Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

Šodien startē Latvijas e-Basketbola līga ar sešiem Latvijas klubiem

Rolands Eliņš

Otrdien, 21. aprīlī, ar spēlēm BK “Ventspils” – BK “Ogre” (plkst.18:30) un “VEF Rīga” – BK “Liepāja” (plkst.19:05) sāksies Pafbet Latvijas e-Basketbola līgas pirmais pamatturnīrs, kurā piedalīsies Latvijas labāko vīriešu basketbola klubu veidotās komandas.

Latvijas basketbola līgu direktors Edgars Bērziņš: “Klubu pārstāvji nopietni pastrādājuši, komplektējot sastāvu, veidojot formastērpu un laukuma dizainus – paldies komandām par aktīvo iesaisti! Pirmā Latvijas e-Basketbola līgas turnīra spēles katru otrdienu un ceturtdienu varēsiet vērot Best4Sport TV kanālā un LBS YouTube platformā. Portālā basket.lv jau izveidota atsevišķa sadaļa – turnīra oficiālā mājaslapa –, kurā pēc spēlēm publicēs spēļu protokolus un līdz ar to varēs noteikt turnīra labākos spēlētājus dažādās statistikas kategorijās. Tāpat būs pieejami video ieraksti, intervijas ar spēlētājiem un viss, kas piestāv basketbolam."

“VEF Rīga” e-basketbola komandas treneris Daniels Goba: “Mūsu komandas spēlētāji veido arī Latvijas e-basketbola izlasi. Spēlēs ar Igaunijas un Lietuvas komandām pierādījām, ka esam labākā izlase Baltijā. Intensīvi trenējamies, lai pierādītu, ka esam labākā e-basketbola komanda Latvijā.”

BK "Ventspils" e-basketbola komandas kapteinis Māris Bileskalns: "Ventspils e-basketbola komandā ir iekļuvuši dažāda vecuma un profesiju pārstāvji no vairākām Latvijas pilsētām, kuri ir jau labi pazīstami e-sporta vidē. Esam kopā spēlējuši vairākas spēles un pat piedalījušies Lietuvā rīkotos turnīros. Mūs vieno aizraušanās ar šo spēli - lielisku atslodzi pēc garas darba dienas. Izveidoti spēlētāju avatari mājas un izbraukuma spēļu formas tērpos, gatavs mājas spēles laukums, esam aizvadījuši vairākus kopīgos treniņus un pārbaudes spēles. Ar nepacietību gaidām pirmo oficiālo Pafbet Latvijas e-basketbola cīņu".

Pafbet Latvijas e-Basketbola līgā sešas komandas – “VEF Rīga”, BK “Ogre”, BK “Ventspils”, “Valmiera Glass VIA”, “Latvijas Universitāte” un BK “Liepāja” – no 21. aprīļa līdz 12. maijam izspēlēs apļa turnīru, pēc kura četras labākās komandas kvalificēsies Final 4 turnīram. Pirmās sezonas čempionus plānots noskaidrot izslēgšanas spēlēs 23. maijā.

Pafbet Latvijas e-Basketbola līgas tiešraidēs translēs Best4sport TV. Skatītāji cīņām varēs sekot arī LBS YouTube platformā.

Informāciju sagatavoja:
Matīss Stasjūns
LBS Mārketinga un sabiedrisko attiecību daļa

     [+] [-]

, 2020-04-21 16:55, pirms 4 gadiem
7. aprīlī sākās pieteikšanās turnīram, 14. aprīlī izveidota profesionālā e-basketbola komanda VEF gaming Nevar jau neveidot ap sevi zīmuļu auru
Par ideju LBS tiešām var paslavēt, vismaz kaut kas šajā laikā, kad nenotiek nekas - ne sportā, ne sporta tv.

     [+] [-]

, 2020-04-21 17:14, pirms 4 gadiem
Drīz visur valdīs esports.

  +1 [+] [-]

, 2020-04-21 20:38, pirms 4 gadiem
Mēs par to komandu, kurā spēlēs broky saukants!
Vińš ir labākais!

  +1 [+] [-]

, 2020-04-21 21:58, pirms 4 gadiem
Podziņu spaidītāji pārņem pasauli. No sporta ne miņas. Nākamās paaudzes no šīs ligas tā degradēsies, ka nebūs vajadzīgi vairs ne vīrusi, ne citas globālas klizmas, jo cilvēki paši olimpiskos ideālus pārcels virtuālajā vidē. Tikai kam tas viss būs vajadzīgs? Bet var jau būt ka alojos - izaugs jauna digitālo frīku paaudze, kas pēc gadu desmitiem brīnīsies, ko tie vecie tur tā pulējās, lēja sviedrus, audzēja muskuļus, ja jau var tā vienkārši apgūt virtuālās spēļu konsoles un laist dzīvē! Bet mums to laikam jau nesaprast..

     [+] [-]

, 2020-04-21 22:25, pirms 4 gadiem
Un interesanti ka pat virtuālajam vefam raksta titulbildē četri no pieciem kočegari

     [+] [-]

, 2020-04-22 02:38, pirms 4 gadiem
Es ar gribu spēlēt!!!