Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

BK "Ventspils" Liepājā pieveic arī "Pieno Žvaigzdes"un tiek finālā

Pēteris Neimanis
Pēteris Neimanis

BK "Ventspils" Liepājā pieveic arī "Pieno Žvaigzdes"un tiek finālā
Labākais punktu guvējs uzvarā pār lietuviešiem bija pieredzējušais Sandis Valters - 15.
Foto: Ģirts Staris, ventasbalss.lv

"Triobet LOC" kausa izcīņā Liepājā vietu finālā nodrošinājuši BK "Ventspils" basketbolisti, kas savā otrā mačā ar 69:66 pieveica Lietuvas klubu "Pieno Žvaigzdes". Rezultatīvākais komandā bija pieredzējušais Sandis Valters, kura rēķina 15 punkti.

Lietuvas klubam tā bija pirmā spēle turnīrā, kamēr ventspilniekiem otrais mačs, turklāt tajā jau bija iespējams nodrošināt vietu finālā. Roberta Štelmahera bijušais klubs "Pieno Žvaigzdes" (tagad to trenē Mindaugs Lukošus) uz turnīru ieradies visai interesantā sastāva. Piemēram, klubā pārbaudes laiku iziet Latvijā kādu laiku neredzētais Ingus Bankevics, bet no lietuviešu spēlētājiem jāmin Artūrs Jomants, Rolands Alijevs, Tomass Dimša.

Lietuvieši labāk aizvadīja pirmo puslaiku, esot labāki abās ceturtdaļās. Tiesa tālu BK "Ventspils" sāncenšus neatlaida, pirmajā puslaikā iedzīvojoties vien trīs punktu deficītā - 34:37. Līdzīgi, kā turnīra pirmajā mačā, kurā Štelmahera padotie pieveica Ukrainas vienību "Dnipro", ventspilniekiem ļoti labi padevās trešā ceturtdaļa, kurā izdevās piebremzēt sāncenšus un arī pārņemt vadību - 56:49. Pieredzējušie "Pieno Žvaigzdes" spēlētāji gan padoties neizdevās, tāpēc mača beigas izvērsās spraigas un bija laba nervu pārbaude abām vienībām. Precīzāk izšķirošajos brīžos tomēr nospēlēja ventspilnieki, svinot uzvaru 69:66, tā nodrošinot arī pirmo vietu grupā un tiesības otro reizi pēc kārtas spēlēt "Triobet LOC" kausa finālā.

Rezultatīvākais BK "Ventspils" rindās šajā mačā bija Sandis Valters, kura rēķinā 15 punkti, pa 11 guva Māris Gulbis un Jānis Timma, savukārt komandas garais gals Ronalds Zaķis un Kriss Feibers pievienoja attiecīgi deviņus un astoņus punktus. Jāpiebilst, ka maz arī šajā mačā spēlēja ventspilnieku saspēles vadītājs Lorenco Viljams, kurš iepriekšējās pārbaudes spēlēs iedzīvojies mikrotraumā, tāpēc tiek pietaupīts.

Triobet LOC kauss, Liepāja

Ventspils - Pieno Žvaigzdes 69:66 (16:17, 18:20, 22:12, 13:17)

B grupa

V.KomandaU.Z.P.
1.Ventspils204
2.Pieno Ž.011
3Dnipro011

A grupa
„Liepāja/Triobet” (Latvija)
„Tartu Rock” (Igaunija)
BC „Šiauliai” (Lietuva)

Informācija tika papildināta

  +2 [+] [-]

, 2013-09-20 20:39, pirms 11 gadiem
kur tad nu ir tie gudrinieki, kas teica, ka so turniru bez lielas piepules panems Dnipro?

     [+] [-]

, 2013-09-20 22:22, pirms 11 gadiem
Panems jau ar