Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

“Ventspils” uzvara “Astana” un Prieņos finišē trešais

Pēteris Neimanis
Pēteris Neimanis

“Ventspils” uzvara “Astana” un Prieņos finišē trešais
Šeiks Mbodžs
Foto: bkventspils.lv

Pirmssezonas pārbaudes turnīrā Lietuvas pilsētā Prieņos “One Team Cup” BK “Ventspils” basketbolisti pēdējā mačā ar 85:80 pieveica Kazahstānas komandu “Astana”, tā turnīrā izcīnot trešo vietu.

Lai gan pēc grupas spēlēm visām trim komandām “Ventspils” grupā bija vienāds uzvaru skaits, bet ventspilniekiem labākā grozu attiecībā, Latvijas klubam bija jāspēlē par trešo vietu, jo izrādījās, ka “Vytautas” startē ārpus konkurences. Bronzas mačā pretī stājās Kazahstānas pārstāvis VTB līgā “Astana”, tiesa sāncenši malā bija nosēdinājuši trīs leģionārus, tajā skaitā arī Latvijas līdzjutējiem labi zināmu Robertu Loveriju, kurš pusi sezonas aizvadīja VEF sastāvā. Protams, arī ventspilnieki nebija labākajā sastāvā, jo spēlēt joprojām nevar Kristaps Janičenoks un Māris Gulbis, tomēr ierindā bija visi tie, kas piedalījušies arī citās pārbaudes spēlēs.

Ventspilniekiem bija vajadzīga pavisam īsa ieskriešanās, lai pārņemtu vadības grožus savās rokās, bet pēc desmit spēles minūtēm kurzemniekiem bija jau astoņu punktu pārsvars 22:14. Lai gan otrās ceturtdaļas sākumā “Astana” ātri atspēlēja pusi no šī deficīta, trešajā minūtē pēc Ronalda Zaķa uzbrukumā efektīgi izcīnītās atlēkušās bumbas un metiena no groza apakšas komandas šķīra jau desmit punkti 28:18. Pēc minūtes pārtraukuma dažas veiksmīgas epizodes “Astana” atkal ļāva pietuvoties, bet “Ventspils” atbildi parādā nepalika, pēc vēl viena izrāviena panākot jau 43:28. Pirmo puslaiku Kārļa Muižnieka komanda noslēdza ar 14 punktu pārsvaru 47:33.

Brīvi variējot ar sastāvu, “Ventspils” trešajā ceturtdaļā ne vien nosargāja savu pārsvaru, bet to vēl arī palielināja, tomēr bez intrigas šajā mačā neiztika. Pēc trim ceturtdaļām Latvijas komanda bija vadībā 66:49, bet ceturtajā trīs minūšu laikā guva tikai punktu, kamēr sāncenši sameta deviņus. Lai gan kazahus atvēsināja Māra Ziediņa tālmetiens, nepilnas trīs minūtes līdz mača beigām komandas šķīra vien četri punkti – 74:70. Mača izskaņā “Ventspils” spēlētāji regulāri stājās uz soda metienu līnijas un bija arī precīzi, bet 67 sekundes līdz spēles beigām Andrejs Gražulis realizēja trīspunktu gājienu, panākot 83:76 un lielā mērā izšķirot mača likgeni. “Astana” basketbolisti vēl prata pietuvoties, bet uzvaru mačā tomēr svinēja “Ventspils” – 85:80.

Double-double iespēja Šeiks Mbodžs, kura rēķina 13 punkti un desmit bumbas pie groziem, bet pa 11 sameta Andrejs Gražulis (arī piecas atlēkušās bumbas), Villijs Dīns un Aigars Šķēle (abiem pa sešām piespēlēm).

Nākamās nedēļas nogalē BK “Ventspils” Valmierā piedalīsies Baltijas Basketbola līgas kausa izcīņā, bet tad jau arī startēs jaunā Latvijas Basketbola līgas sezona.

  -1 [+] [-]

, 2016-09-18 17:19, pirms 8 gadiem
Zems līmenis tajā VTB, tur diskusijām vietas nav. Kāds varbūt kliegs par CSKA, Unics un Loko, bet tās ir tikai 3 komandas (daļēji vēl NN), no kurām par Eirolīgas titulu reāli var cīnīties tikai viena. Pārējās komandas - LBL augšgala līmenis.

  +1 [+] [-]

, 2016-09-18 17:22, pirms 8 gadiem
Ko nozīmē - "Ventspils" uzvara "Astana" un Prieņos finišē trešais
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2016-09-18 19:00, pirms 8 gadiem
one team cup nozīmē, ka viena komanda spēlē ārpus konkurences un uzreiz tiek finālā

     [+] [-]

, 2016-09-18 19:08, pirms 8 gadiem
Kāds vēl zems līmenis vtb,ko tu tur vem. VTB spēlē 4 super komandas - CSKA,Khimki,LOKO,Unics,pagājušo gad vēl bija NN,CSKA vispār ir eirolīgas čempione,Khimki arī labi nospēlēja. Un vēl ir pilns ar ne tik,bet augsta līmeņa komandām,kā - Zenit un kaut vai tā pati Volgograda vai Avtodors!
Tas,ka Ventspils uzvarēja Astanu,nenozīmē ka VTB līmenis ir miskaste,Astana tomēr pagājušo gad VTB palika pirms pēdējā vietā,aiz sevis atstājot Vitu,kurai bija tikai 1 uzvara un tā pati pret Astanu!
Tākā lūdzu nesakat,ka VTB ir zems līmenis,jā protams nav pat nekāda eirolīga,bet nekādā gadījumā zema līmeņa turnīrs!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2016-09-19 08:30, pirms 8 gadiem
Viens ir skaidrs,ar vienu augstskolu nepietiek ,lai saprastu izcili paargudro virsrakstu..... GADA PEERLE n.....

     [+] [-]

, 2016-09-19 12:40, pirms 8 gadiem
vf rakstīja: one team cup nozīmē, ka viena komanda spēlē ārpus konkurences un uzreiz tiek finālā
''Vytautas'', ''Nevežis'', ''Universitet-Yugra'' spēlēja ārpus kopējās ieskaites.

  +1 [+] [-]

, 2016-09-19 14:18, pirms 8 gadiem
norden rakstīja: Viens ir skaidrs,ar vienu augstskolu nepietiek ,lai saprastu izcili paargudro virsrakstu..... GADA PEERLE n.....
basketbola kluba Ventspils finišē trešais. Kas nav skaidrs? Hmmm

  +1 [+] [-]

, 2016-09-19 15:54, pirms 8 gadiem
kepka96 rakstīja: Pēc tavas loģikas tad jau Eiropas nabagu čempionu līga, kur spēlēs lemberdzēni, ir DAL (dubultamatieru līgas) līmenī
Kurā alus litrabolā ta petjkins spēlē?