Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

"Jēkabpils" rindas papildina NCAA vairākas sezonas pavadījušais Vītiņš

Rolands Eliņš

"Jēkabpils" rindas papildina NCAA vairākas sezonas pavadījušais Vītiņš
Artūrs Vītiņš
Foto: BK Jēkabpils

Basketbola klubs "Jēkabpils" paziņojis par Artūra Vītiņa piesaistīšanu sastāvam. Uzbrucējs Latvijas basketbolā atgriezīsies pēc vairākiem studiju gadiem Amerikā un ar Jēkabpils komandu noslēdzis divu sezonu līgumu.

23 gadu vecais un 198 cm garais spēka uzbrucējs Artūrs Vītiņš pēdējos piecus gadus dzīvoja Amerikā. Pirmajā gadā Artūrs mācījās “Westwind Preparatory Academy”, bet nākamos četrus – studēja Ohaio “Valley” universitātē un spēlēja basketbolu savas augstskolas komandā “Valley University Fighting Scots” NCAA otrajā divīzijā. Pagājušajā sezonā Vītiņš piedalījās 26 spēlēs, katrā spēlē vidēji 21,7 minūtēs guva 7,3 punktus un izcīnīja 4,8 atlēkušās bumbas.

Pirms došanās uz Ameriku Vītiņš bija iekļauts Latvijas U18, U19 un U20 vīriešu izlašu sastāvā, kā arī divus gadus spēlēja pie trenera Mārtiņa Fomina “Daugavas sporta nama” komandā.

BK “Jēkabpils” galvenais treneris Rūdolfs Rozītis raksturo jauno komandas papildinājumu: “Artūrs ir spēcīgs spēlētājs, kurš lielāko pienesumu komandai dod tuvāk grozam abos laukuma galos. Iesaistās cīņā par bumbām uzbrukumā un kontrolē atlēkušās bumbas pie sava groza. Var spēlēt gan ar muguru pret grozu, gan nepieciešamības gadījumā apspēlēt aizsargu ar seju pret grozu. Spēlētājs, kurš komandai dod otrās iespējas metienus, bet pretiniekam tos ierobežo.”

Artūrs Vītiņš par noslēgto līgumu: “Man, pirmkārt, ļoti iepatikās galvenā trenera filozofija un komandas redzējums. Ne mazāk svarīgi, ka viņam patīk, kā es spēlēju, un viņš redz, kā mani var izmantot laukumā. Man galvenais bija iet uz klubu, kur es tiktu laukumā, nevis sēdētu uz soliņa. Iepriekš Jēkabpilī nebiju bijis, tagad aizbraucu, apskatīju zāli, dzīvošanas apstākļus un mani viss apmierināja.”

Par nākamās sezonas mērķiem sportists saka: “Galvenais ir pierādīt sevi! Par tiem, kas ir aizbraukuši uz Ameriku, šeit, Latvijā, maz ko zina. Vēlos parādīt, ka mēs aizbraucam uz Ameriku ne tikai mācīties, mēs tur arī spēlējam basketbolu un, būdami tur, uzlabojam savu sniegumu.”

BK “Jēkabpils” sastāvā šobrīd ir Renārs Magone, Jurijs Aleksejevs, Jānis Antrops, Kristaps Miglinieks un Artūrs Vītiņš, bet galvenā trenera pienākumus pilda Rūdolfs Rozītis.

Izmantotie resursi:
BKJekabpils.lv - Basketbolists Artūrs Vītiņš –...

  +2 [+] [-]

, 2016-06-20 14:00, pirms 8 gadiem
tā...4-5 ar 1.99(vēl droši vien ar botēm kopā). tas tā... LBL līmenī varbūt ari iet cauri. un bez metiena. priekš kam 4ajam 5 ajam numuram vispār metiens ir vajadzīgs, visu tak var iedankot, vai ne?

