Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

Autors: Konstantīns Fjodorovs

LBL2: "Rīga/Ridzene" pārspēj "Valkas Sl/Smilteni" un svin pirmo uzvaru

LBL2: "Rīga/Ridzene" pārspēj "Valkas Sl/Smilteni" un svin pirmo uzvaru
"Rīga/Ridzene" cīņā zem sava groza
Foto: www.bk.lu.lv

Latvijas basketbola līgas otrās divīzijas (LBL2) A un B grupas pastarīšu cīņā pie pirmās turnīrā tika „Rīga/Ridzene”, kas apspēlēja Valkas Sl/Smilteni ar 82:73.

Mājinieki pārliecinoši aizvadīja pirmās desmit minūtes, jau ceturtdaļas sākumā veicot 7:0 izrāvienu. Pēc viesu galveno punktu metēju šajā laikā kļuva Kārlis Večens – divi tālmetieni pēc kārtas un viens pustālais ļāva samazināt deficītu, un pēc piecām nospēlētajām minūtēm rezultāts bija vien 9:8. Sekoja vēl viens „Rīgas/Ridzenes” izrāviens, šoreiz pat iespaidīgāks, jo 1:20 pirms pārtraukuma uz tablo bija 23:8. Vēl viens Večena trīspunktnieks tika kompensēts ar Norberta Strautiņa šāvienu aiz trīspunktu līnijas, un pirmā ceturtdaļa noslēdzas ar 26:11.

Otrajā ceturtdaļā viesi spēlēja veiksmīgāk, un 15 punktu deficīts tika samazināts līdz diviem, lielā mēra pateicoties tam, ka vēl divi „Valkas Sl/Smiltenes” basketbolisti sāka realizēt savas iespējas, it īpaši Niks Višņēvičs, kurš guva 12 punktus. Neskatoties uz labu sniegumu, nevienā brīdī viesiem neizdevās panākt izlīdzinājumu, un pirmais puslaiks noslēdzās ar 36:34.

Pēc lielā pārtraukuma mājinieki mēģināja atgriezties spēlē, Mārtiņš Muste un Roberts Kāpostiņš meta bumbas vienā grozā, Višņēvičs un Artos Joksts citā, bet „Rīgas/Ridzenes” basketbolisti labāk izmantoja savas iespējas – ja ceturtdaļas vidū bija 48:48, tad beigās – 61:54. Arī noslēdzošajā ceturtdaļā mājinieki bijuši labāki – 1:28 līdz spēles beigām Kāpostiņš panāca 80:70, bet pēdējo metienu spēlē iemeta viesu spēlētājs Vaivods – 82:73.

Ar 19 punktiem uzvarētāji rindās atzīmējās Roberts Kāpostiņš un Ričards Tutāns, savukārt Kristiāns Ostvalds izcīnīja 11 bumbas zem groziem. Rezultatīvākais „Valkas Sl/Smiltenes” rindās – Niks Višņēvičs, kurš iemeta 25 punktus un savāca 14 bumbas zem groziem.

LBL2, 18. decembris

Rīga/Ridzene – Valkas Sl/Smiltene 82:73 (26:11; 10:23; 25:20; 21:19)

Izmantotie avoti:
| Latvijas Basketbola savienība


, 2017-12-19 08:34, pirms 6 gadiem
Paldies tiesnesiem pirmais! visnevics monstruals, butu shukteris vel tad ridzenei variantu nebutu! Vecens kapina ka vienmer, bet biezi neredz brivos, partur bumbu! Valkai posta garais reizes 5 prasija bumbu, iedeva vienreiz, ko uzreiz iemeta, jo pretim 10cm isaks! Ridzenes nr 14 izvilka speli, tris trojkas expresi, divas pret garo vienu pret Karli! Valkai aizsardziba pashvaka!
Bens Šungu. Foto: Marita Brigitta Mones
27

"Ventspils" nespēj iegrožot Šungu, fināls bez Latvijas komandu piedalīšanās

"Pafbet" Latvijas - Igaunijas basketbola līgā regulārās sezonas uzvarētāja "Kalev/Cramo" otrajā puslaikā kontrolēja notikumus laukumā, ar 84:73 laupot "Ventspils" cerības uz turnīra fināla sasniegšanu.
Roberts Blūms. Foto: Mikus Kļaviņš/VEF Rīga
26

Roberts Blūms pieteicies 2024. gada NBA draftam

''Octagon Europe'' basketbola aģentūra pavēstījusi, ka 18 gadus vecais Roberts Blūms ir pieteicies 2024. gada Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) draftam, kurš gaidāms šī gada jūnija beigās.
Mats Juciks. Foto: Jānis Martels
6

Ķilpa 30 punkti nekavē "Ogres" ceļu pretī ceturtdaļfināla otrajai uzvarai

"Pafbet" Latvijas Basketbola līgas izslēgšanas spēļu turnīrā uzvaras turpina krāt mājinieku komandas. Otrdienas vakarā "Ogre" savā laukumā ar 94:79 uzveica liepājniekus, ceturtdaļfināla sērijā līdz trīs uzvarām panākot 2-1.