Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

LBL 1/4 fināls startē ar neprognozējamo "Jēkabpils" un "Barona" dueli

Emils Ozerinskis

LBL 1/4 fināls startē ar neprognozējamo "Jēkabpils" un "Barona" dueli
Taurs Jogela un Kristaps Miglinieks gatavi "play-off" cīņām'
Foto: Lāsma Irša

"OlyBet" Latvijas Basketbola līgā klāt ir sezonas svarīgākie notikumi - izslēgšanas spēles. Šovakar pulksten 18:30 ceturtdaļfināla sērijas pirmo cīņu aizvadīts "Jēkabpils" un "Barons kvartāls" basketbolisti.

Latvijas čempionāta izslēgšanas spēļu ceturtdaļfināla pirmais pāris savstarpējo cīņu uzsāks Jēkabpilī. "Lūši" mājas spēļu priekšrocību nodrošināja pēdējās divās regulārā čempionāta spēlēs, pieveicot "Valmieru/Ordo" un "Ventspili". Arī "Barons kvartāls" apspēlēja ventspilniekus (vienīgie visā čempionātā sezonas laikā to paveicot divreiz), tomēr "Jēkabpils" savstarpējās cīņās ar "baroniem" bija labāka punktu attiecība, nodrošinot labāku bilanci un ceturto vietu pamatturnīrā. Ceturtdaļfinālā uzvarētājs tiks noskaidrots sērijā līdz trīs uzvarām. "Jēkabpils" un "Barona" cīņas uzvarētāju pusfinālā gaidīs regulārās sezonas spēcīgākā vienība "Ventspils".

Intrigai šajā sērijā nevajadzētu trūkt. Abas komandas vada galvenie treneri, kuriem šī būs iespēja pierādīt savu varēšanu izslēgšanas spēlēs. Gan Rūdolfs Rozītis, gan Mārtiņš Gulbis pārstāv jauno treneru vilni, kuri sevi skaļi piesaka Latvijas klubu basketbolā. Rozītis, pēc vairākām sezonām "Latvijas Universitātes", "Jēkabpils" un "Barons" trenera asistenta amatā, pirms šīs sezonas tika apstiprināts par BK "Jēkabpils" galveno treneri. Debija pie jēkabpiliešu stūres izdevusies pietiekami sekmīga, pēc gada pārtraukuma ievedot komandu izslēgšanas spēlēs, regulārajā sezonā ieņemot vietu uzreiz aiz trīs pērnās sezonas medaļniekiem. Kā treneris asistents Rozītis piedalījās "lūšu" otro bronzas medaļu kaldināšanā 2015. gada pavasarī.

Tikmēr treneris Gulbis, lai gan par trīs gadiem jaunāks, galvenā trenera amatā apēdis vairākus pudus sāls. 2013. gada pavasarī tobrīd tikai 22 gadus vecais Gulbis aizveda "Baronu" līdz LBL pusfinālam, tomēr sērijā par trešo vietu piekāpās valmieriešiem. Iepriekšējās divas sezonas jaunais treneris ar limitētiem resursiem vadīja "Jelgavu", bet aizvadītajā starpsezonā atgriezās "Barons kvartāls" galvenā trenera postenī. Šosezon Gulbis padarīja Rīgas komandu par neprognozējamāko vienību Latvijas čempionātā, spējot sagādāt zaudējumus visām turnīra vadošajām komandām. Sportacentrs.com vērtējumā Mārtiņš Gulbis atzīts par šīs sezonas labāko treneri.

"Jēkabpils" komanda pērnajā sezonā pirmo reizi kluba vēsturē palika aiz izslēgšanas spēļu svītras. Tas nozīmēja daļēju komandas restartu starpsezonā. Galvenā trenera amatu pārņēma Rūdolfs Rozītis, vasarā komplektējot sastāvu tikai no vietējiem basketbolistiem. Komandā palika pieci spēlētāji, ieskaitot pieredzējušos Rinaldu Sirsniņu, Oskaru Virsi un Pāvelu Veselovu. Lai pastiprinātu komandas groza apakšu, "Jēkabpilī" atgriezās Andrejs Šeļakovs un Jurijs Aleksejevs, bet pēc divām sezonām Igaunijā par vienu no jēkabpiliešu uzbrukuma līderiem kļuva Roberts Stumbirs. Savukārt pirms pāreju termiņa beigām "Jēkabpilī" atgriezās lietuvietis Modests Kumpis. Kopumā jau sezonas sākumā jēkabpilieši stabili iekārtojās play-off zonā, šo pozīciju nezaudējot visas sezonas laikā. Iespaidu par kopumā stabilo sezonu sabojāja divi zaudējumi pret "Latvijas Universitāti", tomēr ar bilanci 18-14 jēkabpilieši ieguva mājas spēļu priekšrocības "play-off" pirmajā kārtā.

