Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

"Valmiera" revanšējas studentiem ar +35

Rolands Eliņš

"Valmiera" revanšējas studentiem ar +35
Aigars Šķēle
Foto: Edgars Vaivads/Bkvalmiera.lv/

Latvijas Basketbola līgā "Valmiera" ar 88:53 pārspēja "Latvijas Universitātes" komandu, kurai iepriekš šosezon bija divreiz zaudējusi.

"Valmiera" jau zaudējusi cerības uz vietu izslēgšanas spēlēs, līdz ar to spēle pret turnīra pastarīti LU bija bez īpašas pievienotās vērtības. Svarīga gan tā bija "Valmieras" pašcieņas atgūšanai, jo sezonas pirmajās trīs savstarpējās spēlēs tā bija uzvarējusi tikai reizi.

Pirmā ceturtdaļa vēl liecināja, ka varētu būt sagaidāma sīva spēkošanās, jo LU atpalika tikai par sešiem punktiem, taču turpinājumā studenti nespēja izturēt pretinieku piedāvāto tempu. Pēc puslaika jau 42:26 "Valmieras" labā, bet pēc līdzvērtīgas trešās ceturtdaļas "Valmiera" pilnībā pārņēma mača grožus savā rokās un pēdējā ceturtdaļā uzvarēja ar 24:9.

Kopsummā tas deva uzvaru 88:53, kas nozīmēja, ka "Valmiera" arī sezonas kopējā duelī uzvarējusi LU labākas punktu attiecības dēļ, kas gan šoreiz izšķir visai maz. 19 punktus "Valmierai" guva Kristaps Dārgais, bet 18 pievienoja no "VEF Rīga" izīrētais Aigars Šķēle, kuram arī astoņas atlēkušās bumbas, savukārt LU rindās 14 punkti Ingaram Aizpuram.

LU šajā spēlē izdarīja tikai piecas rezultatīvas piespēles un pagalam neveiksmīgi uzbruka no tālās distances, trāpot vien divus no 22 tālmetieniem. "Valmierai" savukārt precīzi seši no 17. Vidzemes komanda līdz ar to uzvaru skaita ziņā panākusi "Jelgavu", taču tai joprojām par diviem zaudējumiem vairāk. Jāpiemin, ka šajā spēlē "Valmieras" sastāvā bija pieteikti, taču laukumā neizgāja Džastins Hērts un Mārcis Vītols.

Valmiera - Latvijas Universitāte 88:53 (22:16, 21:10, 21:18, 24:9)
Valmiera: Dārgais 19, Šķēle 18, Rozītis 14, Čižausks 13 (9 atl.b.), Ziediņš 7, Apsītis 7, Dovers 5, Vīņauds 5, Elksnis, Vītols, Hērts
Latvijas Universitāte: Aizpurs 14, Magone 11, Ginters 9, Darģis 6, Bikše 6, Engers 4, Zēbergs 2, Brizgalovs 1, Krūmiņš, Rubenis, Leja

     [+] [-]

, 2015-03-21 20:47, pirms 9 gadiem
Ja reiz tik jautri uz urrā Melderim sāk iet, varbūt arī Nikolaja pofigistus vinnēsi?

  +2 [+] [-]

, 2015-03-21 20:56, pirms 9 gadiem
ja jau Valmierai sāk iet, tad jau,lai Melderi atstāj amatā!

     [+] [-]

, 2015-03-21 20:57, pirms 9 gadiem
vai ta rozīts šodien nespēlēja?

     [+] [-]

, 2015-03-21 21:08, pirms 9 gadiem
Diezgan garlaicīga spēle, Valmiera ātri ieguva pārsvaru un tālāk tāda bumbošanās vien bija!

  +4 [+] [-]

, 2015-03-21 21:38, pirms 9 gadiem
Uzvara parliecinosa, tacu ta jau ir "arpus kadra", un te nevajag Melderi celt debesis. Vins ar savu darbu sosezon Valmierai ir sagadajis sliktako rezultatu LBL turniru vesture, vismaz profesionalu speletaju laika noteikti, tapec dot vel vienu sezonu vina eksperimentiem jau bus pilnigs vajprats no BK Valmiera vadiba puses. Tacu dazadas korporativas stellites sajos laikos reizem parmac veselo sapratu, tapec nemaz nesabrinisos, ja soruden atkal tiks atrasta kada brinumaina argumentacija, lai meginatu nobumbulet vel vienu reizi...
Sodien gandriz visi cali speleja no sirds, vienigi Dovers tads sanicis bija. Skelem, iespejams, labaka spele Valmiera, ari Dargais bija sen neredzeti tendets uz grozu. Cerams, ka Roziti uzaicinas uz izlases treniniem, tik labi koordinetu garo mums nemaz tik daudz nav, faktiski tikai Berzins.

