Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

Autors: Emils Ozerinskis

"Ventspils" neļauj jūrmalniekiem izlaupīt savu groziņu pirmajā pusfināla spēlē

"Ventspils" neļauj jūrmalniekiem izlaupīt savu groziņu pirmajā pusfināla spēlē
Ronalds Zaķis. Foto: Henriks Osula

Lieldienās tika aizvadīta Latvijas Basketbola līgas izslēgšanas spēļu pusfināla sērijas pirmā spēle, kurā Latvijas čempionvienība "Ventspils" ar rezultātu 86:78 nosargāja uzvaru pret "Jūrmalu Betsafe".

Starta sastāvs
Ventspils: Jakovičs, Lomažs, Gulbis, Ārledžs, Zaķis.
Jūrmala: Jeromanovs, Pinete, Krastiņš, Ziediņš, Blaus.

Spēles rezultātu ar metienu no groza apakšas atklāja Džonotans Ārledžs, bet pretējā laukuma pusē trejaci grozā iešāva Edgars Jeromanovs. "Ventspils" turpināja ar vairākām izprovocētām piezīmēm un precīziem soda metieniem, kas kurzemniekiem ļāva sasniegt četru punktu vadību. Pirmās ceturtdaļas vidū rezultātu izlīdzināja Lauris Blaus, sasniedzot 12:12. Pirmās ceturtdaļas otrajā pusē ventspilniekiem turpināja krāties punkti no soda metiena līnijas, jūrmalniekiem lielu daļu pārkāpumu veicot cīņā par atlēkušajām bumbām. Ceturkšņa pēdējā sekundē Kristaps Mediss uzmeta "kluso" metienu, kas noglāstīja tikai groza tīkliņu, tādējādi Latvijas čempionvienība pēc desmit aizvadītām minūtēm bija priekšā ar 26:19.

Otro ceturksni ar precīzu trejaci ievadīja Jānis Bērziņš, sasniedzot kurzemniekiem desmit punktu pārsvaru. Līdz septiņiem punktiem jūrmalnieku deficītu samazināja Kasaprs Vecvagars, raidot grozā savu tālmetienu. Tā rezultāts septiņu līdz desmit punktu robežās šūpojās līdz perioda vidum. "Ventspils" vienībai izrāvienu ļāva izveidot Ronalds Zaķis, kurš guva savai komandai sešus punktus pēc kārtas. Latvijas čempionvienība turpināja audzēt paŗsvaru ar Riharda Lomaža un Mārča Vītola metieniem, sasniedzot rezultātu 46:28. No pamatīgiem mīnusiem jūrmalniekiem palīdzēja izlīst Uģis Pinete, kurš guva piecus punktus pēc kārtas. Puslaika beigās izpaudās nelieli asumi. Vecvagars nikni pārkāpa noteikumus pret Lomažu caurgājienā, bet "Ventspils" kapteinis Māris Gulbis aizstāvēja savu komandas biedru, pagrūžot jūrmalnieku. Par to Gulbis saņēma tehnisko piezīmi. Šī agresivitāte nedaudz par labu nāca tieši "Jūrmalai Betsafe", kura samazināja rezultāta starpību. Ejot lielajā pārtraukumā ventspilnieki bija priekšā ar 50:41.

Pirmā minūte spēles otrajā puslaikā lieliska izdevās jūrmalniekiem, kuru rindās divus trejačus pēc kārtas grozā raidīja Pinete. Lomažam izdevās vienu trejaci iemest pretī, bet Pinete īsā brīdī iešāva savu trešo trīspunktnieku, tādējādi panākot rezultātu 50:53. Jūrmalnieku kapteinis pirmajās divās puslaika minūtēs neatdzisa, realizējot arī savu ceturto trejaci pēc kārtas, kas lika Robertam Štelmaheram pieprasīt minūtes pārtraukumu. Viesu komandai vadību izdevās pārņemt pēc Roberta Krastiņa trīs punktu gājiena, bet Lomažs atbildēja ar vēl vienu savu trejaci, nekautrējoties veltīs caururbjošu skatienu Mārtiņam Gulbim. Piemēru no savas komandas kapteiņa ņēma Vecvagars, kurš arī bija precīzs no tālās distances, tādējādi četras minūtes līdz trešā perioda beigām sasniedzot 63:58. Taču vadību "Jūrmala" nenosargāja. Pateicoties Bērziņa un Jakoviča veiksmīgajai spēlei, ventspilnieki atgriezās vadībā un pirms pēdējās ceturtdaļas bija priekšā ar 68:65.

Izšķirošo ceturtdaļu ar precīzu metienu no apakšas ievadīja Zaķis, bet otrā laukuma pusē groza konstrukciju ar danku satricināja Blaus. Nelielu duncīti pretinieku sirdīs iedūra Lomažs, kurš kārtējo reizi bija precīzs no tālās distances. Līdz perioda vidum abu komandu uzbrukumi teju apstājās. Īstā cīņa par uzvaru sākās trīs ar pusi minūtes līdz spēles beigām. Vecvagars divos uzbrukumos pēc kārtas guva punktus, sadeldējot starpību līdz vienam punktam (74:75). Pēc minūtes pārtraukuma Zaķis trieca bumbu grozā no augšas, bet jūrmalnieki atbildēja ar ātro uzbrukumu, atkal līdz minimumam starpību samazinot Karlam Montgomerijam. Pusotru minūti līdz beigām "Ventspils" izspēlēja sadarbību līdz Vītola brīvam trejacim, kas panāca Latvijas čempionvienībai +4. Jūrmalnieku uzzīmētā sadarbība minūtes pārtraukumā nenostrādāja, bet Lomažs iedzina pēdējo nagliņu viesu cerībās, kārtējo reizi metot precīzi no tālās distances. Mačs noslēdzās ar rezultāt 86:78, ventspilniekiem sperot pirmo soli pretī Latvijas čempionāta finālsērijai.

