Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

Autors: Andrejs Siliņš

LAT-EST startēs sešas LBL komandas, beidzot varētu notikt Latvijas kauss

LAT-EST startēs sešas LBL komandas, beidzot varētu notikt Latvijas kauss
Foto: Jānis Larmanis, estlatbl.com

Latvijas basketbola līgu direktors Edgars Bērziņš ziņu aģentūrai LETA ieskicējis nākamās "Pafbet" Latvijas-Igaunijas līgas aprises, atklājot, ka turnīrā gatavas piedalīties sešas Latvijas komandas. Tāpat nākamajā sezonā beidzot varētu tikt organizēta arī Latvijas kausa izcīņa.

Latvijas Basketbola savienība uzturot aktīvu komunikāciju ar sešiem klubiem, kas noslēdza iepriekšējo sezonu un visi - VEF, "Ogre", "Ventspils", "Valmiera Glass/Vidzemes Augstskola", Latvijas Universitāte un "Liepāja" - esot gatavas startēt Latvijas-Igaunijas līgā arī nākamajā sezonā. Tikmēr basketbola klubs "SilJa" (iepriekš "Jūrmala") marta beigās pavēstīja, ka pārtrauc darbību.

No Igaunijas puses gatavību startēt apvienotajā čempionātā paudušas septiņas komandas (septiņas startēja arī šajā sezonā), turklāt uz jautājumzīmes esot vēl vienas komandas līdzdalība. Jāatgādina, ka Igaunijas ilggadējais flagmanis Tallinas "Kalev/Cramo" marta beigās atlaida spēlētājus un drošības par finansējuma savākšanu nākamajai sezonai nebija.

Tā kā tiek prognozēts jauns "Covid19" uzliesmojums gada otrajā pusē, LBS izskatījis turnīra izspēles variantu, kurā katras valsts komandas vispirms aizvadītu divu apļu turnīru savā starpā un tikai pēc tam spēlētu pret otras valsts komandām.

Šajā sezonā Zvaigžņu spēle tā arī nenotika, turklāt informācija saistībā ar Zvaigžņu spēli netika laicīgi komunicēta. Jau ilgi runāts par iespējamo Zvaigžņu spēles aizstāšanu ar Latvijas kausa izcīņu, un Bērziņš norādījis, ka šī ideja jaunajā sezonā beidzot varētu materializēties. Šobrīd izstrādātais formāts paredzot arī LBL2 un LBL3 komandu iesaisti turnīrā. Pagaidām tiekot apzināti potenciālie dalībnieki, bet formāts paredzot tradicionālo izslēgšanas turnīra sistēmu - uzvarētāji dodas tālāk, zaudētāji izstājas.

Aizvadītā sezona koronavīrusa pandēmijas dēļ netika noslēgta, bet Latvijas čempionāts nemaz nesākās - tajā, tāpat kā pērn, bija paredzēts aizvadīt tikai izslēgšanas turnīru. Par Latvijas čempioniem tika nosaukti VEF basketbolisti, kuriem bija labākās sekmes nepabeigtajā Latvijas-Igaunijas līgas sezonā.

Izmantotie resursi:
LETA


, 2020-05-20 20:22, pirms 4 gadiem
savā laikā itāļi uzspēlēja voleju ēstiņos...
, 2020-05-20 20:30, pirms 4 gadiem
purva_velns rakstīja: savā laikā itāļi uzspēlēja voleju ēstiņos...
vēlreiz un latviski,tā lai var saprast.. ja pareizi saprotu,tad kāds sakars rakstam ar volejbolu?
, 2020-05-20 20:35, pirms 4 gadiem
Cerams, tiešām beidzot būšu sagaidījis Latvijas kausu, jo neesmu mūsējo zvaigžņu speļu trojku pamētāšanas cienītājs. Es jau pirms dažiem gadiem iedomājos, ka būtu jauki, ja mums pašiem arī būtu sava kausa izcīņa.
Rodrigo Būmeisters. Foto: Mikus Kļaviņš
1

LBL pusfināls sāksies 25. aprīlī Rīgā, dienu vēlāk otras sērijas pirmā spēle Ventspilī

Latvijas Basketbola savienība (LBS) publicējusi Latvijas čempionāta pusfināla spēļu kalendāru. Kā pirmās laukumā dosies aktuālā valsts čempionvienība "VEF Rīga", kas jau ceturtdien sacentīsies ar garā ceturtdaļfināla sērijā ogrēniešus pieveikušo "Liepāju". Savukārt sērija starp "Ventspili" un debitantiem "Rīgas Zeļļiem" sāksies piektdien.
Kristaps Ķilps. Foto: Jānis Martels
40

45 vadības maiņas un Ķilpa 38 punkti: "Ogre" pirmoreiz kopš 2017. gada bez pusfināla

Latvijas Basketbola līgas (LBL) pusfinālā otro sezonu pēc kārtas piedalīsies "Liepāja", kura ceturtdaļfināla sērijas piektajā kaujā izbraukumā pagrinājumā uzveica (85:81) "Ogri". Ogrēnieši, skaitot pabeigtās sezonas, pēdējoreiz pusfinālu nesasniedza 2017. gadā.
''Prometey'' komanda pēc titula iegūšanas. Foto: Paf League
17

Klavelam 26 punkti, ''Prometey'' kļūst par divkārtējo LAT-EST čempioni

Šodien Igaunijas galvaspilsētā Tallinā par divkārtējo apvienotās Latvijas - Igaunijas basketbola līgas čempioni kļuva Ukrainas komanda ''Prometey'', kas sīvā cīņā ar 91:83 pārspēja ''Kalev''/''Cramo''. Par spēles varoni kļuva Puertoriko basketbolists Džians Klavels, kuram sezonas rezultatīvākā spēle - 26 punkti.