Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

"Valmiera Glass/ViA" sastāvā desmit spēlētāji no LBL 2. divīzijas

Emils Ozerinskis

"Valmiera Glass/ViA" sastāvā desmit spēlētāji no LBL 2. divīzijas
"Valmiera Glass/ViA"
Foto: Emīls Vanags

Latvijas-Igaunijas apvienotās basketbola līgas sezonai gatavojas "Valmiera Glass/Vidzemes Augstskola", informējot par desmit spēlētājiem, kuri vienības sastāvā palikuši no pagājušās sezonas.

Valmieras godu apvienotajā Latvijas-Igaunijas basketbola līgā aizstāvēs "Valmiera Glass/Vidzemes Augstskola", kas pagājušajā sezonā ieņēma ceturto vietu Latvijas Basketbola līgas 2. divīzijas čempionātā. Pēc piedzīvotajām finansiālajām problēmām no dalības jebkādā līmeņa LBS turnīrā atteikusies pirms trīs gadiem par Latvijas čempioni kļuvusī "Valmiera/Ordo". Tādēļ, lai saglabātu augstākā līmeņa basketbolu Vidzemes pilsētā, "Valmiera Glass/ViA" atradusi kopsaucēju ar Valmieras pašvaldību par finansējuma piešķiršanu dalībai valsts spēcīgākajā basketbola turnīrā.

No aizvadītās sezonas LBL 2. divīzijas sastāva Valmieras studentu komandas rindās palikuši desmit spēlētāji. Septīto sezonu “Valmiera Glass/ViA” rindās aizvadīs komandas ilggadējais spēlētājs Oto Grīnbergs. 27 gadus vecais un 195 cm garais uzbrucējs šajos gados palīdzējis komandai no LBL 2. divīzijas jaunpienācējas kļūt par vienu no līgas vadošajām vienībām. Ar savu sniegumu laukumā Grīnbergs pamatoti uzskatāms par vienu no komandas simboliem, kurš palīdzēs Valmieras studentu komandai spert arī nākamo soli valsts augstākā līmeņa turnīrā. Pērnajā sezonā Grīnbergs aizvadīja 27 spēles, izceļoties ar vidēji 10,2 punktiem un 6,6 atlēkušajām bumbām zem groziem.

Trešo sezonu Vidzemes komandā aizvadīs spēka uzbrucējs Jānis Engers. 23 gadus vecais un 200 cm garais valmierietis ir ar vērā ņemamu pieredzi Latvijas Basketbola līgā, “Valmieras” un “Latvijas Universitātes” sastāvā Engeram kopumā aizvadot piecas sezonas. Aizvadītajā gadā atlētiskais spēka uzbrucējs LBL 2. divīzijas čempionātā 37 cīņās sakrāja vidēji 11,2 punktus un 5,2 atlēkušās bumbas zem groziem.

Liela daļa no pamatsastāva spēlētājiem Vidzemes Augstskolā sasnieguši bakalaura studiju pēdējo gadu un aizvadīs ceturto sezonu komandas rindās. Viens no tiem ir komandas kapteinis un galvenais spēks groza apakšā Klāvs Dubults. Pērn 22 gadus vecais un 202 cm garais saldenieks aizvadīja savu labāko karjeras gadu, izceļoties ar vidēji 14,5 punktiem un 8,4 atlēkušajām bumbām zem groziem, kas bija komandas labākais rādītājs šajā statistikas kategorijā. Tāpat Dubults bija labākais piezīmju izprovocētājs, liekot pretiniekiem 4,2 reizes spēlē pārkāpt pret sevi noteikumus. Jāatzīmē, ka Dubults kopā ar Engeru nopelnījis “dzelzs vīru” statusu, vienīgie piedaloties visās 37 komandas spēlēs.

Saspēles vadītāja funkcijas "Valmiera Glass/ViA" rindās pildīs 21 gadu vecais un 193 cm garais Toms Kohanovs. Madonietis aizvadītajā sezonā bija komandas galvenais saspēles diriģents, izceļoties ar vidēji 4,6 rezultatīvām piespēlēm, ko papildināja ar 10,2 paša gūtiem punktiem. Jāatzīmē arī tas, ka Kohanovs ar 39,6% tālmetienu precizitāti bija trāpīgākais trejaču izpildītājs. Tikai vienā no 35 aizvadītajām spēlēm saspēles vadītājs nedevās komandas starta sastāvā. Savukārt 22 gadus vecais un 188 cm garais Ervīns Ivanovs pērn bija viens no vienības labākajiem trīs punktu metienu izpildītājiem, raidot grozā 37,8% tālmetienus un tādējādi vidēji spēlē gūstot 10,6 punktus. Ivanovs bija labākais pretinieku apzadzējs, pārtverot 1,6 pretinieku bumbas.

