Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

Autors: Andrejs Siliņš

Misters: "Eiropas čempionāts bija bērnudārzs, salīdzinot ar vidusskolu, kurā nonācu"

Misters: "Eiropas čempionāts bija bērnudārzs, salīdzinot ar vidusskolu, kurā nonācu"
Andris Misters
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

2008. gadā Andris Misters bija ceturtais rezultatīvākais spēlētājs Eiropas U16 čempionātā, taču aizbraukšana uz vienu no ASV prestižākajām vidusskolām ar izcilu basketbola programmu šī brīža "VEF Rīga" spēlētājam atvērusi acis uz pavisam cita līmeņa basketbolu.

"Aizbraucu uz katoļu skolu tikai puišiem, kurā 70-80% skolēnu bija afroamerikāņi," pirmo kultūršoku atceras Misters. "Visi treneri jau laikus lika saprast, ka būs grūti, sak, nekam tādam tu dzīvē nebūsi gājis cauri. Domāju pie sevis - nu, ko viņi tur runā... Beigās tā arī bija. Ne tikai basketbola programma bija augstākajā līmenī, bet arī pati skola disciplīnas ziņā bija tāda, ko nekad iepriekš nebiju redzējis."

"Skolas teritorijā dzīvoja studenti no visas pasaules, jo skolai bija labas programmas dažādos sporta veidos. Noteikumi paredzēja, ka vienpadsmitos vakarā gaismām jābūt izslēgtām, nedrīkst lietot ne telefonu, ne datoru, durvīm jābūt atvērtām, nedrīksti ienest ēdienu, jāēd tikai konkrētos laikos - kā mazā armijā," savu ikdienu vidusskolas vecumā atstāsta basketbolists.

"Latvijā, spēlējot jaunatnes līgā, plus mīnus varēju darīt, ko gribēju. Aizbraucot uz turieni, komandā bija trīs džeki, kas vēlāk nonāca NBA. Viens no viņiem bija [Klīvlendas "Cavaliers" centrs] Tristans Tompsons. Pret viņu augumiem spēlēt bija kā bija... Šķita, ka Eiropas [U16] čempionāts bija bērnudārzs, salīdzinot ar to, kur nonācu," saka 2008. gada Eiropas kadetu čempionāta ceturtais rezultatīvākais spēlētājs Andris Misters (15,9 punkti).

Savā debijas sezonā profesionālajā basketbolā Misters VEF rindās Latvijas čempionātā ir viens no rezultatīvākajiem komandā, vidēji mačā gūstot 10,7 punktus un realizējis 43,5% veikto trīspunktnieku. Tāpat Misteram vietējā čempionātā 17 minūtēs 3,7 atlēkušās bumbas un 2,0 rezultatīvas piespēles, kā arī 1,0 pārtverta bumba. VTB līgā Andrim spēles laiks ievērojami mazāks - nepilnu deviņu minūšu laikā 4,4 punkti, realizējot 48% trīspunktnieku.

Visu interviju ar Andri Misteru iespējams noskatīties šeit:
Andris Misters: VEF debitants, kurš spēlējis...


, 2018-03-21 14:11, pirms 6 gadiem
Labāk armijas disciplīna nevis visatļautība! Tas vismaz pieliek pie prāta ziņas.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Bens Šungu ventspilnieku ielenkumā. Foto: Marita Brigitta Mones
1

Igaunijas galvaspilsētā "Ventspils" meklēs iespēju atgriezties apvienotās līgas finālā

Basketbola klubs "Ventspils" otrdienas vakarā aizvadīs trešo un izšķirošo spēli "Pafbet" Latvijas - Igaunijas apvienotās basketbola līgas pusfināla sērijā pret regulārās sezonas labāko turnīra komandu Tallinas "Kalev/Cramo". Kurzemnieku cīņu par iekļūšanu finālā varēs vērtēt kanāla TV4 skatītāji un portāla Sportacentrs.com apmeklētāji.
Rihards Zēbergs uzbrukumā pret Kristapu Ķilpu. Foto: Jānis Martels
1

"Ogre" lūkos nosargāt savu laukumu un atgūt sērijas vadības grožus

"Pafbet" Latvijas Basketbola līgas trešā ceturtdaļfināla spēle sērijā starp "Ogri" un "Liepāju" norisināsies "Arēnā Ogre" šovakar pulksten 19:00. Cīņu par sērijas iniciatīvas iegūšanu tiešraidē varēs lūkoties portāla Sportacentrs.com apmeklētāji.
Mārtiņš Meiers. Foto: Andris Grīnbergs
19

"Rīgas Zeļļi" atkal dominē DSN zālē un nonāk uzvaras attālumā no pusfināla

"Pafbet" Latvijas Basketbola līgas izslēgšanas spēļu turnīrā viena panākuma atstatumā no pusfināla sasniegšanas nonākusi "Rīgas Zeļļu" vienība, kas ar 90:67 uzveica "Valmiera Glass/ViA" basketbolistus, sērijā panākot 2-1.