Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

Autors: Kristaps Pildiņš

"Jūrmalai" otrā uzvara bronzas sērijā pār "Ogri"

"Jūrmalai" otrā uzvara bronzas sērijā pār "Ogri"
Kristaps Pļavnieks
Foto: Ritvars Raits

"Olybet" Latvijas Basketbola līgas (LBL) sērijā par 3. vietu otro uzvaru izcīnījusi "Jūrmala". Jūrmalnieki izbraukumā piezīmēm bagātā spēlē pārspēja "Ogri" ar rezultātu 99:83 un izvirzījās vadībā sērijā līdz trīs uzvarām ar 2-0.

Bronzas sērijas pirmo spēli labāk iesāka "Ogre", bet otrajā puslaikā "Jūrmala", spēlējot savā laukumā, pārņēma iniciatīvu un spēja izcīnīt uzvaru ar rezultātu 77:71. Sērija šovakar pārcēlās uz Ogri, kur mājinieki noteikti vēlējās iepriecināt pilnās tribīnes un panākt neizšķirtu sērijā līdz trīs uzvarām.

Spēli ar ļoti ciešu spēli aizsardzībā sāka "Jūrmala", kas deva rezultātu. Otrā laukuma galā Kristaps Dārgais nopelnīja nesportisku piezīmi, Andrejam Šeļakovam atklājot spēles rezultātu. Mārcis Vītols otrā laukuma galā realizēja tālmetienu, bet "Jūrmala" saglabāja dominanci pirmajās minūtēs, izvirzoties vadībā ar 10:5. "Ogre" īsā laikā atjaunoja līdzsvaru uz tablo, bet nākamos piecus punktus guva jūrmalnieki, no kuriem četrus iepriekšējā mača labākais spēlētājs Uģis Pinete (15:10). Komandas apmainījās ar precīziem metieniem, bet tad tālmetienu realizēja Kristaps Pļavnieks (22:15). Pēc pārtraukuma Rinalds Sirsniņš trāpīja tālmetienu, komandas apmainījās ar rezultatīviem uzbrukumiem, bet pirmā ceturtdaļa noslēdzās ar rezultātu 24:20.

Otrajā ceturtdaļā pirmie punkti tika gūti vien pēc teju nospēlētas minūtes, kad bumbu grozā no augšas trieca Denis Krestiņins. Nākamos piecus punktus guva mājinieki, bet Krestiņins nepieļāva tālāku izrāvienu. "Ogre" spēja atkal sadeldēt deficītu līdz minimumam, bet tad Edgars Jeromanovs īsā laikā realizēja divus tālmetienus. Ar spēles skaistāko epizodi izcēlās Krestiņins, kurš pēc Ivara Riharda Žvīgura piespēles no gaisa ar sodu trieca bumbu grozā. Pēc realizētā soda metiena rezultāts bija 43:36 "Jūrmalas labā. Turpinājumā komandas pārsvarā punktus guva no soda metiena atzīmes. Agresīvi uzbrukumā spēlēja Jānis Pozņaks, spējot noturēt savu komandu zem 10 punktu deficīta. Pēc pirmā puslaika "Jūrmala" bija vadībā ar rezultātu 48:43.

Trešajā ceturtdaļā "Ogrei" neizdevās iegūt iniciatīvu un likvidēt nelielo deficītu. "Jūrmala" reizēm nospēlēja ļoti gudri, pēc vienas no ekstra piespēlēm brīvu tālmetienu realizējot Artūram Strēlniekam (53:47). "Ogrei" bija iespējas atspēlēties, bet neprecizitāte metienos dārgi maksāja. Otrā laukuma galā "Jūrmala" spēlēja sekmīgi, pēc Jeromanova precīzā tālmetiena iegūstot 11 punktu pārsvaru (60:49). Arī minūtes pārtraukums mājiniekiem nepalīdzēja, "Jūrmalai" turpinot audzēt pārsvaru. Lauris Mizis ar precīzu tālmetienu deva cerību stariņu uz spēles gaitas maiņu, bet pēc tam divus punktus ar sodu guva Artūrs Bērziņš, kurš gan nerealizēja soda metienu. Neilgi pēc tam Sirsniņš trāpīja no tālās distances, "Ogrei" pamazām atgriežoties cīņā. Trešā ceturtdaļa noslēdzās ar rezultātu 69:61.

Spēles izšķirošo ceturtdaļu ar precīzu tālmetienu sāka Jeromanovs, bet otrās minūtes izskaņā trāpīja vēlreiz, liekot "Ogrei" ņemt pārtraukumu (75:61). "Ogre" nedomāja padoties un veica 7:0 izrāvienu, paliekot spēlē. Pēc teju četrām nospēlētām minūtēm Sirsniņš sadeldēja deficītu līdz sešiem punktiem, bet nākamais ātrais tālmetiens nebija precīzs. "Jūrmalas" uzbrukumu vilka Kristaps Pļavnieks, ļaujot "Jūrmalai" saglabāt komfortablu pārsvaru (80:71).