Arī "Barons" pērnajā sezonā nespēja kvalificēties izslēgšanas spēlēm un starpsezonā piedzīvoja vēl lielāku pārbūvi kā "Jēkabpils". Mārtiņa Gulbja komandā par atslēgas spēlētāju kļuva Kristaps Dārgais, caur kuru tika veidota komandas spēle, tomēr uzbrucēja sezonai punktu pielika ceļgala trauma. Svarīgu lomu "Barona" uzvarās spēlēja šīs sezonas LBL labākais jaunais spēlētājs Dāvis Geks, kā arī lietuviešu leģionāri Deniss Krestiņins un Taurs Jogela. Janvārī "Barons kvartāls" no "Liepājas" izpirka Dāvja Rozīša līgumu, pirmo reizi dodot iespēju trenerim Gulbim savās sadarbībās iekļaut modernā basketbola parametriem atbilstošu centru. Rozītis šosezon kļuva par līgas labāko cīnītāju par atlēkušajām bumbām, bet vienības pēdējais papildinājums Tailers Larsons kļuva par čempionāta rezultatīvāko spēlētāju. Tāpat atsevišķās spēlēs produktīvu pienesumu spēja dot siltumnīcas apstākļos audzētais Dāvis Zonne, kuram izslēgšanas spēles pret Rinaldus Sirsniņu būs kārtīgs pārbaudījums. "Barons kvartāls" vienībai regulārā sezona mijās ar pārliecinošām un negaidītām uzvarām pār nomināli spēcīgākām vienībām, kā arī nācās paklupt pret "Valku/Valgu". Tomēr praktiski visu sezonu rīdzinieki pārliecinoši turējās play-off zonā. Vienīgais brīdis kad komanda flirtēja ar izkrišanu no labāko sešinieka bija janvāra beigās un februāra sākumā, kad apgriezienus sāka uzņemt "Liepāja", bet "Jūrmala" vēl nebija savus sezonu nolaidusi pa grunti. Beigās ar bilanci 17-15 piektā vieta LBL pamatturnīrā.

Abu komandu vēsturē "Jēkabpils" un "Barons" izslēgšanas spēlēs tikušās vienu reizi tālajā 2012./2013. gada sezonā, kad jēkabpilieši debitēja Latvijas Basketbola līgas spēcīgāko divīzijā. Toreiz pārāka bija Rīgas komanda ar rezultātu 2-0 (ceturtdaļfināli toreiz norisinājās līdz divām uzvarām). Tā bija līdz šim pēdējā sezona kad "Baronam" izdevās iekļūt pusfinālā. Turpmākās divas sezonas pie LBL bronzas tika "Jēkabpils", bet pērn abas vienības palika zem "play-off" svītras.

Ceturtdaļfinālā komandas savas mājas spēles aizvadīs ierastajās zālēs. Jēkabpils sporta namā un Daugavas sporta namā. Iekļūstot pusfinālā aktuāls var kļūt jautājums par "Barona" mājvietu, jo regulārās sezonas laikā "VEF Rīga" un "Ventspils" atteicās spēlēt DSN, tādēļ rīdziniekiem potenciāli var atkal nākties lūkoties Jelgavas virzienā.

"OlyBet" Latvijas Basketbola līgas ceturtdaļfināls

Komandas1. spēle2. spēle3. spēle4.spēle5.spēleSērijā
Jēkabpils - Barons kvartāls20.04.23.04.26.04.30.04.02.05.0-0
Valmiera/Ordo - Liepāja/Triobet21.0424.04.27.04.29.04.01.050-0

Kura komanda iekļūs LBL pusfinālā?

  • 91

  • 119


1 2 37 komentāri

  +2 [+] [-]

, 2017-04-20 09:24, pirms 7 gadiem
Kā gribētos paskatīties playoff spēles , bet.... nekur citur izņemot best4sport tās nevar redzēt.... Cerams, vismaz finālu LTV7 rādis.

  +2 [+] [-]

, 2017-04-20 09:49, pirms 7 gadiem
VietējaisMurisDzīvelīgs rakstīja: Kā gribētos paskatīties playoff spēles , bet.... nekur citur izņemot best4sport tās nevar redzēt....
Būtu vismaz ievietojuši internetā (piemēram, OlyBet LBL Youtube kontā) spēļu ierakstus...

