Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

Autors: Andrejs Siliņš

Basketbolisti paredz līdzīgu finālu, neliels pārsvars "Ventspilij"

Basketbolisti paredz līdzīgu finālu, neliels pārsvars "Ventspilij"
Foto: Vladislavs Proškins, f64

Jau piektdien sāksies "Olybet" Latvijas Basketbola līgas (LBL) finālsērija, kurā sesto reizi pēdējo septiņu gadu laikā par titulu cīnīsies "Ventspils" un "VEF Rīga" komandas. Pirms fināla vaicāju vairākiem ārzemēs spēlējošajiem latviešu basketbolistiem viņu prognozes.

Vērsos pie četriem Latvijas basketbolistiem, kuriem sezona beigusies, kā arī Jāņa Timmas, kuram Krievijā pirms pusfināla kalendārā ilgāks pārtraukums. Katram uzdevu absolūti vienādus jautājumus: 1) Kā beigsies finālsērija un kāpēc?; 2) Cik daudz sezonas laikā seko Latvijas čempionātam? Jāteic uzreiz - spēlētāji vēlējās izvairīties no konkrētas atbildes par fināla uzvarētāju, un tas acīmredzot tikai apliecina to, cik aizraujoša sērija mūs sagaida.

Rolands Šmits, "Fuenlabrada":

"Prognozēt ir ļoti grūti, jo esmu redzējis tiešām maz spēļu. Piemēram, "Ventspili" neesmu redzējis nemaz šajā sezonā. Redzēju mazliet no VEF un Valmieras pusfināla, un VEF izskatījās tiešām labi, pārliecinoši. Tāpēc, ja jāšauj uz dullo, tad teiktu 4-3 VEF labā, bet nopietnu prognozi pateikt nevaru.

Sezonas laikā nevaru redzēt LBL spēles, bet, kad ir pieejami, tad noskatos apskatus. Aktīvāk cenšos sekot Valmieras spēlēm. Domāju, ka līgas līmenis noteikti ar katru gadu aug un tā arī vajadzētu būt."

Jānis Timma, Sanktpēterburgas "Zenit":

"Abas komandas noteikti bija pelnījušas spēlēt finālā un šajā ziņā mana prognoze piepildījās. Finālā, domāju, būs sešas vai pat visas septiņas spēles, bet uzvarētāju neprognozēšu. Ceru, ka rezultāts pēc sestās spēles būs 3-3, un septītās spēles uzvarētāju nezinu.

Sekoju LBL, cik vien varu. Pats arī biju devies klātienē uz "Ventspils" spēli pret "Baronu". Galu galā tas ir LBL, tam vienmēr ir interesanti sekot līdzi."

Ojārs Siliņš, Bonnas "Telekom Baskets":

"Paredzu "Ventspils" uzvaru ar 4-2. Sabalansētāks sastāvs, garāks soliņš. Kopumā ņemot, pieredzējušāka komanda, turklāt "Ventspilij" ir mājas spēļu priekšrocības, kas var izrādīties izšķirošas. Tāpat Ventspilij vajadzētu būt labākā fiziskajā formā, jo bijis salīdzinoši daudz laikam sagatavoties un sasniegt labāko formu tieši uz finālu. Tai pat laikā jāpiezīmē, ka VEF pozitīvi pārsteidza sērijā pret Valmieru, tā kā finālsērijai vajadzētu būt līdzīgai un uz to arī ceru.

Sezonas laikā praktiski nav izdevies skatīties LBL spēles, jo, ārzemēs esot, tās nevar redzēt, bet sekoju statistikai. Skatījos VEF un "Ventspils" spēles VTB līgā un Čempionu līgā."

Žanis Peiners, Saloniku PAOK:

"Domāju, ka "Ventspils" būs labāk sagatavojušies fiziskajā ziņā, jo VEF bija divas sērijas pēc kārtas - vispirms pret "Zenit", pēc tam ar Valmieru, kamēr "Ventspils" sērija ar Baronu" jau bija beigusies. Kopumā šosezon "Ventspils" izskatījusies nedaudz labāk, bet sērija noteikti būs saspringta. Prognozēju "Ventspils" uzvaru ar 4-2.

