Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

VEF un "Ogres" duelis atklās LBL pusfinālu

Andrejs Siliņš

VEF un "Ogres" duelis atklās LBL pusfinālu
Rihards Zēbergs un Džabrils Durems. Foto: VEF Rīga

Šodien pulksten 17:00 tiks dots starts "OlyBet" Latvijas Basketbola līgas (LBL) pusfinālam - pirmie laukumā dosies "VEF Rīga" un "Ogres" basketbolisti, kuru cīņa šovakar norisināsies Elektrum Olimpiskajā sporta centrā Rīgā. Sērija ilgs līdz vienas komandas trim uzvarām.

VEF bez Mejera un Stumbra, Ogre bez Sirsniņa un Bērziņa

VEF, ņemot vērā sekmes Latvijas-Igaunijas apvienotajā čempionātā, pirms izslēgšanas turnīra izlikta ar otro numuru, kamēr ogrēniešiem bija trešais numurs. Tas nozīmēja, ka VEF, tāpat kā pirmais numurs "Ventspils", izslēgšanas spēlēs ierasti iesaistās no pusfināliem, kamēr "Ogrei", tāpat kā "Jūrmalai Betsafe", play-off sākās ar ceturtdaļfināliem. Pirmo kārtu ogrēnieši pārvarēja gana pārliecinoši - sērijā pret "Valmiera Glass/ViA" 3-0, taču pēdējais mačs izvērtās saspringts līdz pat tā izskaņai (73:67).

Neskatoties uz uzvaru otrajā spēlē Valmierā, "Ogre" piedzīvoja arī būtisku zaudējumu - potīti savainoja viens no komandas līderiem Rinalds Sirsniņš, kurš Sportacentrs.com vērtējumā atzīts par sezonas labāko rezervistu. Viens no labākajiem rezultatīvo piespēļu dalītājiem šovakar laukumā nedosies. Tāpat joprojām nāksies iztikt bez kopš novembra savainojuma dēļ nespēlējošā Kaspara Bērziņa.

Kopš dalības Latvijas-Igaunijas līgas "Final Four" turnīrā aprīļa sākumā VEF bijušas divas spēles VTB līgā divu nedēļu laikā, tiesa, abas nospēlētas četrās dienās pagājušajā nedēļā. Līdz ar to rīdziniekiem bijušas piecas dienas kopš pēdējā mača - par vienu dienu mazāk nekā Ogres komandai. Abām bijis gana daudz laika sagatavoties pusfināliem. VEF joprojām nāksies iztikt bez komandas kapteiņa un līdera Mareka Mejera, kurš Tallinā mēneša sākumā salauza degunu. Tāpat ierindā aizvien nebūs Roberta Stumbra, bet visi pārējie spēlētāji būs pieejami.

Divu papildlaiku trilleris

Komandas aizvadītās sezonas laikā oficiāli tikās divas reizes Latvijas-Igaunijas līgā. 20. decembrī Rīgā Sirsniņš septiņas sekundes pirms beigām ar sarežģītu trīspunktnieku izrāva papildlaiku (87:87, pēdējā uzbrukumā VEF neizmantoja iespēju izraut uzvaru). Tajā VEF lielākoties bija minimālā vadībā, bet divas sekundes pirms beigām nu jau vairs VEF nespēlējošais Endrū Endrūzs uzsita piezīmi tālmetienā pret Edgaru Lasenbergu. Ogrēniešu aizsargs iespējas no soda metienu līnijas realizēja, izvelkot vēl vienu papildlaiku (103:103). Tajā gan rīdzinieki uzreiz pārņēma vadību un to ne reizi nezaudēja, maču noslēdzot ar smagu panākumu - 111:108.

Toreiz septiņi VEF spēlētāji guva vismaz desmit punktus, bet rezultatīvākais ar 16 punktiem bija Stīvs Zeks, kuram arī 12 atlēkušās bumbas un četras rezultatīvas piespēles. 15 punktus sameta Mejeris, kurš pievienoja 17 bumbas un piecas piespēles. "Ogres" rindās toreiz 21 punkts Jāņa Pozņaka kontā, par vienu mazāk Lasenbergam, kurš atdeva arī astoņas piespēles. Sirsniņš pievienoja 18 punktus un piecas piespēles.

Otrā apļa mačā 6. martā Ogrē rīdzinieki tika pie pārliecinošākas uzvaras - 90:75. Arī toreiz Zeks kļuva par VEF rezultatīvāko vīru laukumā - 22 punkti, ka arī deviņas bumbas. Artis Ate guva 15 punktus, bet nesen komandu papildinājušais Glens Kouzijs izcēlās ar 17 punktiem un piecām bumbām. Ogrei pa 13 punktiem sameta Lasenbergs un Rihards Zēbergs.

Spēli tiešraidē rādīs kanāls "Best4SportTV 2".

OlyBet LBL pusfināli

Komanda-Komanda1.spēle2.spēle3.spēle4.spēle5.spēleSērijā
#1Ventspils-#4Jūrmala Betsafe21.04.23.04.25.04.27.04.*29.04.*0-0
#2VEF Rīga-#3Ogre20.04.22.04.24.04.26.04.*30.04.*0-0

     [+] [-]

, 2019-04-20 13:56, pirms 5 gadiem
Gribas cerēt, ka Ogre sagādās intrigu, bet tomēr liekas, ka plus padsmit VEF šodien. Ļoti ceru, ka kļūdīšos.

  +1 [+] [-]

, 2019-04-20 15:41, pirms 5 gadiem
Atkal pa kaut kādu tautai mazpiieejamu kanālu translēs, a jēga ?.. B4S2/PSC

     [+] [-]

, 2019-04-20 16:10, pirms 5 gadiem
Arpus LV robezam atrodoties- vares kaut kur speli redzet??

     [+] [-]

, 2019-04-20 16:17, pirms 5 gadiem
specha rakstīja: Atkal pa kaut kādu tautai mazpiieejamu kanālu translēs, a jēga ?.. B4S2/PSC
https://www.shortcut.lv/tiesraide/b...

     [+] [-]

, 2019-04-20 17:47, pirms 5 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: Gribas cerēt, ka Ogre sagādās intrigu, bet tomēr liekas, ka plus padsmit VEF šodien. Ļoti ceru, ka kļūdīšos.
Izskatās, ka nekļūdies. Daudzi man nepiekritīs, bet es teiktu, ka Ogrei pietrūkst leģionāra...Jā, es saprotu, ka tav Sirsniņa un Bērza, bet ar viņiem sastāvā, tapat kaut kas pietrūkst.