Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

"Valmierai" vājš spēles sākums, "Barons" izlīdzina rezultātu sērijā

Emils Ozerinskis

"Valmierai" vājš spēles sākums, "Barons" izlīdzina rezultātu sērijā
Dors Fišers un Dāvis Rozītis
Foto: Edgars Vaivads / BK Valmiera

"OlyBet" Latvijas Basketbola līgas bronzas sērijas otrajā cīņā pie uzvaras izdevās tikt "Barons kvartāls" basketbolistiem, ar rezultātu 90:73 pārspējot "Valmieru/Ordo". Tādējādi sērijā līdz trīs uzvarām rezultāts kļuvis neizšķirts 1-1.

Starta piecinieki:
Barons: Zonne, Geks, Jogela, Freimanis, Rozītis
Valmiera: Pitss, Kaufmans, Laksa, Bērziņš, Fišers

Spēli lieliski iesāka "Barons kvartāls" basketbolisti, sekmīgi cīnoties aizsardzībā un rezultatīvi uzbrūkot grozam, kas mājiniekiem ātri ļāva izvirzīties vadībā ar 6:0. Rīdzinieki turpināja spēlēt pārliecinoši līdz pirmās ceturtdaļas vidum, komandas leģionāriem Tauram Jogelam un Taileram Larsonam palīdzot vienībai tikt pie desmit punktu vadības. Pirmās ceturtdaļas pēdējā minūtē pie 12 punktu valmieriešu deficīta trīs punktu metienu no stūra realizēja Haralds Kārlis, bet Dāvis Rozītis bija rezultatīvs pretinieku soda laukumā. Līdz ar to mača pirmās desmit minūtes noslēdzās ar "Barons kvartāls" komandas pārliecinošu pārsvaru - 23:12.

Otrajā ceturtdaļā "Valmierai" neizdevās pielauzties tuvāk par desmit punktu deficītu, tikmēr "Barons" ar cīņassparu pie pretinieku groza ieguva vairākas atkārtotās iespējas un turpināja audzēt rezultāta pārsvaru. Ceturkšņa vidū Dāvis Geks ar trejaci sasniedza rezultātu 34:18 par labu Rīgas komandai. Vidzemnieku rindās trejaci realizēja Ervīns Jonāts, bet divas reizes groza tuvumā rezultatīvs bija Dors Fišers, liekot Mārtiņam Gulbim pieprasīt minūti. Divas minūtes pirms puslaika noslēguma "Valmiera/Ordo" pārgāja uz zonas aizsardzību, laukumā vienlaicīgi turot trīs garos spēlētājus. Viesu pakaļdzīšanos nedaudz piebremzēja Larsona trejacis, bet ar tādu pašu darbību otrā grozā atbildēja Jonāts. Noslēdzoties puslaikam, "Barons kvartāls" pārtraukumā varēja doties ar 46:32.

Pēc puslaika pārtraukuma valmieriešus no deficīta centās glābt Jānis Kaufmanis, tomēr valmierietis uzbruka grozam ar mainīgām sekmēm. Zem desmit punktu defcīta vidzemniekus pavilka Jonāts, realizējot savu trešo tālmetienu šajā spēlē. Jūtot valmieriešu ieskriešanos, "Barons" rindās līdera lomu uzņēmās Larsons, vairākos uzbrukumos pēc kārtas uzbrūkot no tālās un pustālās distances. Ceturtdaļas vidū rezultāts 55:45 par labu "Baronam". Ātrajā uzbrukumā Harlads Kārlis atlētiski trieca bumbu grozā no augšas, vienlaicīgi uz nesportisko pārkāpumu izprovocējot Dāvi Geku. Tādējādi trīs minūtes pirms perioda beigām "Valmiera/Ordo" sadeldēja starpību līdz pieciem punktiem. Ceturtdaļas izskaņā sekmīgi metieni izdevās Larsonam un Gekam, pirms noslēdzošās spēles daļas sasniedzot rezultātu 66:56.

Noslēdzošās ceturtdaļas sākumā Kristaps Mediss raidīja grozā trīs punktus, palīdzot mājiniekiem saglabāt rezultāta pārsvaru. Sešas minūtes pirms ceturtās ceturtdaļas izskaņas Kaufmanis uzņēmās iniciatīvu, ar diviem pustālajiem metieniem atliecienā samazinot valmieriešu deficītu līdz pieciem punktiem - 64:69. Drošāku vadību rīdziniekiem atguva Mediss, pusātrajā uzbrukumā realizējot trīspunktnieku. Viesu uzbrukumus turpināja veidot Kaufmanis, bet Rozītis ar danku četras minūtes pirms beigām panāca "Baronam" labvēlīgu rezultātu 76:66.

