Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

"Buki" atspēlējas un spraigā cīņā revanšējas "Ogrei"

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

"Buki" atspēlējas un spraigā cīņā revanšējas "Ogrei"
Kaspars Paegle
Foto: dzirkstele.diena.lv

Savu ceturto uzvaru pēdējās piecās spēlēs Latvijas Basketbola līgas otrajā divīzijā (LBL2) izcīnījuši Gulbenes "Buki/BJSS" basketbolisti, kas savā laukumā revanšējās vienai no turnīra favorītēm, "Ogres" vienībai - 63:61

"Ogre" februārī aizvadījusi tikai vienu spēli, apspēlējot VeA basketbolistus (81:63), kamēr "Buki" trīs spēlēs tikuši pie divām uzvarām, pēdējā spēlē vien ar 81:85 piekāpjoties pašlaik otrajā vietā esošajai "Mārupei". Abas komandas savā starpā Ogrē tikās mazliet vairāk kā pirms mēneša, kad mājiniekiem izdevās izcīnīt uzvaru smagā un rezultatīvā cīņā ar 89:84. Gulbenes komanda nu bija gatava revanšam.

Spēli apņēmīgi iesāka laukuma saimnieki, izvirzoties vadībā ar 7:2. "Ogrei" izdevās samazināt rezultāta starpību līdz minimumam ceturtdaļas vidū, bet veiksmīgs turpinājums nesekoja. "Buki" atguva iniciatīvu, iekrāja sešu punktu pārsvaru un uzvarēja pirmo ceturtdaļu ar rezultātu 22:16. Otrā ceturtdaļa Gulbenes komandai izvērtās par katastrofu. Četrās minūtēs "Ogre" veica 14:0 izrāvienu, iekrājot astoņu punktu pārsvaru (30:22). Ceturtdaļas otrajā pusē varēja likties, ka Gulbenes komanda ir atguvusies no neveiksmīgā sākuma, bet pēdējās trīs minūtēs gūtie tikai divi punkti ļāva "Ogrei" doties lielajā pārtraukumā komfortablā vadībā - 39:31.

Uz otro puslaiku "Buku" galvenajam trenerim Artūram Brūniņam izdevās sakārtot savas komandas spēli laukumā, tam īpaši izpaužoties trešās ceturtdaļas otrajā pusē, kad īsā laikā mājiniekiem padevās 13:0 izrāviens, kas atgrieza komandu spēlē un arī vadībā (52:48). Līdz ar to mača liktenis izšķīrās ceturtajā ceturtdaļā.

Komandas cīnījās par katru laukuma centimetru, neizceļoties ar augstu rezultativitāti. Piecās minūtēs tās kopā guva 10 punktus, četru punktu vadību saglabājot "Bukiem". Trīs minūtes līdz pamatlaika beigām "Buku" pārsvars sasniedza astoņus punktus, bet nākamajās divās minūtēs Rihards Strauts divas reizes bija precīzs no tālās distances, pietuvinot "Ogri" viena precīza metiena attālumā (61:63). Pēdējā minūtē Gulbenes komanda neizmantoja iespēju palielināt pārsvaru, bet "Ogre" izraut vismaz neizšķirtu. Gala rezultātā "Buki" varēja svinēt uzvaru sarežģītā spēlē, revanšējoties par zaudējumu izbraukumā - 63:61.

Uzvarētāju rindās 16 punkti un deviņas atlēkušās bumbas Artūra Lūša kontā, bet 12 punkti Kārlim Medisam. Tuvu "double-double" bija Kaspars Paegle, gūstot deviņus punktus un izcīnot 14 atlēkušās bumbas. "Ogres" rindās ar 21 punktu izcēlās Rihards Strauts, 14 punkti un 10 atlēkušās bumbas Sandrim Jēkabsonam, bet 10 punkti un 14 atlēkušās bumbas Jānim Lasmanim.

LBL-2, 2. posms (1. - 10. v.), 21. februāris

Gulbenes "Buki/BJSS" - "Ogre" 63:61 (22:16, 9:23, 23:11, 9:11)
"Buki/BJSS": Lūsis 16 (9 ab), Mediss 12, Paegle 9 (14 ab), Pētersons 9 (7 ab), Kalniņš 8, Sniķis 4 (9 ab), Rikveilis 3, Vanags 2, Gaigalietis, Dumburs, Babulis, Freijs.
"Ogre": Strauts 21, Jēkabsons 14 (10 ab), Lasmanis 10 (14 ab), Pabrieža 10, Blankveins 4, Rudzītis 2, Gundegs, Stacēvičs, Sīviņš, Hlebovickis.

Izmantotie resursi:
Latvijas Basketbola savienība