Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

"Buki" nosargā uzvaru pār "Turību"

Andrejs Siliņš

"Buki" nosargā uzvaru pār "Turību"
Raimonds Gabrāns
Foto: basket.lv

Sestdien Latvijas Basketbola līgas (LBL) otrās divīzijas turnīrā par 1.-12. vietu pie panākuma tika "Gulbenes BukiBJSS", kas mājās ar 90:87 uzveica "Turību".

Gulbeniešiem otro maču pēc kārtas spēle beidzās ar saspringtu galotni. Ja iepriekšējā mačā izbraukumā neizdevās uzveikt "Jelgavu/LLU" (83:86), tad šoreiz panākums neizpalika. Arī šoreiz komandas šķīra vien trīs punkti. 26 sekundes pirms beigām Kristaps Salmiņš ar soda metieniem pietuvināja "Turību" līdz minimumam (87:88).

Pēc minūtes pārtraukuma Sandis Bēts izprovocēja pārkāpumu un trāpīja abus sodiņus. Pēdējā uzbrukuma iespēja pie mīnus trīs bija viesiem no Rīgas, taču ne Arvis Blumbergs, ne Kristaps Salmiņš savus metienus netrāpīja, un "buki" nosargāja panākumu - 90:87.

Ingars Aizpurs uzvarētāju labā guva 25 punktus, izcīnīja astoņas atlēkušās bumbas un izprovocēja astoņas piezīmes. 21 punkts un deviņas rezultatīvas piespēles Raimondam Gabrānam, bet 16 punkti Naurim Rikveilim. "Turības" labā pa 19 punktiem iemeta Dāvis Klegeris un Aivars Stikuts.

Gulbenes komanda ar 12 punktiem 17 spēlēs un 29 punktiem ir trešajā vietā tabulā. Tikpat punktu arī otrajā vietā esošajai "Ķekavai/Optibet". "Turība" ar sešām uzvarām 17 mačos sakrājusi 23 punktus un ieņem septīto pozīciju. Tikpat punktu arī sestajā vietā esošajai "Saldus" vienībai.