Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

Harelsons: "Likās, ka pēc 2-0 "Ventspils" vienkārši ļaus mums uzvarēt"

Rolands Eliņš

Harelsons: "Likās, ka pēc 2-0 "Ventspils" vienkārši ļaus mums uzvarēt"
Džošs Harelsons cīņā pret "Ventspili"
Foto: Mikus Kļaviņš, Vefriga.com

„VEF Rīga” uzbrucējs Džošs Harelsons, kurš šovakar uzvarā pār „Ventspili” guva 16 punktus, pēcspēles intervijā „LMT Straumē” atzina, ka pēc 2-0 vadības sērijā VEF nedaudz zaudējis koncentrēšanos, bet tagad svarīgi nezaudēt emocijas pirms gaidāmās finālsērijas.

„Šī ir patiešām lieliska uzvara,” uzreiz pēc finālsvilpes izteicās Džošs Harelsons. „Tikām vadībā 2-0 un nedaudz palaidāmies, nedaudz samazinājām apgriezienus. Likās, ka viņi vienkārši ļaus mums uzvarēt sērijā, taču „Ventspils” ir ļoti komanda, un viņi to nedarīja, viņi neļāva mums vienkārši uzvarēt.

Arī šovakar, visi labi redzēja, kā cīņas rezultātu izšķīra tikai pāris punkti. Spēlē notika daudzas lietas, pretinieki nospēlēja spēcīgi, taču mēs ar smagu cīņu tikām pie uzvaras un panācām vietu finālā,” sacīja Harelsons.

Par galvenajiem faktoriem, kas atnesa panākumu šodienas mačā, Harelsons nosauca komandas vienotību un nepadošanos: „Bija jāspēlē tikpat apņēmīgi kā iepriekšējā spēlē, nedrīkstējām ne uz mirkli zaudēt koncentrēšanos. Bija svarīgi nodot „Ventspilij” ziņu, ka negrasāmies padoties un esam gatavi spēlei.”

„Beigās, kad aizmetu garām metienu no pašas grozas apakšas, nemaz nezināju, ko domāt,” nedaudz samulsis atzinās Harelsons. „Nesapratu, kā varēju netrāpīt, bet neko daudz arī negaidīju, uzreiz turpināju cīņu. Sanāca tikt pie atlēkušās bumbas uzbrukumā, kas mani nedaudz nomierināja, un beigās viss sanāca tā, kā tam būtu bijis jāsanāk.”

Harelsonam spēles pašās pēdējās sekundēs bija jāizpilda divi soda metieni, no kuriem viņš trāpīja tikai vienu, bet „Ventspils” vairs nepalika laika to izmantot. „Es vienmēr esmu pārliecināts par saviem soda metieniem. Esmu profesionālis, tāpat kā visi pārējie puiši šeit, un treniņos metu soda metienus ar 90% precizitāti. Bet šoreiz pirms sodiņiem tikai noskaitīju īsu lūgšanu, un Dievs man palīdzēja.”

Harelsons uzslavēja gaidāmo pretinieci finālsērijā „Valmieru/Ordo”, norādot, ka tā ir viena no labākajām komandas spēles izpildītājām Latvijā. „Spēlēt pret Valmieru būs izaicinājums,” sacīja Harelsons, „taču jau šodien mums bija sajūtas kā finālā. Tagad nepieciešams saglabāt šo pašu noskaņu, nezaudēt entuziasmu un ar tādu pašu apņēmību doties uz finālsēriju.”