Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

Mētras tālmetiens pēdējā sekundē apbēdina jēkabpiliešus

Emils Ozerinskis

Mētras tālmetiens pēdējā sekundē apbēdina jēkabpiliešus
Salvis Mētra
Foto: jelgavasvestnesis.lv

Otrdien, 19. septembrī Latvijas Basketbola līgas 2. divīzijas čempionvienība BK "Jelgava" aizvadīja pēdējo pārbaudes spēli pirms gaidāmās sezonas. Salvim Mētram pēdējā sekundē realizējot tālmetienu, jelgavnieki ar rezultātu 71:69 apspēlēja BK "Jēkabpils" basketbolistus.

Spēles pirmās minūtes sekmīgākas padevās mājiniekiem jelgavniekiem, kuri pēc piecām nospēlētām minūtēm atradās vadībā ar rezultātu 12:7, bet pirmās ceturtdaļas izskaņā iniciatīvu pārņemt izdevās jēkabpiliešiem, pēc nospēlētām desmit minūtēm liekot BK "Jelgava" basketbolistiem atrasties minimālos iedzinējos - 18:19. Spēles otrajās desmit minūtēs turpinājās līdzvērtīga cīņa, abām komandām apmainoties ar vadību. Dodoties puslaika pārtraukumā Gata Justoviča trenētā komanda atradās iedzinējos ar vieta tālmetiena starpību - 32:35.

Spēles otrajā puslaikā Rūdolfa Rozīša trenētajai BK "Jēkabpils" pie izšķiroša pārsvara tikt neizdevās, ļaujot mājiniekiem saglabāt visas iespējas cīnīties par panākumu. Tieši jelgavniekiem izdevās panākt nedaudz lielāku pārsvaru pirms spēles noslēdzošās daļas - 61:55. Piecas minūtes pirms ceturtā ceturkšņa izskaņas mājinieki atradās vadībā ar septiņu punktu pārsvaru, tomēr pēdējā minūtē jau vadībā atradās Latvijas čempionāta augstākās divīzijas vienība "Jēkabpils". Spēles pēdējais uzbrukums piederēja mājinieku komandai, kas atradās iedzinējos ar viena punkta deficītu. Līdz ar mača beigu signālu savu vārdu teica pieredzējušais Salvis Mētra, raidot grozā metienu no trīs punktu atzīmes un izraujot jelgavniekiem uzvaru ar 71:69.

Kopumā uzvarētāju rindās šajā mačā ar 22 punktiem izcēlās Andris Justovičs, bet spēles varonis Salvis Mētra izcēlās ar 16 punktiem. "Jēkabpils" komandā ar double-double izcēlās Artūrs Vītiņš, tiekot pie 23 punktiem un desmit atlēkušajām bumbām.

Pārbaudes spēle, 19, septembris, Jelgava

BK "Jelgava" - BK "Jēkabpils" 71:69 (18:19, 14:16, 29:20, 10:14)
Jelgava: Justovičs 22 (6rp), Mētra 16, Pļavnieks 10, Rozītis 10, K.Krūmiņš 6, Feldmanis 3, Bērziņš 2, Husko 2, Bitītis, Neimanis, Atelbauers, Frīdmanis
Jēkabpils: Vītiņš 23 (10ab+6rp), Štelmahers 19, Kanbergs 15, Magone 10, Stiebriņš 2, Virsis, Upe, Koļesinskis, Tumšs

  +1 [+] [-]

, 2017-09-20 05:02, pirms 7 gadiem
Un tiešām Pļavnieks ar visu savu potenciālu un universiādes medaļu kaklā LBL2 spēlēs?

     [+] [-]

, 2017-09-20 09:05, pirms 7 gadiem
Pie Jelgavas Rozītis, tas kurš Jēkabs?

  +4 [+] [-]

, 2017-09-20 09:18, pirms 7 gadiem
Visdrīzāk ka Jēkabs.
Tomēr viņš no Jelgavas. Un interesanti kā lbl2 šogad varētu bit interesantāks čempionāts par LBL, jo daudzi spēlētāji ar augstākās līgas pierakstiem, un komandas no 1. Līdz 8.vietai pavisam noteikti var uzturēt savstarpēju intrigu kad pienāk pavasaris.

Manuprāt, tikai manuprāt, abas līgas varētu apvienot, tādējādi izveidot čempionātu ar ļoti daudz komandām un spēlēm savā zemē, un tādas četras, piecas top komandas sāk playoffos no 1/8 fināla. Pa to laiku sezonā lielāko uzmanību veltot eirokausiem un citiem Eiropas turnīriem. Uzskata ka šāda veida spēcīga izspēles kārtības restrukturizācija ļautu pacelt vidējā spēlētāja līmeni, no kuriem atkal var atsijāt labākos, kuriem iet uz augstāko līmeni un attīstīties. Ja kļūdos uzskatos, labprāt uzklausītu vēl kādu inovatīvu ideju kā būtu labāk. Vienkārši šī gada līmeņa krišanās, liek domāt, ka kaut kas jāmaina basketbola sabiedrība, lai neapstātos izaugsme pēc sporta skolas absolvēšanas

  +1 [+] [-]

, 2017-09-20 14:39, pirms 7 gadiem
Jāpiekrīt,ka apvienojot lbl ar lbl2,skatitajiem būtu interesantāk! Lbl2 veči varētu apbružāties labā līmenī!