LBL sekoju, bet žēl, ka spēles sanāk redzēt ļoti reti. Paldies LU, kas rāda savas mājas spēles mājaslapā. Citādā ziņā sezona bijusi interesanta, vidusmēra klubu līmenis tiešām audzis un ir daudz saspringtu spēļu."

Rolands Freimanis, Ušakas "Muratbey Sportif":

"Būs ļoti interesanti un paredzu, ka sērijā vajadzēs visas septiņas spēles. Ventspilnieki vairāk atpūtušies, viņiem sezona nebija tik gara, taču arī VEF šobrīd spēlē ļoti labi. Izšķiroši dueļi būs starp Janičenoku un Blūmu, kā arī Meieru un Zaķi. Negribu izvēlēties uzvarētāju, bet, ja ļoti vajag, tad dodu priekšroku "Ventspilij" 4-3. Tikai tāpēc, ka viņiem ir mājas priekšrocības un septītajā spēlē tas var palīdzēt.

Sezonas gaitā sanāk pasekot tikai statistikai, jo spēles ārzemēs diemžēl nevaru redzēt. Tikai tik, cik Baltijas līgas mačus, ko parāda, un LU mājas spēles, ko viņi paši translē savā mājaslapā. Par to žēl, jo gribas tomēr pasekot līdzi saviem draugiem, paziņām, paskatīties, kādi jaunie aug Latvijā."

Kura komanda izcīnīs LBL čempiontitulu?

  • 167

  • 145



, 2017-05-18 14:39, pirms 7 gadiem
Andrej Siliņ! Vajadzēja kepka96 pajautāt, kā nekā lielākais LBL eksperts.

ārzemēs spēlējošie arī atzīst, ka spēles nevar redzēt... kaut kas jāmaina..

Par sēriju: 4-1 BKV
, 2017-05-18 14:42, pirms 7 gadiem
Prognozes nerūp, bet paskataties - visi spēlētāji kritizē šo sistēmu, ka spēles netranslē, nav iespējams tās noskatīties! Jānāk jaunai vadībai nomainīt Voinu un jāliek spēles pa brīvu noskatīties no basket.lv platformas. Nevajag nekādas tur studijas, nevajag pat komentētājus katrai spēlei, vienkārši uzlieciet katrā spēlē 1 kameru un vienu cilvēku, kas to apkalpo! Ja Voins to nesaprot - jānomaina!
, 2017-05-18 14:51, pirms 7 gadiem
Labi, daudzi prasa, lai es ierakstu arī kaut ko par prognozēm... Mani izbrīna, ka praktiski neviens no spēlētājiem, kas te prognozē, neuzjautā, vai Armands Šķēle spēlēs, vai Arnas Labuckas izdziedēs? Ventspilī traumēts Aigars Šķēle, bet ar viņu komplektāciju tas nav tik kritiski. Izšķirošs faktors būs tieši VEFa traumēto atgriešanās vai neatgriešanās. Ja abi uzreiz būs atpakaļ, tad 4-1 VEFam. Ja iesaistīsies vēlāk, lāujot Ventspilim vinnēt pirmās divas spēles, tad Ventspils var paņemt 4-3.
, 2017-05-18 14:52, pirms 7 gadiem
Skudriniekss rakstīja: Prognozes nerūp, bet paskataties - visi spēlētāji kritizē šo sistēmu, ka spēles netranslē, nav iespējams tās noskatīties! Jānāk jaunai vadībai nomainīt Voinu un jāliek spēles pa brīvu noskatīties no basket.lv platformas. Nevajag nekādas tur studijas, nevajag pat komentētājus katrai spēlei, vienkārši uzlieciet katrā spēlē 1 kameru un vienu cilvēku, kas to apkalpo! Ja Voins to nesaprot - jānomaina!
Tu nesaproti, ka ir pārdošanas tiesības un ar to LBL iegūst līdzekļus, tas, ka daža kompānija nevarēja pārsolīt nav viņu daļa....LBL vienkārši punkts jāieliek par spēļu translēšanu internetā unh tas ir viss, lai gan pa lielam var arī shourtcut izmantot 30 dienas, kā es tagad to daru
, 2017-05-18 15:03, pirms 7 gadiem
VEF 4:2 BKV

