Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

"LU/BS Rīga"" ar komandas spēli aptur valmieriešus

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

"LU/BS Rīga"" ar komandas spēli aptur valmieriešus
Dāvis Klegeris
Foto: Māris Greidāns

Šodien aizvadīta viena spēle Latvijas Basketbola līgas 2. divīzijas (LBL2) B grupā, "Latvijas Universitātei/BS "Rīga"" savā laukumā uzņemot vienu no grupas līderēm "Valmiera Glass/ViA". Rīgas komanda revanšējās par zaudējumu izbraukumā ar rezultātu 98:76.

Valmierieši līdz šim atzinuši vienīgi B grupas līdervienības, "Rīgas Stradiņa universitātes", pārākumu, kamēr "Latvijas Universitāte/BS "Rīga"" tikusi pie divām uzvarām septiņās spēlēs. Abu komandu pirmajā tikšanās reizē "Valmiera Glass/ViA" savā laukumā izcīnīja pārliecinošu uzvaru ar 83:65, bet atbildes mačs nebija ne tuvu tik sekmīgs.

Pateicoties Dāvja Klegera un Kārļa Žundas sekmīgajai spēlei, mājinieki pirmajās minūtēs turējās minimālā vadībā, bet pēc trīs ar pusi spēlētām minūtēm iekrāja piecu punktu pārsvaru (13:8). Viesi vairākkārt sadeldēja deficītu līdz minimumam, bet "LU/BS "Rīga"" uzreiz atguva zaudēto. Mājiniekiem padevās arī neliels izrāviens, kas deva 10 punktu pārsvaru (24:14). Valmierieši pāris minūtēs atbildēja ar savu izrāvienu, sadeldējot rezultāta starpību līdz minimumam, bet rezultātu neizlīdzināja.

Otrās ceturtdaļas rezultātu atklāja LU sistēmas bijušais audzēknis un pagājušajā sezonā LBL uzspēlējušais Jānis Engers, kurš atgriezies Valmierā. Viesiem ar spēli uzbrukumā nesekmējās, kas mājiniekiem ļāva saglabāt nelielu vadību, kas pēc trīs spēlētām minūtēm sasniedza astoņus punktus (37:29). Pēc Valtera Vēvera precīzā tālmetiena rezultāts iestrēga uz vairākām minūtēm. Valmierieši atkal sadeldēja rezultāta starpību līdz minimumam, bet priekšā kā netika, tā netika. "LU/BS "Rīga"" basketbolisti labi aizvadīja puslaika izskaņu, dodoties atpūtā pie labvēlīga rezultāta 49:41.

Trešajā ceturtdaļā komandas mazliet piemirsa par spēli aizsardzībā, nododoties punktu gūšanai uzbrukumā. Pirmajās divās minūtēs mājinieki palielināja pārsvaru līdz 12 punktiem (55:43). Sešus punktus atspēlēja Oto Grīnbergs, bet izrāvienu ar diviem precīziem tālmetieniem apturēja LBL2 pagājušās sezonas čempions "Saldus" rindās, Kārlis Žunda. Grīnbergs turpināja vilkt savu komandu uzbrukumā, bet mājinieki prata regulāri atbildēt ar rezultatīviem uzbrukumiem. Rezultāta starpība grozījās ap 10 punktiem, rezultātam pirms izšķirošā nogriežņa esot 79:67.

Ceturto ceturtdaļu ar 7:0 izrāvienu sāka mājinieki, valmieriešiem pie pirmā punkta tiekot vien pēc četrām ar pusi spēlētām minūtēm. "LU/BS "Rīga"" nedeva pretiniekiem nekādas iespējas atspēlēties un saasināt cīņas gaitu. "Valmiera Glass/ViA" ceturtdaļā guva viena deviņus punktus, kas laukuma saimniekiem ļāva izcīnīt trešo uzvaru ar rezultātu 98:76.

Uzvarētāju rindās septiņi no deviņiem spēlētājiem guva vismaz 10 punktus. Rezultatīvākais ar 21 bija komandas līderis Dāvis Klegeris. Valmieras komandas labā ar 32 punktiem atzīmējās Oto Grīnbergs, realizējot septiņus no deviņiem tālmetieniem.

LBL2, B grupa, 20. novembris

"Latvijas Universitāte/BS "Rīga"" - "Valmiera Glass/ViA" 98:76 (28:25, 21:16, 30:26, 19:9)

"LU/BS "Rīga"": Klegeris 21, Dembskis 14 (6 ab), Žunda 12, Šnipke 12 (5 rp), Dambenieks 10, Lēmanis 10 (6 ab), Ozoliņš 10, Putāns 5, Mežulis 4.
"Valmiera Glass/ViA": Grīnbergs 32, Dubults 10 (15 ab), Vēveris 10, Ivanovs 8, Kohanovs 5, Engers 4, Riekstiņš 4, Apsītis 3, Mihailovs.

Izmantotie resursi:
Latvijas Basketbola savienība