Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

"Liepāja" pēc trīs nedēļu pauzes uzņems "Valmiera Glass/ViA"

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

"Liepāja" pēc trīs nedēļu pauzes uzņems "Valmiera Glass/ViA"
Ervīns Jonāts pret Gunti Sīpoliņu. Foto: Jānis Lārmanis

"Pafbet" Latvijas un Igaunijas basketbola līgā šovakar paredzēta spēle Liepājā, kur vietējā komanda pēc trīs nedēļu pauzes uzņems "Valmiera Glass/ViA" basketbolistus, kuri cer izcīnīt otro uzvaru pēc kārtas, pirmo reizi šosezon pieveicot arī otru Kurzemes komandu.

"Valmiera Glass/ViA" basketbolistiem šī nedēļa sākās ar plānu maiņu, jo trešdien paredzēto braucienu uz Ventspili nomainīja piektdienas brauciens uz Liepāju. "Ventspils" pārcēla savas nākamās spēles sakarā ar Māra Gulbja izsaukšanu uz Latvijas izlasi, bet līga līdz ar to varēja atļauties ielikt iepriekš pārcelto Valmieras un Liepājas komandu dueli agrāk nekā plānots.

Liepājnieki gadu iesāka ar negaidītu uzvaru pār "VEF Rīga", pieveica "Latvijas Universitāti", bet tad svarīgā mačā piekāpās "Ogrei". Februārī komanda nav aizvadījusi nevienu spēli, jo komandā sākās nedienas ar Covid-19. Tikmēr "Valmiera Glass/ViA" pirms nepilnas nedēļas izrāpās no deviņu zaudējumu bedres, pārspējot "Ventspili" un nu esot uz pacēluma viļņa pirms spēles Liepājā. Jāpiezīmē, ka spēlē pret "Ventspili" valmierieši bija iedzinējos ar 21 punktu deficītu, bet tāpat spēja lauzt cīņas gaitu un izcīnīt uzvaru. Lielisku debiju komandas rindās piedzīvoja Kārlis Apsītis kurš guva 20 punktus, bet pa 15 sameta ierastie komandas vilcēji - Edmunds Elksnis, Klāvs Dubults un Valters Liepiņš.

Šosezon komandas savā starpā spēkojušās trīs reizes, no kurām pirmajā liepājnieki viesos izrāva uzvaru ar rezultātu 88:86. Pēc tās spēles vēl nebūt nevarēja paredzēt, par ko abas komandas šosezon būs spējīgas pacīnīties, bet pamazām tieši liepājnieki iekārtojās turnīra tabulas ceturtajā pozīcijā, cerot pie labas veiksmes apsteigt "Ogri". "Liepāja" uzvarēja "Valmiera Glass/ViA" arī nākamajās divās spēlēs (79:72, 89:72). "Liepājas" lielais spēks aizvadītajās spēlēs ir bijis komandas garie spēlētāji - Guntis Sīpoliņš un Iļja Gromovs abiem visās trīs spēlēs vai nu sasniedzot, vai esot tuvu "double-double". Tāpat punktu gūšanā meistarīgs bijis Dāvis Geks. Valmieras komandā allaž savu darbiņu paveicis Edmunds Elksnis, bet vien sekmīga spēle no pārējiem komandas biedriem ļautu Valmieras komandai cerēt uz panākumu un nostiprināšanos piektajā pozīcijā, uz ko noteikti vēl lūkojas "Latvijas Universitāte" (abas komandas vēl divas reizes tiksies savā starpā).

Kā pēc ieilgušā trīs nedēļu pārtraukuma izskatīsies "Liepāja", un, vai "Valmiera Glass/ViA" izbraukumā spēs uzsākt uzvaru sēriju, varēs vērot plkst. 17:00 Best4Sport TV kanālā.

"Pafbet" Latvijas - Igaunijas līga

VLatvijaU-Z%IgaunijaU-Z%
1.VEF Rīga16-288.9Kalev/Cramo11-284.6
2.Ventspils11-568.8Pärnu Sadam17-577.3
3.Ogre11-568.8Avis Rapla12-860.0
4.Liepāja8-753.3Rakvere Tarvas9-1047.4
5.Valmiera Glass/ViA3-1318.8TalTech8-1044.4
6.Latvijas Universitāte1-185.3Tartu Ülikool7-1433.3
7.---Kalev/TLÜ3-1814.3