rakstīja: Robi, Robi, kā tad tā, Jūs sarūgtinājāt 90% LV iedzīvotāju.
Man prieks ka esmu Tevis atvēlētajos 10%
Kādi 90%? Vai nu tas tika no konteksta izrauts vai Robis dzīvo citā realitātē. Viņi savu šķūni V-pilī nevar savākt pilnu uz fināliem neskatoties uz to, ka V-pilī nav īsti ko citu darīt, bet sapņo kko par 90%. Tā var būt kādreiz bija, kad V-pils bija vienīgais normālais LV klubs, kas pārstāvēja Latviju kaut cik nopietni starptautiskā arēnā, bet nejau tagad...

  +3 [+] [-]

, 2018-05-22 10:47, pirms 6 gadiem
Akdies, cik daudz seklu cilvēku komentē sportu. Visvairāk žēl, ka arī daži ventiņi nevar bez žults par basketbolu izteikties, iedomājoties, ka tas ir lielākais ienaidnieks futbolam....
Ja par tēmu - es tomēr ceru, ka to lēmumu pieņemšanu sevišķi otrajā puslaikā ietekmēja arī BKV spēle, ne tikai pašu galvas. Jāpiekrīt, ka šoreiz, lai arī ir samests mazāk, tieši uzbrukums noteica uzvarētāju. Pareizi jau Gailītis saka, ka procents apmēram vienāds, bet bkv iemetis mazāk. Loģiski, ka VEF teiks, ka šī nebjia viņu labākā spēle, bet BKV arī ne, tā kā domāju mums vēl intreesanta sērija būs priekšā.