Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

"Latvijas Universitāte" LBL elitē arī nākamsezon

Andrejs Siliņš

"Latvijas Universitāte" LBL elitē arī nākamsezon
Augstskolu derbijs LBL būs arī nākamajā sezonā
Foto: Romualds Vambuts, Sportacentrs.com

Neskatoties uz galvenā trenera Mārtiņa Zībarta došanos uz Kurzemi, nākamajā sezonā Latvijas Basketbola līgas (LBL) pirmajā divīzijā turpinās startēt pagājušās sezonas debitante "Latvijas Universitāte" (LU), portālam Sportacentrs.com pastāstīja komandas direktors Uģis Bisenieks.

Pēc tam, kad Mārtiņš Zībarts noslēdza līgumu ar vairākkārtējo Latvijas čempioni un pagājušās sezonas vicečempioni "Ventspils", daudzi basketbola mīļotāji satraucās, vai tas nebūs gals LU komandai vismaz Latvijas stiprāko klubu sabiedrībā LBL. Komandas direktors Uģis Bisenieks portālam Sportacentrs.com atklāja - komanda noteikti būs arī nākamajā sezonā.

"Jaunā trenera vārds vēl nav zināms, taču ceram tikt skaidrībā līdz 1. augustam, kad arī komanda sanāks kopā un uzsāks gatavošanos jaunajai sezonai," stāstīja Bisenieks, atklājot arī to, ka komandas veidošanas principi nemainīsies. "Pirmkārt, tie būs mūsu pašu studenti un arī skolēni, bet, ja paliks brīvas vietas, tad arī atbilstoši LBL līmenim noderīgi spēlētāji no malas." Pagājušajā sezonā LU komandā tādi bija divi - Kārlis Jaunzems un Artūrs Dušelis, bet Toms Straudovskis sezonas otrā pusē tika piesaistīts no kā vidusskolēns.

Aizvadītajā sezonā LU sanāca lēciens uzreiz par diviem pakāpieniem uz augšu, jo iepriekš komanda startēja Latvijas Amatieru Basketbola līgā (ABL), kas ir pēc spēka trešā līga Latvijā. Parādoties iespējai spēlēt Latvijas elitē, augstskola to izmantoja. Pirmajā sezonā LBL komanda izcīnīja četras uzvaras 28 mačos un ieņēma pēdējo astoto vietu, par diviem panākumiem atpaliekot no citas LBL debitantes un augstskolas komandas "Turība".

  +4 [+] [-]

, 2011-07-18 13:08, pirms 13 gadiem
Bez Martiņa Zībarta būs grūti.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +5 [+] [-]

, 2011-07-18 13:30, pirms 13 gadiem
tas Pozitīvi, cerams kā spēlēs arī Gulbene un Saldus, tad būs interesantāk gan LU gan Turībai. Veiksmi.

     [+] [-]

, 2011-07-18 13:51, pirms 13 gadiem
Aigars Brigmanis? Arvo Kallaste?

     [+] [-]

, 2011-07-18 13:53, pirms 13 gadiem
Kaapeec RTU veel nav? Cik saprotu, tai ir lielaaki resursi kaa shiim abaam?

     [+] [-]

, 2011-07-18 22:27, pirms 13 gadiem
1 rakstīja: Aigars Brigmanis? Arvo Kallaste?
, , viens bezjēgā hiperaktīvs,bet otram plakstiņi uz spēli nereaģē

     [+] [-]

, 2011-07-20 22:54, pirms 13 gadiem
ABL nav nekada 3šā liga, bet 4tā vismaz, jo DAL ir labakas komanas daudzas nekā ABL.