#MesVisiPersimlemberdzenus
, 2017-05-18 15:09, pirms 7 gadiem
Real Rebel rakstīja: Tu nesaproti, ka ir pārdošanas tiesības un ar to LBL iegūst līdzekļus, tas, ka daža kompānija nevarēja pārsolīt nav viņu daļa....LBL vienkārši punkts jāieliek par spēļu translēšanu internetā unh tas ir viss, lai gan pa lielam var arī shourtcut izmantot 30 dienas, kā es tagad to daru
Kā vienmēr - koks ar diviem galiem! Cik viņi ieguva un otrā svaru kausā, cik viņi zaudēja ar šo gājienu! Tas vēl jāpēta, kurš svaru kauss smagāks. Jo auditorijas kritums arī ir naudas zaudējums. Paskatieties, cik maza apmeklētība šosezon! Tas ir tieši saistīts ar to, ka līga kļuvusi sveša, nepazīstama daudziem interesentiem!
, 2017-05-18 15:13, pirms 7 gadiem
Skudriniekss rakstīja: Kā vienmēr - koks ar diviem galiem! Cik viņi ieguva un otrā svaru kausā, cik viņi zaudēja ar šo gājienu! Tas vēl jāpēta, kurš svaru kauss smagāks. Jo auditorijas kritums arī ir naudas zaudējums. Paskatieties, cik maza apmeklētība šosezon! Tas ir tieši saistīts ar to, ka līga kļuvusi sveša, nepazīstama daudziem interesentiem!
nav gan, tieši otrādi vajadzētu būt, jo ja nevar pa tv skatīties, tad var klātienē, protams daudz te gaudās (tostarp es), bet tai pašā laikā bija iespējas arī skatīties netā
, 2017-05-18 15:18, pirms 7 gadiem
Real Rebel rakstīja: nav gan, tieši otrādi vajadzētu būt, jo ja nevar pa tv skatīties, tad var klātienē, protams daudz te gaudās (tostarp es), bet tai pašā laikā bija iespējas arī skatīties netā
Redzi, Latvijas līga nav vienīgā līga ko skatīties - daudzi sāka skatīties ko citu, pieejamāku, kaut vai Eirolīgas spēles strīmos skatīties vai Spānijas līgas, Grieķijas līgas etc. - visu, kas ir brīvi pieejams. Un, pamazām zaudēja interesi par nacionālo līgu. Un atgriezt atpakaļ jau tagad būs grūts uzdevums nākamajai komandai, kas nāks Voina vietā!
, 2017-05-18 15:27, pirms 7 gadiem
Skudriniekss rakstīja: Redzi, Latvijas līga nav vienīgā līga ko skatīties - daudzi sāka skatīties ko citu, pieejamāku, kaut vai Eirolīgas spēles strīmos skatīties vai Spānijas līgas, Grieķijas līgas etc. - visu, kas ir brīvi pieejams. Un, pamazām zaudēja interesi par nacionālo līgu. Un atgriezt atpakaļ jau tagad būs grūts uzdevums nākamajai komandai, kas nāks Voina vietā!
neredzu iemeslu Voinu mainīt, tieši viņa vadībā basketbols ir uzaudzis
, 2017-05-18 15:28, pirms 7 gadiem
schatz rakstīja: Andrej Siliņ! Vajadzēja kepka96 pajautāt, kā nekā lielākais LBL eksperts.

ārzemēs spēlējošie arī atzīst, ka spēles nevar redzēt... kaut kas jāmaina..

