Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

Jonātam sezona noslēdzas bez cīņas par Igaunijas medaļām

Emils Ozerinskis

Jonātam sezona noslēdzas bez cīņas par Igaunijas medaļām
Svens Kaldre un Ervīns Jonāts. Foto: Sīms Semiskars

Igaunijas basketbola līgas izslēgšanas spēļu ceturtdaļfinālā no cīņas par medaļām izstājusies latviešu basketbolista Ervīna Jonāta pārstāvētā "Avis Rapla", kas sērijā līdz trīs uzvarām ar 1-3 piekāpās "Pērnavas Ostai".

Pēc rezultātiem Latvijas - Igaunijas apvienotajā līgā Raplas komandai ceturtdaļfinālā bija mājas spēļu priekšrocība pret "Pērnavas Ostu". Taču dzīvē to realizēt neizdevās. Pirmajās divās izslēgšanas spēļu cīņās "Avis Rapla" piekāpās Igaunijas kūrortpilsētas komandai ar 60:83 un 57:82. Latviešu uzbrucējs šajās spēlēs guva attiecīgi četrus un piecus punktus, vairāk izceļoties cīņā zem groziem ar septiņām un sešām atlēkušajām bumbām. Sērijas trešajā cīņā "Avis Rapla" basketbolistiem izdevās veikt pamatīgu atspēlēšanos, izraujot panākumu mača izskaņā ar 82:80. Jonāts šajā uzvarā spēlēja svarīgu lomu ar 12 gūtiem punktiem un 11 izcīnītām atlēkušajām bumbām.

Raplai vienreiz no sezonas beigšanas izdevās izvairīties, bet otro reizi, piespiesti pie sienas, "Avis Rapla" basketbolisti cīnījās šodien. Izbraukuma spēlē Raplas basketbolisti pirmajā ceturtdaļā nonāca iedzinējos ar septiņu punktu deficītu. Šāda starpība saglabājās arī līdz pirmā puslaika beigām, kas tika sagaidīts ar rezultātu 40:47. Spēles otrajā puslaikā pērnaviešiem izdevās palielināt savu pārsvaru un mača izskaņā "Avis Rapla" komandai savu sezonu glābt neizdevās, piedzīvojot neveiksmi ar 76:88, kas nozīmēja zaudējumu sērijā ar rezultātu 1-3. Ar 26 gūtiem punktiem "Pērnavas Ostu" Igaunijas līgas pusfinālā ieveda Mikhels Kirvess. Savukārt "Avis Rapla" rindās Ervīns Jonāts sezonu noslēdza ar sešiem gūtiem punktiem un trīs izcīnītām bumbām.

Interesanti, ka abās Igaunijas līgas ceturtdaļfināla sērijās tālāk tika zemāk izsētās komandas. Arī otrā pārī sezona laicīgāk nekā plānots noslēdzās "Tartu Universitātei", kura ar rezultātu 1-3 piekāpās Tallinas "Kalev/TLU" vienībai, tādējādi atvaļinājumā dodoties rezultatīvajiem Tartu lietuviešiem.

Izmantotie resursi:
Eesti Korvpalliliit

     [+] [-]

, 2019-04-21 16:17, pirms 5 gadiem
Visu cieņu bet Jonātam jāmēģina kādā LV klubā labāk.