Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

LBL2: "Mārupe" vēlreiz uzvar DSN un iekļūst 1/4 finālā

LBL2: "Mārupe" vēlreiz uzvar DSN un iekļūst 1/4 finālā
LBL2

Otro uzvaru Latvijas Basketbola līgas otrās divīzijas (LBL2) astotdaļfinālā izcīnīja "Mārupe", kas pretinieces laukumā ar rezultātu 76:58 apspēlēja "Rīgu"/DSN. "Mārupe" sērijā uzvarēja ar 2-0 un kļuva par pirmo komandu no astdotdaļfināla dalībniecēm, kas iekļuvusi nākamajā kārtā.

Spēli nedaudz labāk uzsāka mājinieki, kas ieguva dažu punktu pārsvaru. Tomēr rezultāts 8:6 ceturtās minūtes pašā sākumā bija pēdējā reize, kad "Rīga"/DSN bija vadībā. Kaut arī "Mārupes" pārsvars visa mača garumā nebija pārāk liels un turējās aptuveni desmit punktu robežās, DSN tā arī nespēja atgūties un pamatlaika izskaņā deficītu palielināja līdz mīnus 18 (58:76).

"Rīgas"/DSN labā teju pusi punktu vienatnē guva Artūrs Strautiņš, kurš izcēlās ar 23 punktiem. Viņa rēķinā arī astoņas atlēkušās bumbas un sešas pieļautas kļūdas. Savukārt viesiem vairāk nekā desmit punktu guva uzreiz četri spēlētāji, un rezultatīvākā gods tika Rihardam Pāžem – 16 aces.

Abu komandu pirmajā spēlē "Mārupe" savā laukumā bija pārāka ar rezultātu 81:69. Citos astotdaļfināla pāros pagaidām ir aizvadīta tikai viena spēle – uzvaras svinēja "Pārdaugava"/LU, "Valmiera"/VBSS un "Vidzemes Augstskola".

Regulārajā sezonā "Mārupe" ar astoņām uzvarām un desmit zaudējumiem labāko desmitnieka konkurencē ieguva sesto vietu. Savukārt "Rīga"/DSN cīnījās otrajā ešelonā, kur ar 12 uzvarām un četriem zaudējumiem izcīnīja pirmo pozīciju. LBL2 ceturtdaļfinālā jau ir iekļuvušas regulārās sezonas labāko četrinieks – BTS, "Ventspils Augstskola", RSU un "Ogre".

Izmantotie resursi:
Latvijas Basketbola savienība


Rodrigo Būmeisters. Foto: Mikus Kļaviņš
1

LBL pusfināls sāksies 25. aprīlī Rīgā, dienu vēlāk otras sērijas pirmā spēle Ventspilī

Latvijas Basketbola savienība (LBS) publicējusi Latvijas čempionāta pusfināla spēļu kalendāru. Kā pirmās laukumā dosies aktuālā valsts čempionvienība "VEF Rīga", kas jau ceturtdien sacentīsies ar garā ceturtdaļfināla sērijā ogrēniešus pieveikušo "Liepāju". Savukārt sērija starp "Ventspili" un debitantiem "Rīgas Zeļļiem" sāksies piektdien.
Kristaps Ķilps. Foto: Jānis Martels
40

45 vadības maiņas un Ķilpa 38 punkti: "Ogre" pirmoreiz kopš 2017. gada bez pusfināla

Latvijas Basketbola līgas (LBL) pusfinālā otro sezonu pēc kārtas piedalīsies "Liepāja", kura ceturtdaļfināla sērijas piektajā kaujā izbraukumā pagrinājumā uzveica (85:81) "Ogri". Ogrēnieši, skaitot pabeigtās sezonas, pēdējoreiz pusfinālu nesasniedza 2017. gadā.
''Prometey'' komanda pēc titula iegūšanas. Foto: Paf League
17

Klavelam 26 punkti, ''Prometey'' kļūst par divkārtējo LAT-EST čempioni

Šodien Igaunijas galvaspilsētā Tallinā par divkārtējo apvienotās Latvijas - Igaunijas basketbola līgas čempioni kļuva Ukrainas komanda ''Prometey'', kas sīvā cīņā ar 91:83 pārspēja ''Kalev''/''Cramo''. Par spēles varoni kļuva Puertoriko basketbolists Džians Klavels, kuram sezonas rezultatīvākā spēle - 26 punkti.