Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Celmiņš

"Liepājas Lauvu" komandas pirmajā treniņā astoņi basketbolisti

"Liepājas Lauvu" komandas pirmajā treniņā astoņi basketbolisti
Juris Patmalnieks
Foto: loc.lv

Gatavošanos jaunajai basketbola sezonai šonedēļ uzsākusi viena no Latvijas komandām, kura jaunajā sezonā startēs arī Baltijas Basketbola līgas (BBL) Elites divīzijā – "Liepājas Lauvas". komandas pirmajā treniņā piedalījās astoņi basketbolisti.

"Liepājas Lauvas" komanda treniņus uzsāka pirmdien un pirmajā treniņā piedalījās astoņi basketbolisti - Klāvs Ansons, Vairis Pusaudzis, Jevgēņijs Kosuškins, Juris Patmalnieks, Artis Ate, Kristaps Frīdenbergs, Kristaps Miglinieks, Edmunds Tukišs. "Rīgā šobrīd individuāli gatavojas Mareks Meijers. Jau nākamās nedēļas sākumā viņš pievienosies komandai. Tāpat komandai jau tuvākajā laikā pievienosies arī Arnolds Helmanis. Šobrīd meklējam spēlētāju garajā galā, kā arī saspēles vadītāju," portālu Sportacentrs.com informēja Liepājas kluba direktors Artūrs Košeļevs, pagaidām gan nevēloties nosaukt spēlētāju uzvārdus ar kuriem tiek vestas pārrunas.

Komandu jaunajā sezonā vadīs viens no Latvijas izlases treneriem Agris Galvanovskis. Viņš darbu ar komandu sāks 31. augustā, bet šobrīd komandas treniņus vada tās otrais treneris Kaspars Mājenieks – līdz šim strādājis Gulbenē, bet ar 1. septembri uzsāks darbu Liepājas sporta skolā un kļūs par lielās komandas galvenā trenera palīgu.

Pirmssezonas periodā komandai paredzētas arī vairākas pārbaudes spēles. "Viens no pārbaudes turnīriem risināsies tepat Liepājā. Komandu sastāvs šim turnīram gan pagaidām nav zināms. Skaidrs, ka viena no turnīra dalībkomandām būs Čerepovecas "Severstal", kuru arī nākamajā sezonā vadīs iepriekš pie mums strādājušais Oļegs Okulovs," pastāstīja Košeļevs.

Pēc šīm pārbaudes spēlēm tad arī tikšot lemts, kādās pozīcijās komandai nepieciešams papildinājums. "Agris Galvanovskis ir pierādījis, ka prot strādāt ar jaunajiem basketbolistiem, tāpēc šosezon mēģināsim pieturēties pie sevis deklarētā uzdevuma – strādāt un audzināt jaunos spēlētājus. Ja mums izdosies nokomplektēt komandu no vietējiem basketbolistiem, tad ārzemju virzienā neskatīsimies. Strādāsim ar jaunajiem, tas pats Arnolds Helmanis tikko veiksmīgi nospēlēja U-18 izlases sastāvā. Lai palielinātu spēļu praksi, iespējams, viņš spēlēs arī LBL 2. divīzijā."

"Esam pateicīgi Liepājas domei par līdz šim veiksmīgo sadarbību un ceram, ka tā turpināsies arī jaunajā sezonā. Ir atsevišķi sponsori, kuru ieguldījums komandā vēl ir diskutējams," komandas vadītājs pagaidām nevar pateikt, vai komandas budžets salīdzinājumā ar aizvadīto sezonu būs lielāks, vai mazāks. Arī komandas mērķus jaunajā sezonā Košeļevs pagaidām nenosauc, liekot pagaidīt pārbaudes spēles.


