Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

Gadijs: "Pēc sarunas ar treneri Gailīti sapratu, ka VEF man ir labākā izvēle'"

Rolands Eliņš

Gadijs: "Pēc sarunas ar treneri Gailīti sapratu, ka VEF man ir labākā izvēle'"
Abdula Gadijs (baltā) spēlē pret Rihara Kuksika pārstāvēto komandu Itālijas čempionātā
Foto: LaPresse/Scanpix

Latvijas basketbola kluba „VEF Rīga” jaunais spēlētājs Abduls Gadijs intervijā komandas mājaslapai paskaidroja, kādēļ tik ilgi vilcinājies ar komandas izvēli un ko sagaida no VEF un VTB Vienotās līgas.

"Vasara pagāja lieliski, daudz strādāju, lai būtu gatavs šai sezonai. Pagājusī sezona bija nedaudz smagāka, nekā gads pirms tam, tāpēc attiecīgi strādāju un esmu gatavs palīdzēt komandai uzvarēt. Esmu pateicīgs par iespēju pievienoties "VEF Rīga" komandai," izteicās Abduls Gadijs, kurš klubam oficiāli pievienojās pirms dažām dienām.

24 gadus vecais spēlētājs norādīja, ka apzināti gaidījis atbilstošāku situāciju: "Vēlējos sagaidīt labāko piedāvājumu, kas ir piemērotākais manām prasmēm. Pirms līguma parakstīšanas aprunājoties ar "VEF Rīga" galveno treneri Jāni Gailīti, sapratu, ka šī man ir vislabākā situācija.”

„Patika, ka galvenais treneris akcentēja uzvaras,” turpināja Gadijs. „Arī to, ka šeit ir lieliska komandas atmosfēra un tāpēc viegli iejutīšos. Treneris informēja par komandas mērķiem. Lai tos sasniegtu, pirmkārt, ir kārtīgi jāstrādā. Tādā veidā treneris uzstādīja standartu un pārliecināja mani, ka šī ir īstā vieta. Līdz sezonai nav tālu, bet esmu gatavs ar pilnu sparu iejusties komandā. Apgūstu lietas ātri un domāju, ka būšu gatavs līdz ar sezonas sākumu."

Raksturojot savu spēles stilu, 1,91m garais basketbolists sacīja: "Vislabāk jūtos, veidojot situācijas komandas biedriem, patīk iesaistīties "pick and roll" sadarbībās. Veidoju situācijas, kā arī vadu komandu, cenšoties atrast partneriem labas uzbrukuma iespējas, lai komanda laukumā varētu būt sekmīga."

"Mērķis vienmēr ir uzvarēt. Vēlos spēlēt augstākajā līmenī. Daudz esmu dzirdējis par VTB Vienoto līgu, tāpēc gribu izbaudīt spēlēšanu tajā, ieskaitot izslēgšanas spēles un cīņas pret lielajām komandām, turklāt arī uzrādīt labus rezultātus spēlēs pret tām. Gribu pierādīt arī sev, ka arī šajā līmenī varu būt sekmīgs," pauda Abduls.

Pērn Abduls Gadijs spēlēja Itālijā, kur jau sanācis laukumā tikties ar "VEF Rīga" aizsargu Jāni Blūmu. "Atceros Jāni Blūmu, izdevās uzspēlēt vienam pret otru. Viņš ir labs spēlētājs. Es ar nepacietību gaidu iespēju satikt savus jaunos komandas biedrus, doties ar tiem laukumā un sagatavoties veiksmīgai sezonai."

Izmantotie resursi:
Abduls Gadijs: Vēlos būt tādā vidē, kur...

  +1 [+] [-]

, 2016-09-19 16:49, pirms 8 gadiem
Cik nu redzēts, Gadijs ir ļoti labs pass-first tipa saspičs, kurš labi pārredz laukumu un pēc pikenroliem labi atrod brīvo/s spēlētāju/s. Tas ir ļoti svarīgi, ka leģionārs nevis velk deķi uz savu pusi, bet spēlē uz komandu. Cerams, ka tieši tā arī viņš spēlēs.
Vispār labs ansamblis šosezon būs VEFam novākts un izskatās, ka beidzot tiek ņemti spēlētāji ar kkādu domu, nevis vnk randomā. Ārējā līnija ļoti labi papildinās viens otru - Vecais vairāk uzbrūkošs, Gadijs uz saspēli un komandu, Blūms lādēs no tālās, Šķēle vairāk uz kreativitāti.

     [+] [-]

, 2016-09-19 16:58, pirms 8 gadiem
Emilio rakstīja: Cik nu redzēts, Gadijs ir ļoti labs pass-first tipa saspičs, kurš labi pārredz laukumu un pēc pikenroliem labi atrod brīvo/s spēlētāju/s. Tas ir ļoti svarīgi, ka leģionārs nevis velk deķi uz savu pusi, bet spēlē uz komandu. Cerams, ka tieši tā arī viņš spēlēs.
Vispār labs ansamblis šosezon būs VEFam novākts un izskatās, ka beidzot tiek ņemti spēlētāji ar kkādu domu, nevis vnk randomā. Ārējā līnija ļoti labi papildinās viens otru - Vecais vairāk uzbrūkošs, Gadijs uz saspēli un komandu, Blūms lādēs no tālās, Šķēle vairāk uz kreativitāti.
Es sagaidu, ka šī sezona varētu būt Helmaņa sezona un ceru, ka spēs sevi labi pieteikt labākā līmenī

  -1 [+] [-]

, 2016-09-19 17:55, pirms 8 gadiem
Šogad VEF stabili iet uz VTB playoff.Tā vismaz vajadzētu būt. Pagājušo sezonu pēc Frades atlaišanas,tīri labi prata savākt komandu. Bet tagad jauna sezona,jauns sākums,Gailītis kā galvenais. Gribas ticēt..

  +1 [+] [-]

, 2016-09-19 18:49, pirms 8 gadiem
Lai izdodas.

     [+] [-]

, 2016-09-19 20:01, pirms 8 gadiem
Protams, Helmanim javel laba sezona, bet viegli valmieriesiem nebus. Konkurentiem ari labi nokomplekteti sastavi, loti laba brigade sanakusi ventiniem, tur jau pat vares kadu cali iziret uz malu. Ta ka bus skarba kapasanas regularaja LBL cempi, tas pats bus BBL. Ta ka Valmiera noteikti priecasies par pernas sezonas zeltu un meginas par medalam sisties ari sosezon.

     [+] [-]

, 2016-09-19 20:06, pirms 8 gadiem
wolmar rakstīja: Protams, Helmanim javel laba sezona, bet viegli valmieriesiem nebus. Konkurentiem ari labi nokomplekteti sastavi, loti laba brigade sanakusi ventiniem, tur jau pat vares kadu cali iziret uz malu. Ta ka bus skarba kapasanas regularaja LBL cempi, tas pats bus BBL. Ta ka Valmiera noteikti priecasies par pernas sezonas zeltu un meginas par medalam sisties ari sosezon.
Gudrinieks , labi zini, kuru biju domājis, par to Helmani nav lielas cerības, būs apmēram tas pats, kas Liepājā