Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

Autors: Emils Ozerinskis

"Tarvas" pēc zelta iegūšanas 1. līgā piesakās Latvijas - Igaunijas čempionātam

"Tarvas" pēc zelta iegūšanas 1. līgā piesakās Latvijas - Igaunijas čempionātam
Rakveres "Tarvas" galvenais treneris Juris Umbraško. Foto: Sīms Semiskars

Latvijas - Igaunijas apvienotajā basketbola līgā nākamajā sezonā spēlēs astoņas Igaunijas komandas, līdzšinējo septītnieku papildinot Rakveras "Tarvas" vienībai, kuru aizvadītajā sezonā līdz Igaunijas 1. līgas čempiontitulam aizveda latviešu treneris Juris Umbraško.

Trešdien aizvadīta Igaunijas Basketbola asociācijas valdes sēde, kurā pieņemti astoņi iesniegumi dalībai nākamās sezonas Latvijas - Igaunijas basketbola līgā. Kopā ar pērn turnīrā jau spēlējušajām Tallinas "Kalev/Cramo", Tallinas "Kalev/TLU", "Pērnavas Ostu", "TalTech", "Tartu Universitāti" "Avis Rapla" un "Valga/Valga" komandām pieteikusies arī Rakveres "Tarvas", palielinot Igaunijas klubu pārstāvniecību līdz astoņiem.

Rakveres "Tarvas" aizvadītajā sezonā bija pārliecinoši spēcīgākā komanda Igaunijas 1. līgā, uzvarot finālčetrinieka turnīrā un iegūstot tiesības pieteikties dalībai valsts spēcīgākajā turnīrā. "Tarvas" līdz 1. līgas zelta medaļām aizveda latviešu treneris Juris Umbraško, kurš pats savas spēlētāja karjeras noslēdzošos četrus gadus pavadīja Rakveres komandā, bet Igaunijas ziemeļu pilsētas vienībā Umbraško kā treneris ieradās pēc darba attiecību pārtraukšanas ar "Valgu/Valku". "Tarvas" rindās aizvadītajā sezona'spēlēja Igaunijas basketbola pazinējiem ļoti labi zināmie Kristo Sāge, Renato Lindmets un Janis Vahters.

2017. gadā komandu piemeklēja finansiālas grūtības, kas lika izstāties no Igaunijas basketbola augstākās līgās. Taču šobrīd "Tarvas" atsākusi darbību un nākamajā sezonā jau atkal spēlēs Latvijas un Igaunijas spēcīgāko kompānijā. Savulaik daudzi Latvijas basketbolisti pārstāvējuši Rakveres komandas krāsas. Vairākas sezonas Igaunijas vienībā pavadījis Juris Umbraško, tāpat komandu pārstāvējuši Kaspars Cipruss, Rinalds Sirsniņš, Roberts Stumbris, Māris Laksa, Raitis Grafs, Raimonds Vaikulis, Ivars Timermanis un Igors Meļņiks.

Latvijas - Igaunijas līgas jaunās sezonas dalībnieces oficiāli tiks apstiprinātas augustā. LBL 2. divīzijas uzvarētājiem "Gulbenes Bukiem" arī ir tiesības pieteikties dalībai apvienotajā līgā, taču finansiālo apstākļu dēļ gulbeniešu pievienošanās augstākajai līgai ir ļoti maz ticama.

Izmantotie resursi:
https://korvpall24.ee/


, 2019-06-19 20:39, pirms 5 gadiem
Nafig tad tādi buki ņem dalību, ja nav nekādu ambīciju?! Par šādu joku nomest uz kkādu reģionālo līgu!?
, 2019-06-19 20:44, pirms 5 gadiem
viedoklis rakstīja: Nafig tad tādi buki ņem dalību, ja nav nekādu ambīciju?! Par šādu joku nomest uz kkādu reģionālo līgu!?
Pirms Tu te kaut ko vem,noskaidro situāciju līdz galam.
, 2019-06-19 22:29, pirms 5 gadiem
busix rakstīja: Pirms Tu te kaut ko vem,noskaidro situāciju līdz galam.
Un tā būtu? Finanšu trūkums... bla, bla, bla...
, 2019-06-20 01:16, pirms 5 gadiem
viedoklis rakstīja: Un tā būtu? Finanšu trūkums... bla, bla, bla...
Tas Tavs "bla" "bla" "bla" ir pats svarīgākais no visa! Tā tiešām ir,ka finanses lemj visu mūsdienu basītī,vismaz LBL1,lai cik skumji tas nebūtu,zinu un esmu pārliecināts,ka ja Bukiem būtu iespēja startēt augstākajā divīzijā,viņi to iespēju izmantotu!
Protams nejiet runa ka sagrabina pēdējās kapekais,lai tīri nostārtētu,nevis spēlētu,bet reāli uztaisītu konkurentspējīgu sastāvu,lai varētu cīnīties par Play off,jo jēga savākt naudu,kas priekš Gulbenes pilsētas būtu milzīga,lai paliktu pēdējā vietā,Buki nav tādi,viņus atcerās citādākus.
Bet reāli,pat to minimumu nevarētu savākt,lai kaut pa apakšu cīnītos un tas ir reāli skumji,ka tā mums lv basītī notiek...
Isufs Sanons spēlē pret "TalTech". Foto: BC Prometey
1

Latvijas un Igaunijas līgas pamatturnīrs noslēdzas ar "Prometey" uzvaru

Latvijas un Igaunijas apvienotās līgas regulārās sezonas izskaņā Slobožanskes "Prometey" pārceltajā spēlē izbraukumā ar 104:81 sakāva "Tallinas Tehnoloģiju universitātes" komandu.
Džaizeks Lotijs. Foto: Mikus Kļaviņš
9

Toro 16+20, Lotijs ar sirēnlauzi ļauj VEF uzvarēt ''Avis Rapla'' Daugavpilī

Apvienotajā Latvijas - Igaunijas līgā šodien regulāro sezonu ar uzvaru pabeidza ''VEF Rīga'', kas, gandrīz izlaižot 16 punktu pārsvaru, tikai galotnē ar 80:78 apspēlēja ''Avis Rapla''. Uzvaras grozs pamatlaika pēdējā sekundē Džaizekam Lotijam, bet jaudīgs ''double-double'' Arnaldo Toro - 16 punkti un 20 bumbas zem groziem.
Toms Skuja ar bumbu. Foto: Andris Grīnbergs
13

"Rīgas Zeļļi" līdzvērtīgā cīņā tiek pie uzvaras pār BK "Liepāja"

Savu pamatturnīra noslēdzošo spēli "Pafbet" Latvijas - Igaunijas basketbola līgā "Arēnā Rīga" aizvadīja "Rīgas Zeļļu" basketbolisti, kuri ar rezultātu 81:79 pēdējā minūtē nokārtoja panākumu pār "Liepājas" vienību. Tādējādi Jura Umbraško komanda regulāro sezonu pabeidza ar bilanci 18-12.