, 2010-08-18 20:41, pirms 14 gadiem
Daudz gan !
, 2010-08-18 20:51, pirms 14 gadiem
sporcmen rakstīja: Daudz gan !
nu cik tad tajā pašā valmierā trenējas, bez `95 gadiem ? -.- ( vai kādā citā klubā, bez VEF?)
veiksmi LL jaunajā sezonā!
, 2010-08-18 21:00, pirms 14 gadiem
Protams, ideja balstīties tikai uz savējiem beidzot būtu apsveicama, bet tajā gadījumā grūti būtu izvirzīt kādus nopietnus mērķus, īpaši spēlējot BBL elites divīzijā. Galvanovska nopelns, protams, var būt gana liels, bet pats jau Agris laukumā diez vai dosies, līdz ar to vajad resursu spēlētāju plāksnē. Šobrīd izskatās ļoti bālas sastāva ieskices, jo ne garā, ne saspēlnieka nav, tik mūžīgais tandēms, uzticīgais Žeņa, citiem nevajadzīgais(nenovērtētais) Patmalnieks...Nav līdera, punktu guvēja! Izskatās, ka būs vien jāpiesaista ārzemnieki galu galā, jo vietējo diez vai izdosies dabūt. Varbūt kāds no Galvanovska audzēkņiem varētu pievienoties: Rudzītis, Brūniņš, Skirmants, brāļi Gabrāni, Feldmanis, Rauza, Timermanis...Bet tas jau būs naudas jautājums. Lai izdodas!!!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2010-08-18 21:36, pirms 14 gadiem
Godīgi - prieājos, ka komandā palicis Patmalnieks,pieļauju, ka tieši viņa personā varētu būt punktu mašīna. No bijušajiem gulbeniešiem faktiski nav reāli uz ko cerēt, kā pieredzējis spēlētājs Agrim varētu līdzēt Edmunds Gabrāns, visās komandās , vismaz LV, viņš spējis organizēt sakarīgu spēli bez liekas zīmēšanās, jaunajiem liepājniekiem tas varētu līdzēt. Par garo galu - nu nav jau LV labi pieredzējuši garie! tādi - virs 207 (vells, tiko atcerējos Veselovu!).
Faktiski jau rotācijā vajag 8 - 9 spēlētājus, no tiem kādi trīs būtu vēlami tā pie 30, kas jau visu ir redzējuši, kam personīgie rādītāji vairs nav tik būtiski kā komandas uzvaras (Žeņas segments, arī Ansons ar Pusadzi), kādi trīs - pēcaugstskolas vecumā (24 -26), kam jau ir pietiekami pieredze, bet vēl ir pozitīvas ambīcijas savai izaugsmei (Patmalnieks, piem.), un kādi 3 jaunie - ar tiem Liepājā nevajadzētu būt problēmas, kā parasti - ej nu laicīgi uzmini, kurš no tā bariņa spēs izšaut!
, 2010-08-18 21:37, pirms 14 gadiem
VOT TAS IR BBL ELITES LĪMENIS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
, 2010-08-18 21:42, pirms 14 gadiem
Galvanovskis varēs sākt ar dribla mācīšanu
, 2010-08-18 21:58, pirms 14 gadiem
Marions rakstīja: Protams, ideja balstīties tikai uz savējiem beidzot būtu apsveicama, bet tajā gadījumā grūti būtu izvirzīt kādus nopietnus mērķus, īpaši spēlējot BBL elites divīzijā. Galvanovska nopelns, protams, var būt gana liels, bet pats jau Agris laukumā diez vai dosies, līdz ar to vajad resursu spēlētāju plāksnē. Šobrīd izskatās ļoti bālas sastāva ieskices, jo ne garā, ne saspēlnieka nav, tik mūžīgais tandēms, uzticīgais Žeņa, citiem nevajadzīgais(nenovērtētais) Patmalnieks...Nav līdera, punktu guvēja! Izskatās, ka būs vien jāpiesaista ārzemnieki galu galā, jo vietējo diez vai izdosies dabūt. Varbūt kāds no Galvanovska audzēkņiem varētu pievienoties: Rudzītis, Brūniņš, Skirmants, brāļi Gabrāni, Feldmanis, Rauza, Timermanis...Bet tas jau būs naudas jautājums. Lai izdodas!!!
Edmunds G. un Rudzitis vairs basi nespele, Brunins pagajuso sezona izlaida.
, 2010-08-18 22:04, pirms 14 gadiem
Lai paņem Gailīti, būs kas krampē normāli.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2010-08-18 22:39, pirms 14 gadiem
Ate go go !!!
, 2010-08-19 09:56, pirms 14 gadiem
Mājinieks lūdzu!!!! vēlviens Fils Džeksons!!!
, 2010-08-19 11:10, pirms 14 gadiem
Kur tad sprūde?
, 2010-08-19 11:17, pirms 14 gadiem
Chiglinsh rakstīja: Kur tad sprūde?
Cik zināms pēc "megatraumas" vēl nav atkopies. Žēl, baigi noderētu!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2010-08-19 16:17, pirms 14 gadiem
VOT TAS IR BBL ELITES LĪMENIS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

zeel gan ka ta
, 2010-08-19 16:45, pirms 14 gadiem
X-Men rakstīja: VOT TAS IR BBL ELITES LĪMENIS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

zeel gan ka ta
Par ko te šausmināties. Skaidrs, ka Lauvām būs pastiprinājums, un ja šodien būtu jāspēlē esošajiem Lauvām ar dažu ļoti abižoto Baronu, tad tici man, Lauvas uzvarētu. Tāpēc sēras maršu varēsi dziedāt pavasarī, pagaidām ir gaidīšanas svētki! :-)
, 2010-08-19 19:03, pirms 14 gadiem
nez kā komanda Liepājā uzņem Mājenieku?
, 2010-08-19 23:41, pirms 14 gadiem
dandy rakstīja: nez kā komanda Liepājā uzņem Mājenieku?
Nez kā ar lielo komandu iet, bet fiziskos treniņus viņš jaunajiem rīko lieliskus
, 2010-08-21 10:27, pirms 14 gadiem
saatāva ziņā pagaidām jāizsaka līdzjūtība
Aizeja Osborns. Foto: Jānis Lārmanis
13

"Zeļļi" galotnē nospiež Valmieru un iesoļo LBL pusfinālā

Šovakar biļeti uz Latvijas Basketbola līgas (LBL) pusfinālu ieguva debitanti "Rīgas Zeļļi", kas izbraukumā ar 81:74 pieveica "Valmiera Glass"/ViA un ceturtdaļfināla sērijā guva virsroku ar 3-1.
Bens Šungu. Foto: Marita Brigitta Mones
27

"Ventspils" nespēj iegrožot Šungu, fināls bez Latvijas komandu piedalīšanās

"Pafbet" Latvijas - Igaunijas basketbola līgā regulārās sezonas uzvarētāja "Kalev/Cramo" otrajā puslaikā kontrolēja notikumus laukumā, ar 84:73 laupot "Ventspils" cerības uz turnīra fināla sasniegšanu.
Roberts Blūms. Foto: Mikus Kļaviņš/VEF Rīga
26

Roberts Blūms pieteicies 2024. gada NBA draftam

''Octagon Europe'' basketbola aģentūra pavēstījusi, ka 18 gadus vecais Roberts Blūms ir pieteicies 2024. gada Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) draftam, kurš gaidāms šī gada jūnija beigās.