Par sēriju: 4-1 BKV
Pamatots uzskats ir, ka Kepka96 ir Edvards Ratnieks. Nožēlojams politikānis, kura rīcība ir zem katras kritikas. Pseidopatriots. Nacionālās Apvienības tēlu ar savu rīcību nodeldējis līdz baltkvēlei.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2017-05-18 15:42, pirms 7 gadiem
Ko jūs te murgojat par translēšanu? VEF spēles jau ar grūtībām var paskatīties, ko tur runāt par mazākiem klubiem? Viss, kas notiek ap LBL pēdējos gados neraisa interesi par šo līgu, nevis spēļu netranslēšana. Pat tagad it kā gribas, lai Ventspils rūķis aplaužas, bet no otras puses VEF ar visu savu attieksmi pret līdzjutējiem arī nav interesants. Nemaz nerunājot, ka pie šprices VEF arī tādi paši darboņi kā Kurzemes galā.
, 2017-05-18 15:49, pirms 7 gadiem
Ticu vairāk Jāņa Timmas izteiktajam viedoklim. Pārāk līdzīgas un neprognozējamas ir abas komandas. Kaut ko prognozēt faktiski nav iespējams, izņemot tikai to faktu, ka sērija būs interesanta.
, 2017-05-18 15:50, pirms 7 gadiem
gatera priekshnieks rakstīja: Un internets laikam bez maksas tiem strīmiem, ne?
Internets maksā kapeikas, un tāpat pārsvarā cilvēkiem, kas strādā, darbavieta apmaksā telefonu un 4G internetu. Internets jau nu gan Latvijā vairs nav problēma.
, 2017-05-18 15:51, pirms 7 gadiem
Finālu jau rādīs LTV7. Tā kā varēsim VISI skatīties.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2017-05-18 15:54, pirms 7 gadiem
Ulrihs rakstīja: Ko jūs te murgojat par translēšanu? VEF spēles jau ar grūtībām var paskatīties, ko tur runāt par mazākiem klubiem? Viss, kas notiek ap LBL pēdējos gados neraisa interesi par šo līgu, nevis spēļu netranslēšana. Pat tagad it kā gribas, lai Ventspils rūķis aplaužas, bet no otras puses VEF ar visu savu attieksmi pret līdzjutējiem arī nav interesants. Nemaz nerunājot, ka pie šprices VEF arī tādi paši darboņi kā Kurzemes galā.
nu šosezon nevar sūdzēties par vef, viss ir normāli no sezonas sākuma...bt čīkstēt vienmēr atradīs par ko
, 2017-05-18 15:54, pirms 7 gadiem
nu vismaz šogad ir krities sarunāto spēļu skaits. Es pat teiktu, ka ievērojami.
, 2017-05-18 15:56, pirms 7 gadiem
Kas saistās ar pašu spēli, tad raugoties pagātnē, bkv nav izteikta mājas komanda, vismaz LBL, līdz ar to, tas nav tik liels faktors
, 2017-05-18 15:56, pirms 7 gadiem
Rafaello rakstīja: nu vismaz šogad ir krities sarunāto spēļu skaits. Es pat teiktu, ka ievērojami.
Cik bija agrāk un cik ir tagad?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2017-05-18 15:58, pirms 7 gadiem
šosezon nopietnā līmenī nerunāja ne par vienu, tātad pieņemu, ka bija nulle (tas ga mazticams). Aizklapēja galveno bodi un visticamāk, ka arī pārējiem tā nopietnāk pakratīja pirkstu
, 2017-05-18 15:59, pirms 7 gadiem