  +3 [+] [-]

, 2017-04-20 09:56, pirms 7 gadiem
Viņiem laikam tas neinteresē..
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2017-04-20 10:17, pirms 7 gadiem
Barons Rīga, Barons Rīga, olē olē olē!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs: fkscd

  +2 [+] [-]

, 2017-04-20 10:41, pirms 7 gadiem
kepka96 rakstīja: Vai tiešām 6eur/mēnesī žēl? Youtubē tu vari skatīties Aivariņa kanālā viņa presenes
Diez kā dabūt 2!!! operatorus uz viena TV ?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2017-04-20 11:19, pirms 7 gadiem
kepka96 rakstīja: Kāds tur sakars ar operatoriem? Samaksā 6eur par Shortcut un skaties basketu kā cilvēks. Bet nu lemberdzēni jau laikam solidarizējas ar Aivariņu un visu pa nelegālo vajag- dodiet tik kreisos streamus viņiem
A vot tāds. Man klāt savam TV operatoram vēl jāpērk k-kāds shortkats.lv Kāda slima suņa pēc ?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -2 [+] [-]

, 2017-04-20 11:24, pirms 7 gadiem
fkscd rakstīja: Nesaprotu, kāpēc bukmeikeri par favorītu virza Jēkabpili
Baronam i sastāvs labāks, i treneris gudrāks
3-0 sērijā Barons bez problēmām. Turklāt nav izslēgts, ka vēl Ventspilij sagādās problēmas
Interesanti, vai būs klasiskās mēru prognozes
Tāpēc ka tiesneši būšot pret Baronu, esot vienojušies
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -2 [+] [-]

, 2017-04-20 11:28, pirms 7 gadiem
DoOrDie rakstīja: Diez kā dabūt 2!!! operatorus uz viena TV ?
Shortcutā un pie TV klāt. Ar chromecast diezgan čakarējas, bebt ar vadu viss čikpih
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -2 [+] [-]

, 2017-04-20 11:48, pirms 7 gadiem
HMB-STARIK,ATKAAPIES!!! rakstīja: usb vai kkads HDMI shtekeris???
Kas tieši? Chromecast vai HDMI kabelis.

  +2 [+] [-]

, 2017-04-20 11:48, pirms 7 gadiem
HMB-STARIK,ATKAAPIES!!! rakstīja: Ej izraudies jaunpupam kleepi, jo iespejams no nakamas sezonas vairs nebus Vafelnieki PSRS chempii
JA BKV un VEF tiksies finālā, tad uz kādu spēli Arēnā aiziešu ar plakātu "kepka96 nāc gaismā" vai ko tādu, lai visa LV redz.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2017-04-20 13:01, pirms 7 gadiem
ParSportuLatvijā123 rakstīja: Jekabpils labi ieskrejusies sodien siem jabut uzbarai! Prognozeju, ka ari seriju panems Jekablils!
Ar vārda "Jēkabpils" rakstību tāpāt kā pilsētas mēram , kurš nemāk pareizi savu pilsētu uzrakstīt
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2017-04-20 13:37, pirms 7 gadiem
Neviena komanda nespēlē 4 pret 5, ka to dara Barons, kad laukuma ir Zonne. Lai Mārtiņam veicas!!!

  +1 [+] [-]

, 2017-04-20 14:08, pirms 7 gadiem
HMB-STARIK,ATKAAPIES!!! rakstīja: Kaa tad ir pareizi
APSKATIES- Jēkablils....

  +2 [+] [-]

, 2017-04-20 14:18, pirms 7 gadiem
kepka96 rakstīja: Cerams ka Barons baigi neizpumpēsies šīnī sērija un nopērs arī lemberdzēnus. #2no10 #MēsVisiPērsimLemberdzēnus #AivariņšNopirkaBronzu
kepka valdies Tavējie izpelavosies VTB PO un tad pēc kārtējā zāģa LBL PO raudās cik smags kalendārs ar max 4 spēlēm mēnesī
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2017-04-20 15:29, pirms 7 gadiem
Galvenais, lai paši spēlētāji nesapinas savu komandu treneru taktiskajās viltībās.

     [+] [-]

, 2017-04-20 15:45, pirms 7 gadiem
Cina noteikti būs spraiga, domāju kurš uzvarēs pirmo spēli, tas vinnēs arī sērijā!

  +1 [+] [-]

, 2017-04-20 16:08, pirms 7 gadiem
kepka96 rakstīja: Lemberdzēn, kāds sakars Baronam ar VTB? #MēsVisiPērsimLemberdzēnus #2no10
EDGARS JAUNUPS: "LBL FINĀLU KALENDĀRS – BEZATBILDĪGS PRET SPĒLĒTĀJIEM"
To teica pērn pēc zāģa finālā

     [+] [-]

, 2017-04-20 16:52, pirms 7 gadiem
Jekabpils tiks pari Baronam
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
1 2 37 komentāri