  +1 [+] [-]

, 2016-06-20 14:57, pirms 8 gadiem
tādsnesportists rakstīja: tā...4-5 ar 1.99(vēl droši vien ar botēm kopā). tas tā... LBL līmenī varbūt ari iet cauri. un bez metiena. priekš kam 4ajam 5 ajam numuram vispār metiens ir vajadzīgs, visu tak var iedankot, vai ne?
Kopš 2011. gada nav redzēts kā spēlē, tāpēc grūti spriest, bet Jēkapilij 4. numurus ar metienu vairāk nevajag, jo ir jau gan Aleksējevs, gan Magone. Priekš četri itkā "mazs", bet domāju ka spiedīs uz platumu. Jau 18. gados bija kuilītis, nez vai kāds tagad gribēs ar Vītiņu grūstīties.

  +1 [+] [-]

, 2016-06-20 15:26, pirms 8 gadiem
EmilS OzerS rakstīja: Kopš 2011. gada nav redzēts kā spēlē, tāpēc grūti spriest, bet Jēkapilij 4. numurus ar metienu vairāk nevajag, jo ir jau gan Aleksējevs, gan Magone. Priekš četri itkā "mazs", bet domāju ka spiedīs uz platumu. Jau 18. gados bija kuilītis, nez vai kāds tagad gribēs ar Vītiņu grūstīties.
es īsti nezinu, kuram mūsdienās vispār ir baigi vajadzīgs spēlētājs, kurš nemet/nespēj no distances? kuilītis bez metiena turklāt krietni garāks jau ir ventspilī(droši vien zini, kuru es domāju)
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2016-06-20 15:44, pirms 8 gadiem
Redneck rakstīja: vispār ir vajadzīgs tāda tipa spēlētājs daudzās komandās, jo ne jau visiem 4jiem ir metiens + ja ir metiens, tad gadās, ka tik spēcīgi nav zem groza....LBL gadījumā skatoties, vajag dominanci zem groza un tad būs uzvaras
es piekrītu, ka vajag krietnus kapātājus, ka ne visi ir punktu mašīnas. tomēr, no paša spēlētāja attīstības skatpunkta, visai ierobežotas iespējas izpausties. 1.99 laikā, kad praktiski visi centri met trulīšus? manā uztverē, pie šāda auguma spēlētājam, lai būtu kaut cik sekmīgam, vajag argumentus, ar ko kompensēt neesošo uzbrukuma arsenālu. pamatīgs fiziskais, riktīga pedere, raksturs, lai var uzspiest asu fizisku spēli utml. paskatoties pieejamos 3-4 mēnešus vecos video no paša Artūra kanāla jūtūbē, tur nekas tāds nav redzams. skatoties rodas iespaids, ka spēlēts tiek pastaigas stila basketbols, bez pretestības. tev liekas, ka ar 1.99 bez nenormāla fiziskā var radīt dominanci pie groziem LBL?

     [+] [-]

, 2016-06-20 15:45, pirms 8 gadiem
Redneck rakstīja: vispār ir vajadzīgs tāda tipa spēlētājs daudzās komandās, jo ne jau visiem 4jiem ir metiens + ja ir metiens, tad gadās, ka tik spēcīgi nav zem groza....LBL gadījumā skatoties, vajag dominanci zem groza un tad būs uzvaras
vienkārši viņš pats izsakās, ka aizbrauca uz ASV pēc izaugsmes, ne tikai, lai studētu.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2016-06-20 18:07, pirms 8 gadiem
Redneck rakstīja: Hains jau arī tikai 2.02 m ir, bet tāpat ir spēks zem groza....Kas saistās ar LBL, tad jāsaprot, ka šeit tomēr tā spēle ir savādāka un iespējams spēlēs daudz labāk.....Tikko iedomājos, ka labs piemērs ir Jūrmalas Šmits
tu jau tikai apstiprini to, ko saku es, jo par Hainsu un Šmitu runājot, abi ir izteikti atlēti.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2016-06-20 19:26, pirms 8 gadiem
Redneck rakstīja: Daļēji, bet es arī domāju, ka ja viņš būs tīri fizisks spēlētājs, tad varētu arī būt liels spēks pie groza + LBL vidusmēra līmeni ir kāds ir
ok, tik tālu vienojāmies "vidusmēra līmenis ir kāds ir", tam es piekrītu.