Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

Bijušie spēlētāji centīsies atjaunot "Tartu Rock" nosaukumu Igaunijas basketbolā

Emils Ozerinskis

Bijušie spēlētāji centīsies atjaunot "Tartu Rock" nosaukumu Igaunijas basketbolā
Tanels Teins, Foto: Joosep Martinson

Ierasto spēku samēru Igaunijas klubu basketbolā šajā vasarā sašķobīja Tartu Universitātes paziņojums par līdzekļu samazināšanu "Tartu Ulikool" komandai līdz pat četrām reizēm. Lai valsts otrajā lielākajā pilsētā atgrieztu augstākā līmeņa basketbolu, izveidota "Tartu Rock" iniciatīvas grupa.

Iniciatīvas grupā, kura centīsies atgriezt "Tartu Rock" nosaukumu Igaunijas basketbolā, ir seškārtējais valsts čempions un trīs reizes par finālsērijas vērtīgāko spēlētāju atzītais Tanels Teins un viņa komandas biedrs - četrkārtējais Igaunijas čempions Tarmo Kikerpils. Tāpat grupā ir bijušais "Tartu Rock" treneris Pāvo Rusaks un vairāki komandai tuvu stāvoši cilvēki.

Grupa uzsāks pārrunas ar potenciālajiem projekta atbalstītājiem, sākot ar Tartu pašvaldību un Tartu Universitāti. Mērķis ir izveidot sakārtotu basketbola piramīdu, kuras augšgala komanda spēlētu Eiropas kausu turnīros. Viens no atslēgas punktiem būšot "Tartu Rock" nosaukuma atgriešana kopienā, lai veicinātu līdzjutēju iesaisti komandas finansējuma veidošanā. "Rock" apvienība uzstādījusi augstu mērķi 10000 cilvēku, kuri septiņu gadu laikā kļūs par pastāvīgiem kluba biedriem.

Ideja paredz, ka, kļūstot par "Tartu Rock" biedru, atbalstītājam jāveic ikgadējs maksājums, piemēram 59 euro apmērā, kas nodrošinās sezonas biļeti, komandas suvenīrus, iespēju tikties ar komandu un aktuālo ziņu saņemšanu no komandas iekšienes. Tādējādi kluba līdzjutēji kļūšot arī par finansiālajiem atbalstītājiem, papildus komandas sponsoriem. Iniciatīvas grupas biedri uzsver, ka svarīgi iekustināt šo ideju, lai biedru skaits sāktu augt, nevis stāvētu uz vietas vai vēl ļaunāk samazinātos. Lielais mērķis ir 10000 cilvēku, bet tam jānotiek pakāpeniski, vispirms sasniedzot 1000 un pēc tam 2000 atbalstītāju.

"Tartu Rock" iniciatīvas grupas izstrādātais plāns:

1. Jānodibina Tartu basketbola organizācija, kuras biedru vidū būs Tartu Universitāte, pilsētas pašvaldība, sponsori un fani - visa kopiena.
2. Nodibinājuma misija ir palīdzēt sakārtot Igaunijas basketbola problēmas un izveidot Tartu komandu, kura spēlēs uz Eiropas skatuves, pārdodot 3000 biļetes uz spēli.
3. Nodibināju izveido valde, kas deliģē komandas izpilddirektoru.
4. "Tartu Rock" ir jāatgriež komandas nosaukumā.
5. Nepieciešams sasniegt komandas atbalstītājus Igaunijas vidienē un dienvidu daļā. Protams, komandas atbalstītāji var būt arī no tālākiem reģioniem.
6. Aktīvajā fanu klubā jābūt vismaz 500 līdzjutējiem.
7. Basketbola komandas gada budžetam jāsasniedz 1,2 miljonus euro.
8. Basketbola komandas panākumi atkarīgi no aktīvas mārketinga stratēģijas, lai piesaistītu jaunus kluba līdzjutējus un atbalstītājus.
9. Ap Rock organizāciju izveidotajai kopienai visā Igaunijā jāļauj justies kā daļai no komandas un kā komandas īpašniekiem.
10. Organizācijai nav tikai jāveic darbs ar Tartu komandas vadīšanu, bet jāpalīdz atrisināt sasāpējuši jautājumi Igaunijas basketbolā, piemēram sportistu nodokļu sistēmas sakārtošana un spēļu translācijas nacionālajā televīzijā.
...
28. Lielais organizācijas mērķis ir uzbūvēt multifunkcionālu sporta spēļu zāli ar 5000 skatītāju ietilpību - Taru Arēna.

Citos ar Tartu komandu saistītos jaunumos, kļuvis zināms, ka "Tartu Ulikool" rindās jaunajā sezonā turpinās spēlēt lietuviešu basketbolists Juliuss Kazakausks, kurš pagājušajā sezonā Igaunijas līgā vidēji guva 11 punktus un izcīnīja 7,2 atlēkušās bumbas. 27 gadus vecais un 196 cm garais uzbrucējs būs viens no komandas pieredzes bagātākajiem spēlētājiem jaunajā sezonā.

Savukārt līdz šim par TTU dēvētā Tallinas Tehniskās Universitātes komanda jaunajā Latvijas - Igaunijas apvienotajā basketbola līgā startēs ar jaunu nosaukumu "TalTech".

Izmantotie resursi:
Eesti Korvpalliliit
https://korvpall24.ee/

     [+] [-]

, 2018-09-18 11:39, pirms 6 gadiem
Rīgā analoģiski darboņi varētu mēģināt atjaunot ASK Rīga nosaukumu!

  +1 [+] [-]

, 2018-09-18 12:13, pirms 6 gadiem
Skudriniekss rakstīja: Rīgā analoģiski darboņi varētu mēģināt atjaunot ASK Rīga nosaukumu!
ja pareizi sapratu, tad "ASK Rīga" esot zudusi uz mūžiem...
vienreiz tika atjauota, otreiz atjaunot vais nedrīkstot...
ja nu vienīgi kaut ko pielipināt klāt... BK ASK RĪGA....