Real Rebel rakstīja: nu šosezon nevar sūdzēties par vef, viss ir normāli no sezonas sākuma...bt čīkstēt vienmēr atradīs par ko
Kas tur normāls? Tas pats Jaunups, tās pašas spēles šķūņos. Vienīgais uzlabojums, ka latviešu sejas vairāk.
, 2017-05-18 16:00, pirms 7 gadiem
Rafaello rakstīja: šosezon nopietnā līmenī nerunāja ne par vienu, tātad pieņemu, ka bija nulle (tas ga mazticams). Aizklapēja galveno bodi un visticamāk, ka arī pārējiem tā nopietnāk pakratīja pirkstu
A kā tad ar Valkas/Valgas skandālu pirms 2-3 mēnešiem?
, 2017-05-18 16:01, pirms 7 gadiem
Ulrihs rakstīja: Kas tur normāls? Tas pats Jaunups, tās pašas spēles šķūņos. Vienīgais uzlabojums, ka latviešu sejas vairāk.
Pietiks pārspīlēt, Rīgas līdzjutējiem nav interesantas spēlēs nedz pret jūrmalu, LU utt. un tas bija pērn redzams, skatītāja ziņā, reģionos ir lielāks skatītāja resurss...Tās pašas VTB spēles VEFam ir labāk apmeklētas nekā LBL spēles, izņēmums, pāris komandas, pārējās, ir kā ir....Protams, nav labi, ka 4 apļu trūkst, bet tai pašā laikā viņiem tieši pietrūkst tās budžeta starpības ar bkv, lai spētu komandā 14 spēlētājus uzturēt
, 2017-05-18 16:04, pirms 7 gadiem
Ulrihs rakstīja: A kā tad ar Valkas/Valgas skandālu pirms 2-3 mēnešiem?
joptvaš, šo pilnīgi aizmirsu, bet tik un tā, ja ņemam vērā, ka tas nav LV klubs, tad principā varam deklarēt, ka šī problēma ir izskausta
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2017-05-18 16:12, pirms 7 gadiem
Real Rebel rakstīja: Pietiks pārspīlēt, Rīgas līdzjutējiem nav interesantas spēlēs nedz pret jūrmalu, LU utt. un tas bija pērn redzams, skatītāja ziņā, reģionos ir lielāks skatītāja resurss...Tās pašas VTB spēles VEFam ir labāk apmeklētas nekā LBL spēles, izņēmums, pāris komandas, pārējās, ir kā ir....Protams, nav labi, ka 4 apļu trūkst, bet tai pašā laikā viņiem tieši pietrūkst tās budžeta starpības ar bkv, lai spētu komandā 14 spēlētājus uzturēt
Tu tik mauc ar savām zirga klapēm tālāk
Rīgas līdzjutējam nav interesantas spēles ar Jūrmalu? Aha, un VEF starptautiskajiem mačiem daudz nāca līdzjutēju? Barons un ASK spēja pus-Arēnu pielasīt (a reizēm arī pilnu) un tas notika vienlaicīgi, kad abi klubi pastāvēja normālā līmenī.
, 2017-05-18 16:19, pirms 7 gadiem
Ulrihs rakstīja: Tu tik mauc ar savām zirga klapēm tālāk
Rīgas līdzjutējam nav interesantas spēles ar Jūrmalu? Aha, un VEF starptautiskajiem mačiem daudz nāca līdzjutēju? Barons un ASK spēja pus-Arēnu pielasīt (a reizēm arī pilnu) un tas notika vienlaicīgi, kad abi klubi pastāvēja normālā līmenī.
Kdas klapes, jums tieši ir sava sapņu pasaule....iesaku apskatīties cik pērn pret jūrmalu bija skatītāju utt. Barons un ASK pielasīja pusarēnu, tad, kad viņiem normāla nauda bija un neaizmirsti, ka to pašu ASK kūrēja Jaunups un VEF rīga tika atjaunota tikai dēļ tā, ka tas zīmols nogrima

