Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

Autors: K-Mart6

LBL2: Studentu cīņā "Ventspils Augstskola" pārspēj "Vidzemes Augstskolu"

Šodien Latvijas Basketbola līgas otrās divīzijas (LBL2) vienīgajā spēlē savās mājās "Ventspils Augstskola" ar rezultātu 87:81 pārspēja "Vidzemes Augstskola/Valmiera Glass" komandu. Uzvarētājiem ar 21 punktiem izcēlās Oskars Gorbants.

Laukuma saimniekiem ventspilniekiem sezonas sākums nav bijis tas veiksmīgākais, jo pirms šīs spēles gūtas piecas uzvaras 12 spēlēs, kamēr daudz labāk klājies "Vidzemes Augstskolai", kura guvusi deviņas uzvaras. Ventspils Olimpiskajā centrā A apakšgrupas spēle iesākās ar Oskara Gorbanta ("VeA") metienu no groza apakšas, bet otrā laukuma galā ar tādu pašu metienu izcēlās Oto Grīnbergs ("ViA"). Kopumā pirmajā ceturtdaļā neviena no komandām neguva ievērojamu pārsvaru, ceturtdaļu noslēdzot ar rezultātu 23:20 mājinieku labā. Jāatzīmē, ka gandrīz pusi (10 punktus) ventspilniekiem guva Kārlis Pauls Lasmanis. Otrajā ceturtdaļā, pateicoties labākai aizsardzībai, mājinieki pēc puslaika ieguva jau deviņu punktu pārsvaru 45:36.

Otrajā puslaikā lielākus apgriezienus uzņēma viesi, galvenokārt, uzbrukumā punktus gūstot Normundam Lišikam, Oto Grīnbergam un Sandrim Vītolam, trešajā ceturtdaļā valmierieši kopā guva 25 punktus, kas pirms pēdējām 10 minūtēm deva septiņu punktu deficītu (59:66). Izšķirošajā ceturksnī pēc ventspilnieka Eduarda Cepļa soda metiena, mājinieki bija panākuši 12 punktu pārsvaru (81:69), kad līdz pamatlaika beigām atlikušas bija tikai nedaudz vairāk kā trīs minūtes. Visa intriga gan vēl nebija zudusi, jo "Vidzemes Augstskolas" studenti veica (12:3) punktu izrāvienu, kas spēles izskaņā pietuvināja viesus līdz trīs punktu starpībai (81:84), taču uzvaru ar soda metieniem "Ventspils Augstskolas" studenti tomēr nosargāja (87:81). Gandrīz pusi no uzvarētāju punktiem guva Gorbants (21) un Lasmanis (20), bet "ViA/Valmiera Glass" komandā rezultatīvākie ar 14 punktiem bija Lišiks un Grīnbergs.

Ar sešām uzvarām BK "Ventspils Augstskola" pakāpjas uz piekto vietu, bet "Vidzemes Augstskola/Valmiera Glass" ar šo zaudējumu paliek otrajā vietā. Nākamās spēle "VeA" jau 21. novembrī, kad jācīnās pret RTU, kamēr "ViA" šajā dienā spēkosies ar tabulas kaimiņiem "Pārdaugavas/LU" komandu.

LBL2 18.decembris

"Ventspils Augstskola" - "Vidzemes Augstskola/Valmiera Glass" 87:81 (23:20;22:14;21:25;21:22)

Izmantotie resursi:
Latvijas Basketbola savienība


Bens Šungu ventspilnieku ielenkumā. Foto: Marita Brigitta Mones

Igaunijas galvaspilsētā "Ventspils" meklēs iespēju atgriezties apvienotās līgas finālā

Basketbola klubs "Ventspils" otrdienas vakarā aizvadīs trešo un izšķirošo spēli "Pafbet" Latvijas - Igaunijas apvienotās basketbola līgas pusfināla sērijā pret regulārās sezonas labāko turnīra komandu Tallinas "Kalev/Cramo". Kurzemnieku cīņu par iekļūšanu finālā varēs vērtēt kanāla TV4 skatītāji un portāla Sportacentrs.com apmeklētāji.
Rihards Zēbergs uzbrukumā pret Kristapu Ķilpu. Foto: Jānis Martels
1

"Ogre" lūkos nosargāt savu laukumu un atgūt sērijas vadības grožus

"Pafbet" Latvijas Basketbola līgas trešā ceturtdaļfināla spēle sērijā starp "Ogri" un "Liepāju" norisināsies "Arēnā Ogre" šovakar pulksten 19:00. Cīņu par sērijas iniciatīvas iegūšanu tiešraidē varēs lūkoties portāla Sportacentrs.com apmeklētāji.
Mārtiņš Meiers. Foto: Andris Grīnbergs
19

"Rīgas Zeļļi" atkal dominē DSN zālē un nonāk uzvaras attālumā no pusfināla

"Pafbet" Latvijas Basketbola līgas izslēgšanas spēļu turnīrā viena panākuma atstatumā no pusfināla sasniegšanas nonākusi "Rīgas Zeļļu" vienība, kas ar 90:67 uzveica "Valmiera Glass/ViA" basketbolistus, sērijā panākot 2-1.