Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

"Jelgava/BJSS" nokārto uzvaru pirmajā puslaikā, būs trešā spēle

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

"Jelgava/BJSS" nokārto uzvaru pirmajā puslaikā, būs trešā spēle
Kalvis Krūmiņš
Foto: Māris Greidāns

Latvijas Basketbola līgas 2. divīzijā šovakar neizdevās noskaidrot otro finālisti. "Jelgava/BJSS" pēc lieliska pirmā puslaika nosargāja uzvaru pār "Turību" ar rezultātu 91:77, kas nozīmē, ka pusfināla sērijā būs nepieciešama arī trešā spēle.

Šosezon abas komandas savstarpējos mačos pie uzvaras tikušas vien savā laukumā. Šī tradīcija turpinājās arī pusfināla sērijas pirmajā mačā, kurā uzvaru svinēja "Turība" (85:77). Šovakar "Turībai" bija iespēja noslēgt sēriju un iekļūt finālā, bet to paveikt neizdevās.

Andris Justovičs un Edgars Krūmiņš pirmajās minūtēs deva Jelgavas komandai 8:0 izrāvienu. Krūmiņš turpināja būt rezultatīvs, palielinot rezultāta starpību līdz 10 punktiem (15:5). Rīdziniekiem bija problēmas abos laukuma galos, kas beidzās ar 33 ielaistiem punktiem un 20 punktu deficītu jau pēc 10 spēlētām minūtēm.

Otrajā ceturtdaļā jelgavnieki turpināja spēlēt gana pārliecinoši, lai nedotu pretiniekiem iespēju atgūties. Pēc trīs spēlētām minūtēm rezultāts kļuva pagalam graujošs (42:15). "Turības" uzbrukumu iekustināja Dāvids Muižnieks, bet ar to bija krietni par maz. Spēle vairs nebija tik rezultatīva kā pirmajā ceturtdaļā, bet "Jelgava/BJSS" tāpat pamanījās vēl palielināt savu pārsvaru un doties atpūtā jau domās par sērijas izšķirošo spēli izbraukumā - 53:27.

Otro puslaiku apņēmīgi sāka "Turība, veicot 9:0 izrāvienu. Varēja likties, ka intriga tūlīt atjaunosies, pēc četrām ar pusi nospēlētām minūtēm rezultāta starpībai esot 16 punktiem (42:58). Ar to izrāviens bija arī galā. "Jelgava/BJSS" izlīdzināja spēli, atjaunoja 20 punktu pārsvaru, kā arī krietni sekmīgāk aizvadīja ceturtdaļas beigas - 78:52. Varēja likties, ka ceturtā ceturtdaļa būs tikai formalitāte, bet "Turība" nedomāja padoties. Tās sākumā Kalvis Krūmiņš un Arnis Ate apmainījās ar precīziem tālmetieniem, rīdziniekiem uzsākot 29 punktu deficīta atspēlēšanu. Kopumā padevās 20:7 izrāviens, bet ar to šajā situācijā bija par maz. Jelgavnieki varēja atļauties nerealizēt uzbrukumus, pusotru minūti līdz pamatlaika beigām saglabājot 16 punktu vadību. Līdz pamatlaika beigām viesi vēl nedaudz pietuvojās, bet mačs tāpat noslēdzās ar drošu jelgavnieku uzvaru, kas ļaus sērijas likteni izšķirt trešajā spēlē - 91:77.

Rezultatīvākais uzvarētāju rindās ar 20 punktiem un 10 atlēkušajām bumbām bija Edgars Krūmiņš, bet 18 punkti Andrim Justovičam. "Turības" labā 21 punktu guva Dāvids Muižnieks.

LBL2, pusfināls, 19. aprīlis

"Jelgava/BJSS" - "Turība" 91:77 (33:13, 20:14, 25:25, 13:25)

"Jelgava/BJSS": E.Krūmiņš 20 (10 ab), A.Justovičs 18, K.Krūmiņš 15, Elksnis 13 (9 ab), Bērziņš 10, Bitītis 7, G.Justovičs 4 (8 rp), Roziņš 3, Liepiņš 1, Husko, Kļaviņš, Atelbauers.
"Turība": Muižnieks 21, Mičulis 17, Endzels 14, Adiņš 9 (7 ab), Caune 4, Dumburs 4, Ate 3, Blumbergs 3, Pētersons 1, Doroškevics 1, Liberts, Stacēvičs.

Izmantotie resursi:
Latvijas Basketbola savienība