     [+] [-]

, 2015-03-21 21:42, pirms 9 gadiem
Melderim jāpaliek. Beidzot Valmiera sak pielikt un būtu neprāts Gaču atlaist. Dodiet iespēju

  +2 [+] [-]

, 2015-03-21 22:22, pirms 9 gadiem
Interesanti, ka spēlē laukumā neizgāja 3 Valmieras pamatveči (Vītols, Hurtt un Iļjins) bet Valmiera uzvar pārliecinoši. Ko tas varētu nozīmēt un kāpēc viņi nespēlēja, kam vēl taupīties?

  +5 [+] [-]

, 2015-03-21 22:32, pirms 9 gadiem
Par to Valmieras pieliksanu... Ja, kaut ko sosezon Valmiera ir pielikusi, un tas smarzos vel ilgi, visu garo pavasari, kamer citas komandas ar ne tik zvaigznotiem sastaviem speles Latvijas cempionata play off. Bet Valmierai tadas iespejas nebus, jo Valmiera ir pielikusi. Diemzel.

  +1 [+] [-]

, 2015-03-21 23:46, pirms 9 gadiem
Avatars rakstīja: Interesanti, ka spēlē laukumā neizgāja 3 Valmieras pamatveči (Vītols, Hurtt un Iļjins) bet Valmiera uzvar pārliecinoši. Ko tas varētu nozīmēt un kāpēc viņi nespēlēja, kam vēl taupīties?
Mārcim kājas trauma, Džastins pret Saldu satraumēja plecu, Viktors lai gan iesildījās esot apslimis.

     [+] [-]

, 2015-03-22 00:18, pirms 9 gadiem
Prieks par Rozi, ehh sosezon interesanti paveerot kaa kapaa bijusie skolas biedri ar kuriem kopaa pamatskolas izlases krekli tika valkaati rajoona cempjos un tagad sie jau lidz lbl aizkapaajusies..

  +1 [+] [-]

, 2015-03-22 14:42, pirms 9 gadiem
Patiesībā problēma jau nav tik daudz trenerī,cik komandas vadībā.Kur palika tie kas pagājušas sezonas beigās šeit pat komentos bļāva,Krūmiņš jāmet nost,basketbols ar tik novecojušām metoodēm nespēlē.Ko jaunu ieviesis Melderis?Neko!Tāpat kā neko radikālu nebūtu ieviesis jebkurš cits treneris.Jā,bija stratēģiskas kļūdas tāpat kā jebkuram citam.Bet tas nebija galvenais neveiksmju cēlonis.Galvenais,kas pietrūka bija stabilitate,biežas sastāva radikālas maiņas sezonas vidū.Bērziņš un CO gribēja saglabāt seju un izmisīgi pirka visu pēc kārtas naudu nežēlojot.Individuāli daudzi ir labi ,pat spīdoši,bet basketbols ir komandas spēle un tikai ilgstošā periodā saspēlējot komandu var dabūt stabilu.Šo sastāvu nākamsezon par 80%,tad arī Melderis varēs,ja ļaus normāli strādāt.Jeb varbut menedžeri varētu pārņemt trenera funkciju un parādīt savu varēšanu un gudrību,ko no malas vismaz Valmierā, ir bijuši allaž zinošāki par visiem.Ar savu iedomību un ambīcijām ir iebraukuši no pagājušā gada 3vietas uz priekšpēdējo...Lai kāds pasaka ,ka tā nav!!!

     [+] [-]

, 2015-03-25 13:39, pirms 9 gadiem
ko dod šī uzvara? jāatgādina, ka rezultāts starp LU un Valmieru šosezon ir 2-2.
Ja trenerim nav pašam kauna un nav spējīgs aiziet, tad kādam citam tas ir jāpalīdz izdarīt.
Kāda ļaušana strādāt, visiem citiem neļauj strādāt pat ar rezultātiem, šeit nav rezultāti kuro reizi ar Melderi, bet jālāuj vēl ? Nav jau pirmā reize kad Melderis izgāžās.Neviens no Valmieras treneriem tā nav izgāzis sezonu. Kur loģika?