"Ventspils" - "Jūrmala Betsafe" 86:78 (26:19, 24:22, 18:24, 18:13)
Ventspils: Lomažs 19, Jakovičs 19, Zaķis 11, Bērziņš 11, Vītols 9, Dramē 9, Ārledžs 6, Gulbis 2, Vīksne, Grīnbergs.
Jūrmala: Vecvagars 21, Pinete 19, Montgomerijs 8, Jeromanovs 7, Mediss 5, Aleksejevs 5, Blaus 4, Ziediņš 4, Krastiņš 3, Pļavnieks 2.

OlyBet LBL pusfināli

Komanda-Komanda1.spēle2.spēle3.spēle4.spēle5.spēleSērijā
#1Ventspils-#4Jūrmala Betsafe86:7823.04.25.04.27.04.*29.04.*1 - 0
#2VEF Rīga-#3Ogre100:7122.04.24.04.26.04.*30.04.*1 - 0

, 2019-04-21 18:57, pirms 5 gadiem
Smaga spēle V-pilij bet spēle negāja Gūlbim un drīz atpakal Jhonsons.Uz sola sēdēja Grīnbergs,Vīksna un Mikuļskis.Un kāpēc Jūrmala neizmantoja Vikentsiju?
, 2019-04-21 19:10, pirms 5 gadiem
Witslenamitea rakstīja: Smaga spēle V-pilij bet spēle negāja Gūlbim un drīz atpakal Jhonsons.Uz sola sēdēja Grīnbergs,Vīksna un Mikuļskis.Un kāpēc Jūrmala neizmantoja Vikentsiju?
VĪKSNE!!!
, 2019-04-21 19:11, pirms 5 gadiem
Kur sportacentrs ņem šitos ambāļus autorus?
, 2019-04-21 19:15, pirms 5 gadiem
Zaķis normāli apsmēja Blau(nezinu kā raksta pareizi)!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2019-04-21 19:20, pirms 5 gadiem
rezgalis007 rakstīja: Zaķis normāli apsmēja Blau(nezinu kā raksta pareizi)!
Blauu.
, 2019-04-21 19:56, pirms 5 gadiem
Subaars rakstīja: Sry, bet lai uzrakstītu "Gūlbis" ir jābūt mazliet atpalikušam.
Ja kļūdās nenozīmē ka atpalicis un kurš to saka par citu varbūt pats arī tāds ir.
, 2019-04-21 20:54, pirms 5 gadiem
Subaars rakstīja: Sry, bet lai uzrakstītu "Gūlbis" ir jābūt mazliet atpalikušam.
Tak es viņam jau cik reizes esmu teicis, nu ja nav galvā, tad nav
Rodrigo Būmeisters. Foto: Mikus Kļaviņš
1

LBL pusfināls sāksies 25. aprīlī Rīgā, dienu vēlāk otras sērijas pirmā spēle Ventspilī

Latvijas Basketbola savienība (LBS) publicējusi Latvijas čempionāta pusfināla spēļu kalendāru. Kā pirmās laukumā dosies aktuālā valsts čempionvienība "VEF Rīga", kas jau ceturtdien sacentīsies ar garā ceturtdaļfināla sērijā ogrēniešus pieveikušo "Liepāju". Savukārt sērija starp "Ventspili" un debitantiem "Rīgas Zeļļiem" sāksies piektdien.
Kristaps Ķilps. Foto: Jānis Martels
40

45 vadības maiņas un Ķilpa 38 punkti: "Ogre" pirmoreiz kopš 2017. gada bez pusfināla

Latvijas Basketbola līgas (LBL) pusfinālā otro sezonu pēc kārtas piedalīsies "Liepāja", kura ceturtdaļfināla sērijas piektajā kaujā izbraukumā pagrinājumā uzveica (85:81) "Ogri". Ogrēnieši, skaitot pabeigtās sezonas, pēdējoreiz pusfinālu nesasniedza 2017. gadā.
''Prometey'' komanda pēc titula iegūšanas. Foto: Paf League
17

Klavelam 26 punkti, ''Prometey'' kļūst par divkārtējo LAT-EST čempioni

Šodien Igaunijas galvaspilsētā Tallinā par divkārtējo apvienotās Latvijas - Igaunijas basketbola līgas čempioni kļuva Ukrainas komanda ''Prometey'', kas sīvā cīņā ar 91:83 pārspēja ''Kalev''/''Cramo''. Par spēles varoni kļuva Puertoriko basketbolists Džians Klavels, kuram sezonas rezultatīvākā spēle - 26 punkti.