Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

Autors: Ulvis Brože

LBL2: "Buki" iemet 106 punktus, "LU/Rīga" izcīna dramatisku uzvaru

LBL2: "Buki" iemet 106 punktus, "LU/Rīga" izcīna dramatisku uzvaru
Ingars Aizpurs. Foto: Jānis Magdaļenoks

Latvijas Basketbola līgas otrajā divīzijā šodien tika aizvadītas četras spēles, un rezultatīvāko sniegumu nodemonstrēja Gulbenes "Buki", kamēr sarežģītāko uzvaru izcīnīja "LU/Rīga".

Gulbenes "Buki" savā laukumā ar 106:74 pieveica "Bauskas BJSS/Mēmeli". Uzvarētāji jau pirmajā puslaikā pamanījās gūt 60 punktus, un viņu rindās rezultatīvākais bija Ingars Aizpurs, kurš guva 25 punktus un izcīnīja astoņas atlēkušās bumbas. Divciparu skaitli gūtajos punktos sasniedza seši Gulbenes basketbolisti, ieskaitot komandas kapteini Raimondu Gabrānu. Tomēr mača rezultatīvākais spēlētājs nāca no otras nometnes – Ivars Zemītis iemeta 30 punktus un savāca 13 bumbas zem groziem, laukumā pavadot visas 40 minūtes. Bauskai bija tikai astoņu spēlētāju rotācija.

"Ventspils Augstskola" sarežģītā mačā noturēja uzvaru pret "Līvānu stiklu" – 82:79. Komandas maču aizvadīja kā pa amerikāņu kalniņiem – mājinieki pirmo ceturtaļu uzvarēja ar +10, otro zaudēja ar -18, bet trešo atkal uzvarēja ar +16. Viņu rindās panākumu ar 22 punktiem kaldināja Ralfs Ērkšķis un Kārlis Bērziņš, bet Līvānu komandā 24 punktus sameta Daumants Pabrieža, kurš realizēja četrus tālmetienus.

"Kandava/Compor" mājās ar 87:80 uzvarēja "Ezerzemi/Rēzekni". Arvis Savčenko uzvaru kaldināja ar 25 punktiem un desmit atlēkušajām bumbām, bet Guntars Strāķis piebalsoja ar 18 punktiem, septiņām bumbām zem groziem un piecām rezultatīvām piespēlēm. Rēzeknes komandā dominēja Renārs Bulduris, kurš iemeta 31 punktu. Viņš izdarīja 23 divpunktu metienus, visa pārējā komanda kopā – 21.

"LU/Rīga" tikai pašās spēles beigās pieveica "Ogri" – 93:92. Izšķirošo metienu septiņas sekundes pirms beigām realizēja Gustavs Kārlis Kampuss. Ar tālmetienu atbildēt mēģināja Andris Berkolds, tomēr bumba lidoja grozam secen. Uzvarētājiem rezultatīvākais bija Everts Ramza, kurš ne tikai iemeta 21 punktu, bet arī atdeva desmit rezultatīvas piespēles. Ogrei Sandris Jēkabsons izcēlās ar 29 punktiem un 14 atlēkušajām bumbām. Viņš trāpīja trīs no pieciem tālmetieniem, Berkolds – vienu no četriem.


, 2018-10-20 22:39, pirms 5 gadiem
Renārs Bulduris nevarētu spēlēt Latvijas -Igaunijas līgā ?
, 2018-10-20 22:41, pirms 5 gadiem
Witslenamitea rakstīja: Renārs Bulduris nevarētu spēlēt Latvijas -Igaunijas līgā ?
lbl3 var, lbl2 - griesti
Bens Šungu. Foto: Marita Brigitta Mones
26

"Ventspils" nespēj iegrožot Šungu, fināls bez Latvijas komandu piedalīšanās

"Pafbet" Latvijas - Igaunijas basketbola līgā regulārās sezonas uzvarētāja "Kalev/Cramo" otrajā puslaikā kontrolēja notikumus laukumā, ar 84:73 laupot "Ventspils" cerības uz turnīra fināla sasniegšanu.
Roberts Blūms. Foto: Mikus Kļaviņš/VEF Rīga
13

Roberts Blūms pieteicies 2024. gada NBA draftam

''Octagon Europe'' basketbola aģentūra pavēstījusi, ka 18 gadus vecais Roberts Blūms ir pieteicies 2024. gada Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) draftam, kurš gaidāms šī gada jūnija beigās.
Mats Juciks. Foto: Jānis Martels
6

Ķilpa 30 punkti nekavē "Ogres" ceļu pretī ceturtdaļfināla otrajai uzvarai

"Pafbet" Latvijas Basketbola līgas izslēgšanas spēļu turnīrā uzvaras turpina krāt mājinieku komandas. Otrdienas vakarā "Ogre" savā laukumā ar 94:79 uzveica liepājniekus, ceturtdaļfināla sērijā līdz trīs uzvarām panākot 2-1.