Vēl viens spēlētājs, kurš Valmieras studentu komandas formu vilks jau ceturto gadu, ir Reinis Ermansons. 21 gadu vecais un 198 cm garais uzbrucējs aizvadītajā sezonā bija viens no enerģijas spēlētājiem, kurš komandas spēli lielākoties pastiprināja ar iesaistīšanos spēlē no maiņas. Ermansona vidējie statistikas rādītāji sasniedza 8,5 punktus un 4,3 atlēkušās bumbas. Savukārt debiju “Valmiera Glass/ViA” sastāvā piedzīvoja 20 gadus vecais Valters Liepiņš. 196 cm garais uzbrucējs aizvadīja produktīvu sezonu, statistikas rādītājos atzīmējoties ar vidēji 8,6 punktiem un 5,4 atlēkušajām bumbām. Vēl viens Vidzemes studentu komandas debitants pagājušajā sezonā bija 18 gadus vecais saspēles vadītājs Elvis Brokāns, kurš no LBL3 līgas komandas uz LBL 2. divīzijas vienību pārcēlās sezonas otrajā pusē, paspējot aizvadīt 13 spēlēs, kurās Brokānam izdevās tikt pie 2,5 punktiem un 1,9 rezultatīvas piespēles.

Jaunajā sezonā Valmieras krāsas pārstāvēs arī Renārs Apsītis, kurš gatavojas ceturtajai sezonai vienības rindās. 22 gadus vecajam Apsītim pērno sezonu izbojāja savainojumi, ļaujot basketbolistam piedalīties vien 12 spēlēs, kurās 193 cm garais spēlētājs guva 2,1 punktu. Tāpat savainojumu dēļ pilnu sezonu nevarēja aizvadīt rezerves centrs Māris Riekstiņš. 23 gadus vecais un 208 cm garais centrs aizvadītajā sezonā 20 mačos guva 4,3 punktus un izcīnīja 3,9 atlēkušās bumbas zem groziem.

Ar šo desmit spēlētāju kodolu “Valmiera Glass/Vidzemes Augstskola” gatavojas jaunajai sezonai. Tuvākajās nedēļās tiks ziņots par citiem Valmieras puikām, kuri cīņā ar Latvijas un Igaunijas komandām aizsargās Valmieras godu.

  +1 [+] [-]

, 2018-08-18 21:23, pirms 6 gadiem
Nu jau 4 komanda kas vismaz ziņo par sastāvu.

  +6 [+] [-]

, 2018-08-18 21:26, pirms 6 gadiem
Lejas gala igauņus gan jau nolauzīs, bet ar šādu sastāvu nav ko darīt augstākajā divīzijā.

  +5 [+] [-]

, 2018-08-18 21:53, pirms 6 gadiem
Uz kurieni Elksnis, Kaufmanis un Iļins?

  +2 [+] [-]

, 2018-08-18 22:12, pirms 6 gadiem
taspatspuisis rakstīja: Uz kurieni Elksnis, Kaufmanis un Iļins?
Elksnis ar Kaufmani ganjau būs ViA sastāvā.

  +2 [+] [-]

, 2018-08-18 22:14, pirms 6 gadiem
taspatspuisis rakstīja: Uz kurieni Elksnis, Kaufmanis un Iļins?
Uz Multiklubu?

  +1 [+] [-]

, 2018-08-18 23:01, pirms 6 gadiem
No šī desmitnieka balsoju par 9, desmitajam sen laiks uz baletu, tikai tur tik garus neņem... Ceru, ka Elksnis un Kauča te vēl būs klāt, vajag arī kādu druknāku puisi zem groza. Problēma varētu būt nevis meistarībā, bet tīri kilogramos vairākiem ViA "mazajiem", jo virslīgā spēka spēles gana. Jebkurā gadījumā te materiāls kopumā cerīgāks nekā pērn ORDO bija Ādolfam - trīs puslīdz labi kadri katrā spēle plus loterija, kurš no jaunekļiem todien izšaus... Jā, arī mazais Bērziņš te derētu!

     [+] [-]

, 2018-08-19 01:45, pirms 6 gadiem
Elksnis un Kaufmanis vēl būs klāt. 101%

     [+] [-]

, 2018-08-19 10:04, pirms 6 gadiem
Vēl būtu labs Virsis. Interesant, kāds liktenis Adiņam, kurš pērn praktiski visu sezonu pie ORDO pēc traumas atkopās? Garajā galā derētu!

  +2 [+] [-]

, 2018-08-19 10:18, pirms 6 gadiem
wolmar rakstīja: Vēl būtu labs Virsis. Interesant, kāds liktenis Adiņam, kurš pērn praktiski visu sezonu pie ORDO pēc traumas atkopās? Garajā galā derētu!
Arī Ordo jaunieši kas bija kur viņi ies?Īpaši jau Bērziņš.