Abu komandu spēlētājiem bija piezīmju problēmas, bet akūtāka situācija bija "Jūrmalai", kas pazaudēja Krestiņinu un Šeļakovu. "Ogre" sadeldēja deficītu līdz pieciem punktiem, bet tad mājinieku provocēto tālmetienu realizēja Žvīgurs. Brīdi vēlāk "Jūrmala" zaudēja arī Ervīnu Jonātu un Uģi Pineti, kad jāspēlē bija nedaudz mazāk par divām minūtēm. Žvīgurs turpināja uzņemties iniciatīvu un neļāva pretiniekiem pietuvoties. Spēles izskaņā aukstasinīgāk nospēlēja "Jūrmala", svinot otro uzvaru sērijā ar rezultātu 99:83.

Uzvarētāju labā 21 punktu guva, realizējot piecus no astoņiem tālmetieniem, Edgars Jeromanovs, bet attiecīgi 17 un 16 punkti Artūram Strēlniekam un Kristapam Pļavniekam. "Ogres" rindās ar 22 punktiem atzīmējās Jānis Pozņaks, bet attiecīgi 14 un 13 Rinaldam Sirsniņam un Artūram Bērziņam.

"Olybet" LBL, sērija par 3. vietu, 20. maijs

"Ogre" - "Jūrmala" 83:99 (20:24, 23:24, 18:21, 22:30)

"Ogre": Pozņaks 22, Sirsniņš 14 (9 rp), Bērziņš 13, J.Antrops 12, Vītols 6, Zēbergs 5, Mizis 3, G.Antrops 3, Sīpoliņš 3, Dārgais 2, Atelbauers, Niedra.
"Jūrmala": Jeromanovs 21 (3pts 5/8), Strēlnieks 17, Pļavnieks 16, Šeļakovs 9, Pinete 9, Krestiņins 9 (4 rp), Žvīgurs 8 (4 rp), Jonāts 6 (4 rp), Kārlis 2 (4 rp), Saulītis 2, Lauls, Dilevka.

Latvijas Basketbola līgas bronzas sērija

PārisKomandaKomanda1.spēle2.spēle3.spēle4.spēle5.spēleSērijā
1.Jūrmala-Ogre77:7199:8323.05.25.05.*27.05.*2 - 0

, 2018-05-20 22:24, pirms 6 gadiem
Komenteetaajs speeles laikaa ,teica ,ka krutu speeli tiesaajis Kozlovskis fIBa achos ,bet LbL nemaak vai nevar notiesaat. Jautaajums kaads sods buus tiesnesim kurhs ar savu nemaakuliibu izskjiira speeles iznaakumu un nespeeja peedejaas minuutees noveerst laukumaa radushaas nekaartiibas ,vismaz tv komenteetaajs palika tik neitraals ,ka pat bija spiest runaat bleenjas,lai notusheetu Kozlovska kljuudas,jo taalaak ,jo trakaak...
, 2018-05-20 22:27, pirms 6 gadiem
Žvīgurs beigās izvilka šo spēli..
, 2018-05-20 22:30, pirms 6 gadiem
RealT rakstīja: Žvīgurs beigās izvilka šo spēli..
Arī pirmajā viņš bija varonis.

Šoreiz gan es teikšu, ka tas bija Strēlnieks.
, 2018-05-20 22:38, pirms 6 gadiem
Jūrmala nodrebēja, bet tad uznāca laukumā Žvīgurs... Bet mača beigas sabojāja svilpotāji. Un viss sākās ar sutuāciju, kur Strēlnieka piezīmi iedeva Vītolam. Un tā nebija vienīgā reize, kad tiesneši īsti nekontrolēja situāciju. Beigās ogrēniešiem vienkārši piegriezās...
Aizeja Osborns. Foto: Jānis Lārmanis
14

"Zeļļi" galotnē nospiež Valmieru un iesoļo LBL pusfinālā

Šovakar biļeti uz Latvijas Basketbola līgas (LBL) pusfinālu ieguva debitanti "Rīgas Zeļļi", kas izbraukumā ar 81:74 pieveica "Valmiera Glass"/ViA un ceturtdaļfināla sērijā guva virsroku ar 3-1.
Bens Šungu. Foto: Marita Brigitta Mones
27

"Ventspils" nespēj iegrožot Šungu, fināls bez Latvijas komandu piedalīšanās

"Pafbet" Latvijas - Igaunijas basketbola līgā regulārās sezonas uzvarētāja "Kalev/Cramo" otrajā puslaikā kontrolēja notikumus laukumā, ar 84:73 laupot "Ventspils" cerības uz turnīra fināla sasniegšanu.
Roberts Blūms. Foto: Mikus Kļaviņš/VEF Rīga
26

Roberts Blūms pieteicies 2024. gada NBA draftam

''Octagon Europe'' basketbola aģentūra pavēstījusi, ka 18 gadus vecais Roberts Blūms ir pieteicies 2024. gada Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) draftam, kurš gaidāms šī gada jūnija beigās.