Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

Autors: Ints Megnis

Rūdolfs Rozītis kļuvis par Ebernetija palīgu NAIA komandā

Rūdolfs Rozītis kļuvis par Ebernetija palīgu NAIA komandā
Rūdolfs Rozītis
Foto: BK Jēkabpils

Bijušais "Jēkabpils" basketbola komandas galvenais treneris Rūdolfs Rozītis savu karjeru turpinās aiz okeāna, pievienojoties NAIA otrās divīzijas skolai "Trinity International University", kur šovasar par galveno treneri tika apstiprināts savulaik divreiz par Latvijas vicečempionu kļuvušais Tods Ebernetijs.

Par Ebernetija pievienošanos komandai Sportacentrs.com ziņoja maijā, bet tagad Rozītis pavēstījis, ka kļuvis par viņa palīgu.

"Nevaru vārdos aprakstīt, cik satraukts esmu, piesaistot Rūdolfu savam kolektīvam. Mēs bijām komandas biedri Eiropā un viņam bijuši lieli panākumi, strādājot par galveno treneri Latvijas augstākajā līgā. Es mācīšos daudz no viņa," paudis Ebernetijs.

Ebernetijs 2009. gadā kā viens no līderiem palīdzēja "Barons"/LMT komandai izcīnīt Latvijas Basketbola līgas (LBL) sudrabu, bet 2012. gadā viņš pie tāda pat panākuma tika ar "Ventspils" vienību. Kopā amerikānis Eiropā pavadīja sešas sezonas, spēlējot arī Nīderlandē, Igaunijā, Polijā un Ukrainā. Ar Rozīti viņš bija kopā "Barons"/LMT rindās.

Trenera karjeru Ebernetijs iesāka 2013. gadā, sākotnēji esot IUPUI universitātes vienības direktors basketbola jautājumos un video koordinators, bet gadu vēlāk viņš atgriezās Misisipi Universitātē, kuru pats savulaik absolvēja. Šeit Ebernetijs četras sezonas bija galvenā trenera palīgs, palīdzot 2015. gadā tai sasniegt NCAA izslēgšanas turnīra otro kārtu. Tagad viņš saņēmis nākamo uzaicinājumu un turpmāk strādās par galveno treneri.

Ebernetija tēvs Toms savulaik piecas sezonas pavadīja Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA).

Tikmēr Rozītis 2016. gadā kļuva par "Jēkabpils" galveno treneri, vienību vadot iepriekšējās divas sezonas. Pirms tam viņš ilgstoši bija "Latvijas Universitātes" sieviešu komandas galvenais treneris, trenēja Latvijas sieviešu U-18 izlasi, kā arī strādājis par palīgu gan "Jēkabpils", gan "Barons/LDz" rindās.


, 2018-08-20 17:19, pirms 6 gadiem
Ne pa tēmu,bet kāds zin, kad sāksies Latvijas un Igaunijas apvienotā basketbola līga???Paldies jau iepriekš!
, 2018-08-20 17:27, pirms 6 gadiem
Barijax rakstīja: Ne pa tēmu,bet kāds zin, kad sāksies Latvijas un Igaunijas apvienotā basketbola līga???Paldies jau iepriekš!
Liepājai pirmā spēle paredzēta 30 septembrī.. Izbraukumā
, 2018-08-20 18:45, pirms 6 gadiem
ļoti laba ziņa - varbūt kāds mūsējais ielauzīsies un izsitīsies ASV basketbola vidē ..

man tik jautājums kuri bija RR "lielie panākumi augstākajās līgās" ?
Gregs Vitingtons. Foto: Mikus Kļaviņš/VEF Rīga
17

Duelēšanos LBL pusfināla stadijā uzsāks čempione VEF un pārsteidzošā "Liepāja"

"Pafbet" Latvijas Basketbola līgas pusfināla kārta šovakar iesāksies ar spēli "Rimi" Olimpiskajā centrā, kur pulksten 19:00 sāksies sērija līdz tīrs uzvarām starp aktuālo valsts čempionvienību "VEF Rīga" un nedaudz pārsteidzoši pusfinālu sasniegušo "Liepāju". Spēles tiešraidi demonstrēs kanāls TV4.
Kristaps Ķilps. Foto: Jānis Martels
40

45 vadības maiņas un Ķilpa 38 punkti: "Ogre" pirmoreiz kopš 2017. gada bez pusfināla

Latvijas Basketbola līgas (LBL) pusfinālā otro sezonu pēc kārtas piedalīsies "Liepāja", kura ceturtdaļfināla sērijas piektajā kaujā izbraukumā pagrinājumā uzveica (85:81) "Ogri". Ogrēnieši, skaitot pabeigtās sezonas, pēdējoreiz pusfinālu nesasniedza 2017. gadā.
''Prometey'' komanda pēc titula iegūšanas. Foto: Paf League
17

Klavelam 26 punkti, ''Prometey'' kļūst par divkārtējo LAT-EST čempioni

Šodien Igaunijas galvaspilsētā Tallinā par divkārtējo apvienotās Latvijas - Igaunijas basketbola līgas čempioni kļuva Ukrainas komanda ''Prometey'', kas sīvā cīņā ar 91:83 pārspēja ''Kalev''/''Cramo''. Par spēles varoni kļuva Puertoriko basketbolists Džians Klavels, kuram sezonas rezultatīvākā spēle - 26 punkti.