Protams, jūs jau variet turpināt skaitīt, cik Rīgas līdzjutējam svarīgas un apmeklētības ziņā, obligātas, būs LBL regulārās spēlēs pret Jūrmalu, LU, Valku/Valgu utt. Tikai reizēm loģiski padomājiet, ka pret LU, bez viņu atbalstītājiem tur būtu 20 cilvēki, jo viņiem vienkārši neinteresē tas pretinieks un tā pa lielam ir ar puslīgu, it īpaši, ka VEF neiespringst uz tām spēlēm un tas ir ļoti no svara, kāda jēga rīdziniekam iet uz pusnoskaņojušos vef, kur pretī būs LU vai Jūrmala?
, 2017-05-18 16:28, pirms 7 gadiem
Real Rebel rakstīja: Kdas klapes, jums tieši ir sava sapņu pasaule....iesaku apskatīties cik pērn pret jūrmalu bija skatītāju utt. Barons un ASK pielasīja pusarēnu, tad, kad viņiem normāla nauda bija un neaizmirsti, ka to pašu ASK kūrēja Jaunups un VEF rīga tika atjaunota tikai dēļ tā, ka tas zīmols nogrima

Protams, jūs jau variet turpināt skaitīt, cik Rīgas līdzjutējam svarīgas un apmeklētības ziņā, obligātas, būs LBL regulārās spēlēs pret Jūrmalu, LU, Valku/Valgu utt. Tikai reizēm loģiski padomājiet, ka pret LU, bez viņu atbalstītājiem tur būtu 20 cilvēki, jo viņiem vienkārši neinteresē tas pretinieks un tā pa lielam ir ar puslīgu, it īpaši, ka VEF neiespringst uz tām spēlēm un tas ir ļoti no svara, kāda jēga rīdziniekam iet uz pusnoskaņojušos vef, kur pretī būs LU vai Jūrmala?
Opā! Jauns līmenis Pats izdomā argumentu un pats to atspēko Tas es par Jūrmalu.
Es vispār jautāju cik tad uz VEF VTB spēlēm nāk, jo par LBL skaidrs? Baigi daudz? Nereāla ažiotāža? Diez kāpēc, ne?
ASK un Barons pusi halles standartā savāca, a uz tādu Žalgiri bija pat pilna, atceros, ka draugi vietas dabūja tikai augšā. Jaunups bija pie ASK stūres, tikai tad viņš vēl tikko bija parādījies un nezināms. Tagad jau džekiņam vēsture iet līdzi un ir zināms kas tas par fruktu.
, 2017-05-18 16:32, pirms 7 gadiem
es domāju ka Vefiņš paņems kausu, ja visi nospēlēs tādā pašā līmenī kā ar valmieru, būs vai nu 5 vai 6 spēles...Vefam ir lielāka pieredze spēlēs ar spēcīgākiem pretiniekiem un labāka rotācija..bažas rada vienīgi leģionāru noskaņojums sezonas beigās..
, 2017-05-18 18:46, pirms 7 gadiem
Basketbolistiem laikam mazas algas ka nevar atļauties Shortcut.
, 2017-05-18 21:18, pirms 7 gadiem
Ulrihs rakstīja: Opā! Jauns līmenis Pats izdomā argumentu un pats to atspēko Tas es par Jūrmalu.
Es vispār jautāju cik tad uz VEF VTB spēlēm nāk, jo par LBL skaidrs? Baigi daudz? Nereāla ažiotāža? Diez kāpēc, ne?
ASK un Barons pusi halles standartā savāca, a uz tādu Žalgiri bija pat pilna, atceros, ka draugi vietas dabūja tikai augšā. Jaunups bija pie ASK stūres, tikai tad viņš vēl tikko bija parādījies un nezināms. Tagad jau džekiņam vēsture iet līdzi un ir zināms kas tas par fruktu.
Pa lielam, tikai jūs skaitiet un tas ir viss, pārējā vidē, viņam nez kāpēc tā nav
Aizeja Osborns. Foto: Jānis Lārmanis
13

"Zeļļi" galotnē nospiež Valmieru un iesoļo LBL pusfinālā

Šovakar biļeti uz Latvijas Basketbola līgas (LBL) pusfinālu ieguva debitanti "Rīgas Zeļļi", kas izbraukumā ar 81:74 pieveica "Valmiera Glass"/ViA un ceturtdaļfināla sērijā guva virsroku ar 3-1.
Bens Šungu. Foto: Marita Brigitta Mones
27

"Ventspils" nespēj iegrožot Šungu, fināls bez Latvijas komandu piedalīšanās

"Pafbet" Latvijas - Igaunijas basketbola līgā regulārās sezonas uzvarētāja "Kalev/Cramo" otrajā puslaikā kontrolēja notikumus laukumā, ar 84:73 laupot "Ventspils" cerības uz turnīra fināla sasniegšanu.
Roberts Blūms. Foto: Mikus Kļaviņš/VEF Rīga
26

Roberts Blūms pieteicies 2024. gada NBA draftam

''Octagon Europe'' basketbola aģentūra pavēstījusi, ka 18 gadus vecais Roberts Blūms ir pieteicies 2024. gada Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) draftam, kurš gaidāms šī gada jūnija beigās.