Noslēdzošajās minūtēs piecu piezīmju dēļ "Barons" palika bez sava vienīgā centra Rozīša. Tomēr labi savu komandas biedru aizstāja Deniss Krestiņins, divas ar pusi minūtes pirms beigām triecot bumbu grozā no augšas (80:68), kā arī efektīgi bloķējot Pitsa caurgājienu. Amerikānim gan nākošajā epizodē izdevās raidīt grozā trejaci, tomēr savu kārtējo tālmetienu pretējā grozā raidīja Mediss. Tādējādi "Barons kvartāls" pielika punktu valmieriešu cerībām šajās spēlē izglābties. Mača pēdējā minūtē bumbu grozā trieca Lauris Blaus, bet spēles noslēgumā no soda metiena līnijas ar punktu atzīmējās Dāvis Zonne, uz ģērbtuvēm divu nesportisko piezīmju dēļ nosūtot Haraldu Kārli. Spēles beigu rezultāts bija 90:73, ļaujot "Barons kvartāls" basketbolistiem izlīdzināt sērijas rezultātu 1-1.

Šajā spēlē ar 30 punktiem rīdzinieku uzvaru kaldināja Tailers Larsons, savukārt Dors Fišers valmieriešu sastāvā atzīmējās ar 25 punktiem, kamēr komandas līderis Damjers Pitss bija ļoti pieticīgs - tikai pieci punkti. Bronzas sērija turpināsies sestdien pulksten 18:30 Valmierā, kur tiks aizvadīta trešā cīņa šajā sērijā.

"OlyBet" Latvijas Basketbola līgas bronzas sērija, 18. maijs

"Barons kvartāls" - "Valmiera/Ordo" 90:73 (23:12, 23:20, 20:24, 24:17)
Barons: Larsons 30, Jogela 15, Mediss 12, Geks 8, Rozītis 8, Krestiņins 6, Mētra 6, Freimanis 4, Zonne 1, Epners
Valmiera: Fišers 25 (8 ab), Kaufmanis 14, Jonāts 9, Blaus 9, Pitss 5, Kārlis 5, Laksa 4, Bērziņš 2, Gabrāns

"OlyBet" Latvijas Basketbola līgas bronzas sērija

Komandas1. spēle2. spēle3. spēle4.spēle5.spēleSērijā
Valmiera/Ordo - Barons kvartāls69:6373:9020.05.22.05.24.05.*1-1

  +2 [+] [-]

, 2017-05-18 21:46, pirms 7 gadiem
Žēl, ka tas jāsaka, bet Laksa nemāk spēlēt playoff. Laikam tiešām viņa līmenis ir Valmierā un LBL. Arī lielākie mīnusi šodien -21

  +7 [+] [-]

, 2017-05-18 21:48, pirms 7 gadiem
Uvja Helmaņa vārdā nosauktais mazohisma grābekļu festivāls. Piektais dublis un ceturtais veiksmīgais! To vajag mācēt, vīri!

  +2 [+] [-]

, 2017-05-18 22:00, pirms 7 gadiem
Ko pagajušā gada nepelnīti novērtētais MVP.šogad apsalūta nolle!

  +2 [+] [-]

, 2017-05-18 22:09, pirms 7 gadiem
Barons kruīzā norullēs valmierēnus arī nākošajās divās spēlēs ar visu pretīgi spēlējošo Bērziņu priekšgalā

  +1 [+] [-]

, 2017-05-18 22:13, pirms 7 gadiem
Vēl jo sāpīgāks tas sasodītais un nepelnītais zaudējums pirmajā spēlē. Velns. Šodien bez variantiem.

  +6 [+] [-]

, 2017-05-18 22:45, pirms 7 gadiem
Uvis Helmanis
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2017-05-18 22:54, pirms 7 gadiem
Šodien Larsons bija līmenī un uzreiz ir arī rezultāts
Jāņem 3-1 un bronza

  +2 [+] [-]

, 2017-05-18 22:57, pirms 7 gadiem
Vismaz interesantāka sērija, vairāk spēles, vairāk basīts!

  -3 [+] [-]

, 2017-05-18 23:01, pirms 7 gadiem
Kā Tev iet, Bērziņ? rakstīja: Vēl jo sāpīgāks tas sasodītais un nepelnītais zaudējums pirmajā spēlē. Velns. Šodien bez variantiem.
Piekrītu! Valmieras zaudējums VEFam pirmajā spēlē bija sāpīgs un nepelnīts, sērija būtu pavisam savādāka izvērtusies, un Barons tagad Daugava Spora muzejā, iespējams, mocītu VEFu!

