Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

Muižnieks: "Nevar nospēlēt bez kļūdām, bet šodien to bija par daudz"

Pēteris Neimanis
Pēteris Neimanis

Muižnieks: "Nevar nospēlēt bez kļūdām, bet šodien to bija par daudz"
Kārlis Muižnieks
Foto: bkventspils.lv

Piedāvājam "Ventspils" un VEF treneru un spēlētāju komentārus pēc "Olybet" LBL finālā otrā mača, kurā rīdzinieki svinēja uzvaru 84:76, izvirzoties vadībā 2:0.

Kārlis Muižnieks, BK “Ventspils” galvenais treneris: “Spēli šodien iesākām labi, atšķirībā no pirmās spēles, bija agresivitāte un apņēmība. Lielāko daļu mača kontrolējām spēli, sevišķi jau pirmajā puslaikā, bet realizēt visa ieceres līdz galam mums patraucēja kļūdas. To bija pārāk daudz. 21 kļūda šādā spēlē, protams, ir par daudz. Pretinieki izdarīja par 12 metieniem vairāk, kas nozīmēja, ka apmēram par desmit uzbrukumiem vairāk tev jāstrādā aizsardzībā, nekā pretiniekiem. Tas, protams, ir nogurdinoši un mājās tā nedrīkst būt. To dēļ mēs nesodījām pretiniekus tad, kad vajadzēja viņus sodīt. Kopumā spēle bija labāka, taču vēlamā rezultāta nebija.”

Kāpēc radās šīs kļūdas? Spēlētāji nepieņēma pareizos lēmumus, pārcentās?
“Daļa no kļūdām veidojās, kad spēlētāji gribēja nospēlēt agresīvāk, bet tādās situācijās kļūdas, protams, gadās biežāk. Es negribu teikt, ka mēs varam nospēlēt bez kļūdām, bet to ir par daudz. Brīžiem spēlētāji nepieņēma tos pareizākos lēmumus, bet arī VEF diezgan labi strādāja aizsardzībā un centās vairāk piesegt mūsu saspēles vadītājus vai līderus, kuri vairāk spēlē ar bumbu un šīs kļūdas arī pieļāva. Diemžēl daļu no kļūdām pieļāvām paši, un par tām arī vairāk uztraucos.”

Rīgā jāpaveic to pašu, ko rīdzinieki paveica pie mums?
“Jā, loģiski. Lai arī mums vienmēr labāk bijis spēlēt mājās un esam pierādījuši, ka varam te spēlēt labi, Latvijas nav tik liela, lai uztrauktos par izbraukumu. Ar negatīvu bilanci dodamies izbraukumā, bet jau esam šajā sezonā pierādījuši, ka mākam spēlēt arī viesos. Viss ir mūsu rokās, bet uzvaras ir jāizcīna.”

Jānis Gailītis, VEF galvenais treneris: “Spēle bija pavisam citādāka, nekā vakar. Tā bija daudz agresīvāka, droši vien tāda, kādām spēlēm šādās sērijās ir jābūt. Bija daudz cīņas. Spēlētāji cits citu labi zina, tāpēc daudz bija atkarīgs no tā saucamajam ekstra darbībām. Kāds kaut kur paņem kādu bumbu, kāds nokrīt, kāds pasper vēl kādu soli vairāk. Ļoti svarīga laukuma ir enerģija. Daudz punkti nāk no sarežģītām situācijām nevis skaistām izspēlēm. Tā tas bija un tās tas arī būs. Apsveicu mūsu komandu ar izcīnīto uzvaru, tā izcīnīta ar raksturu un smagā spēlē. Ventspils ļoti labi sāka un arī turpmāk spēlēs ļoti labu basketbolu. Gaidām nākamo spēli."

Teici par sarežģītajam situācijām, kurās jāgūst punkti, bet pēdējie divi tālmetieni bija tieši labi izspēlēti?
“Varbūt tas īsti nav tas, ko mēs gribējām šajā situācijā, bet, protams, brīvi metieni tās ir labas situācijas. Labi atradām gan Gediju, gan Mareku, bet viņi ir malači, ka iemeta, bet pēc tam arī labi nospēlēja aizsardzībā. Jā, ir arī viegli punkti, lai gan teikt, ka tie bija viegli nav īsti pareizi. Metieni gan bija vieglāki.”

Andrejs Gražulis, BK “Ventspils” uzbrucējs: “Spēli iesākam labi, bet mēs nevaram uzvarēt, ja pieļaujam 21 kļūdu. Tās bija muļķīgas kļūdas, pēc kurām uzreiz zaudējām ātrus punktus. Tas arī ir viss, ko teikšu, jo mēs nevaram uzvarēt, pieļaujot 21 kļūdu.”

Kā samazināt kļūdu skaitu?
“Mēs spēlējam ātri, bet tajā pašā laikā mums jāspēlē arī gudri. Mēs nevaram spēlēt pa kalniem un lejām, jo, tikko tā ir, viņi aiziet priekšā un pēc tam ir grūti kaut ko izdarīt. Tagad ir laiks sagatavoties mačiem Rīgā.”

Kas notika mača izskaņā, kad arī izšķīrās šī mača liktenis?
“Viņi iemeta, mēs neiemetām, tas arī viss. Viņi droši vien nospēlēja mazliet aukstasinīgāk, un tas arī bija viss.

Alekss Gordons, VEF aizsargs
“Šīsdienas spēlē bija kauja, kā tas šādos mačos arī ir jābūt. Tāds arī bija mūsu uzdevums – turēties kopā kā komandai un cīnīties 40 minūtes, cīnīties visu maču. Man pašam tā noteikti nebija labākā spēlē, bet mēs spēlējam ļoti labi kā komanda. Tas arī ļāva izcīnīt šo uzvaru.”

     [+] [-]

, 2017-05-21 22:49, pirms 7 gadiem
Gordons pareizi pateica, ka nospēlēja kā komanda un tā bija uzvaras atslēga, BKV visu spēli savā starpā diskutēja utt. kamēr pretinieks, ja kļūdījās, tad aizmirsa un strādāja aizsardzībā