Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

RSU atspēlējas no -17 un sagādā Ķekavai ceturto zaudējumu

Andrejs Siliņš

RSU atspēlējas no -17 un sagādā Ķekavai ceturto zaudējumu
Rihards Ginters. Foto: Sandijs Leicis

Latvijas Basketbola līgas (LBL) otrās divīzijas čempione "Ķekava" otrdien piedzīvoja ceturto zaudējumu sezonā, ar rezultātu 82:89 savā laukumā atzīstot RSU pārākumu.

Ķekavas basketbolisti lieliski iesāka spēli, vienubrīd sasniedzot pat 17 punktu pārsvaru, taču viesi no Rīgas veica izrāvienu 12:0 un ne tikai izlīdzināja spēles gaitu, bet arī pārņēma vadību. Vienubrīd rīdzinieki sasniedz arī 17 punktu pārsvaru, bet mača izskaņā mājinieki veica atspēlēšanās mēģinājumu. Kopīgiem spēkiem Ķekava atguva 12 punktus (80:85), taču tuvāk par pieciem punktiem netika, un RSU svinēja panākumu ar 89:82.

Uzvarētājiem 18 punktus sameta Aleksis Valts Putniņš, kuram arī sešas atlēkušās bumbas, 17 punkti , astoņas bumbas un četras rezultatīvas piespēles Rihardam Ginteram, bet Kristaps Jurjāns guva 14 punktus, izcīnīja deviņas bumbas un atdeva četras piespēles. Ķekavas rindās Artūram Strēlniekam 17 punkti, 14 bumbas un sešas piespēles, bet Roberta Pāžes rēķinā 15 punkti un piecas piespēles.

RSU izcīnīja astoto panākumu 16 spēlēs, bet "Ķekavai" šis bija ceturtais zaudējums 14 aizvadītajos mačos.

Citā spēlē "Jelgava/LLU" viesos ar 96:69 pieveica "OC Limbažus", izcīnot savu 13. panākumu 19 spēlēs. Pa 25 punktiem guva Armands Seņkāns un Jānis Bērziņš, pirmajam arī deviņas bumbas un četras piespēles. Ar 21 punktu un septiņām piespēlēm atzīmējās Uldis Feldmanis. Limbažniekiem, kuri piedzīvoja septīto neveiksmi 19 mačos, 16 punktus iemeta Kaspars Veide, bet 14 punkti, astoņas bumbas un sešas piespēles Pētera Rēķa kontā.

Viena spēle norisinājās arī Bauskā, kur "Bauskas BJSS/ SC Mēmele" noturējās pret "LU/BS Rīga" - 98:95. 13 sekundes pirms beigām Dambis ar trejaci pietuvināja viesus līdz mīnus divi, sekoja apzināts noteikumu pārkāpums, un Simsons realizēja tikai otro no soda metieniem. Rīdziniekiem vēl bija pēdējā uzbrukuma iespēja, taču Dagas-Krūmiņa tālmetiens nebija precīzs, un Bauska nosargāja uzvaru.

Uzvarētājiem ar iespaidīgu "double-double" izcēlās Ivars Zemītis, kurš guva 38 punktus un izcīnīja 20 bumbas, sakrājot +52 efektivitātes reitinga punktus. Pa 17 punktiem Edijam Ausējam un Elmāram Arcimovičam, kuram arī piecas piespēles un četras bumbas. Bauskai tā bija ceturtā uzvara 19 mačos, bet "LU/BS Rīga" piedzīvoja 12. zaudējumu 17 spēlēs. Neglāba arī Aivara Dambja 31 punkts un sešas bumbas.