  +2 [+] [-]

, 2017-05-18 23:09, pirms 7 gadiem
ficuks rakstīja: Piekrītu! Valmieras zaudējums VEFam pirmajā spēlē bija sāpīgs un nepelnīts, sērija būtu pavisam savādāka izvērtusies, un Barons tagad Daugava Spora muzejā, iespējams, mocītu VEFu!
Man liekas, ka VEF atteicās LBL spēles pret Baronu aizvadīt DSN zālē

  +3 [+] [-]

, 2017-05-18 23:12, pirms 7 gadiem
Pat nezinu vai šī ir piektā spēle ar šādu vāju sniegumu.Arī pret "nosacīti vājāko" Liepāju it īpaši spēles izbraukumā bija gan vājas sākumā,gan arī vājas tieši kā izbraukuma spēles.Manuprāt,tā ir tīri treneru vaina ka notiek šādas lietas ap Valmieru.Arī sezonā kopumā izbraukuma spēles ir diezgan katastrofāla bilance.

     [+] [-]

, 2017-05-18 23:23, pirms 7 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: Man liekas, ka VEF atteicās LBL spēles pret Baronu aizvadīt DSN zālē
Laikam kaut kas tāds bija, jā! Kurš gan grib nevajadzīgās traumās iedzīvoties!

  +4 [+] [-]

, 2017-05-18 23:32, pirms 7 gadiem
Zaudēt klubam playofā, kura pamat5niekā ir Zonne... tas jāmāk

  +1 [+] [-]

, 2017-05-19 06:35, pirms 7 gadiem
Gulbi, gribi medaļas? Nelaid to mazo puiku laukumā. Gan jau atradīsi darbu citur nākamajā sezonà.

  +4 [+] [-]

, 2017-05-19 08:10, pirms 7 gadiem
Helmanis+Pitts=pilnīga taktiskā nespēja. Gulbis vismaz kaut ko shēmo,lai arī ir ar traukiem putniem galvā.

  +2 [+] [-]

, 2017-05-19 08:30, pirms 7 gadiem
Valmiera pilnīgi nabagi - ne individuālā meistarība, ne komandas saspēle.
Var vēl saprast, ja nav komandā augsta līmeņa spēlētāji , bet vismaz pa sezonu bija jābūt kādām sagatavotām iespēlēm, ko jāprot realizēt aizsietām acīm!! Bet nekā tāda jau nebija!!
Reāli skumji. Vēl jo vairāk, ka pretiniekos jau nekādas zvaigznes - izņemot Zonni un Larsonu jau nebija......
Plus vēl mazā fināla līmenim neatbilstošais sporta nams Daugava!! Pilnīga karikatūra, nevis atbilstoša sporta halle!
Un organizatoriski arī - idiotisms - tikai maksas translācijas!
Kā LBL un Federācija grib piesaistīt skatītājus un publiku, ja pat plei-ofus netranslē??
Viss slikti.

     [+] [-]

, 2017-05-19 13:32, pirms 7 gadiem
valdish rakstīja: Valmiera pilnīgi nabagi - ne individuālā meistarība, ne komandas saspēle.
Var vēl saprast, ja nav komandā augsta līmeņa spēlētāji , bet vismaz pa sezonu bija jābūt kādām sagatavotām iespēlēm, ko jāprot realizēt aizsietām acīm!! Bet nekā tāda jau nebija!!
Reāli skumji. Vēl jo vairāk, ka pretiniekos jau nekādas zvaigznes - izņemot Zonni un Larsonu jau nebija......
Plus vēl mazā fināla līmenim neatbilstošais sporta nams Daugava!! Pilnīga karikatūra, nevis atbilstoša sporta halle!
Un organizatoriski arī - idiotisms - tikai maksas translācijas!
Kā LBL un Federācija grib piesaistīt skatītājus un publiku, ja pat plei-ofus netranslē??
Viss slikti.
Normāla arēna ar savu vēsturi un neatkārtojamu auru. Lai tikai grozus nomaina. Valmiera gan nabagi: pilnīgs bezraksturs, pat nemēģināja aizst'vēt titulu un nīkuļo visu sezonu. helmanis gan kā spēlētājs, gan kā treneris ir lūzerisma attieksmes iemiesojums.

  +1 [+] [-]

, 2017-05-19 13:47, pirms 7 gadiem
Protams, no malas viss labāk redzams... Un tomēr - Helmani, kāpēc vakar malā sēdēja Fišers, kuram 2 piezīmes, taču jau 25 punkti iemesti, bet laukumā bija tie, kam ne gribēšana, ne varēšana kaut ko grozā trāpīt?!!