Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

LBL2: Saldus izcīna trešo uzvaru, Grabovskis no RTU iemet 30 punktus

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

LBL2: Saldus izcīna trešo uzvaru, Grabovskis no RTU iemet 30 punktus
"Saldus". Foto: basket.lv

"Ramirent" Latvijas Basketbola līgas otrajā divīzijā šovakar tika aizvadītas četras spēles.

"BA Turība" izbraukumā ar 90:77 pieveica "Kandavu/Anzāģi". Uzvarētāju rindās rezultatīvākais ar 23 punktiem bija Dāvis Klegeris, kurš realizēja četrus tālmetienus. Savukārt ar pamatīgu double-double atzīmējās Mārcis Saulītis – viņa kontā 14 punkti un 16 atlēkušās bumbas. Kandavas komandā 24+13 Arvim Savčenko.

"Ogre" savā laukumā ar 71:49 neatstāja cerības "Ezerzemei/Rēzeknei", izcīnot sezonas pirmo uzvaru. Panākums tika nokārtots jau pirmajā puslaikā, iegūstot 19 punktu pārsvaru. Mikus Muižnieks uzvaru kaldināja ar 15 punktiem, bet Mikus Brencāns iemeta par trim mazāk. Rēzeknes vienības rindās labākais ar 11 punktiem bija Reinis Strankaļs.

"Saldus/Sporta skola" mājās izrēķinājās ar "Rīga/Sportapunkts.lv" – 92:63. Viesi izpildīja 23 tālmetienus, tomēr trāpīja tikai četrus. Saldus rindās pie punktiem tika visi 12 laukumā gājušie basketbolisti, un par rezultatīvāko kļuva Ritvars Kauliņš, kura kontā ne tikai 14 punkti, bet arī 14 bumbas zem groziem. Saldus vienībai sezonas ievadā perfekta 3-0 bilance. Rīdzinieku sastāvā 16 punkti Reinim Solzemniekam.

Arī RTU izmantoja sava laukuma priekšrocības un apspēlēja "VEF BA Valkā" – 93:76. Viesiem pēc pirmās ceturtdaļas piederēja plus septiņi pārsvars, bet turpinājumā ieroču pietrūka. RTU komandā lauvas tiesu punktu guva divi spēlētāji – Eduards Grabovskis izcēlās ar 30, bet Kārlis Bērziņš iemeta 26 punktus. Valkas sastāvā Dāvis Denafs līdzās 24 punktiem izdalīja piecas rezultatīvas piespēles.