Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

"Jūrmala" un "Liepāja" cīnīsies par sešinieku, "Ogre" uzņems čempionus

Emils Ozerinskis

"Jūrmala" un "Liepāja" cīnīsies par sešinieku, "Ogre" uzņems čempionus
Malkoms Grifins
Foto: Ģirts Gertsons / liepajaslauvas.lv

"OlyBet" Latvijas Basketbola līgā sestdien, 18. februārī norisināsies trīs spēles. "Jūrmalas/Fēnikss" un "Liepāja/Triobet" cīnīsies par sesto vietu turnīra tabulā, savukārt favorītes "Ventspils" un "Valmiera/Ordo" aizvadīs cīņas attiecīgi ar "Latvijas Universitāti" un "Ogri/Kumho Tyre".

"Jūrmala/Fēnikss" - "Liepāja/Triobet"
Pulksten 17:00 Lapmežciems

Lapmežciemā savstarpējo spēli aizvadīs komandas, kuras cīnās par sesto pozīciju turnīra tabulā un vietu virs izslēgšanas spēļu svītras. LBL turnīrā abas komandas tikušās divās spēlēs. Sezonas ievadā jūrmalnieki pagarinājumā izbraukumā izcīnīja uzvaru ar 106:103, bet savā laukumā novembrī "Jūrmala/Fēnikss" guva panākumu ar 75:59.

Arņa Vecvagara vadītā "Jūrmala/Fēnikss" pēdējās spēles Latvijas čempionātā aizvadījusi mainīgām sekmēm. Trešdien komanda ar rezultātu 71:76 piekāpās baroniem, ļaujot Rīgas komandai nedaudz atrauties no tuvākajiem sekotājiem. Jūrmalnieki šobrīd aizvadītās 23 spēlēs guvuši desmit uzvaras, kas ar 43,5% uzvarētu spēļu dod sesto pozīciju turnīra tabulā. Uzvara šajā mačā ļautu nosargāt kūrortpilsētas vienībai pozīciju virs izslēgšanas spēļu strīpas, bet zaudējums atsviedīs ārpus labāko sešinieka.

"Liepāja/Triobet" pēc pārmaiņām komandas sastāvā sapurinājusies, tiekot pie trīs uzvarām pēc kārtas pirms trešdien piedzīvotā zaudējuma pret "Ventspili" - 86:96. Agra Galvanovska trenētā vienība ar deviņām uzvarām 21 spēlē ieņem septīto pozīciju turnīra tabulā. Uzvara pār jūrmalniekiem ļautu Vēju pilsētas komandai apsteigt tuvākos konkurentus, ielaužoties starp sešām līgas līdervienībām.

"Jūrmala/Fēnikss" komandas līderis Edgars Jeromanovs ir līgas vadošais piespēlētājs, vidēji 6,6 izdarītās piespēles papildinot ar 13,5 gūtiem punktiem un 1,3 pārtvertām bumbām. Vieglais uzbrucējs Uģis Pinete vidēji sezonā gūst 12,7 punktus, būdams komandas otrais labākais punktu guvējs. "Liepāja/Triobet" saspēles vadītāja funkcijas pārņēmis amerikānis Malkoms Grifins, vidēji izceļoties ar 14,7 punktiem un 7,3 rezultatīvām piespēlēm, kas gan vēl nekvalificējas līgas labāko piespēlētāju tabulai nepietiekamu aizvadīto spēļu skaita dēļ. Tāpat viens no liepājnieku atslēgas spēlētājiem ir aizsargs Artūrs Ausējs, kura trīs punktu metieni var izšķirt spēles iznākumu. Ausējs LBL sezonā vidēji izceļas ar 11,8 punktiem.

"Ogre/Kumho Tyre" - "Valmiera/Ordo"
Pulksten 17:00 Ogres 1. vidusskola

Ogrēnieši sezonas otrajā pusē cenšas iesaistīties cīņā par vietu izslēgšanas spēlēs, tomēr savās mājās komandu gaida nopietns pārbaudījums - valsts čempioni "Valmiera/Ordo". Sezonas pirmajā spēlē "Ogre/Kumho Tyre" pārsteidza valmieriešus, uzvarot ar 70:61. Tomēr decembrī savā laukumā "Valmiera/Ordo" reabilitējās ar rezultātu 94:78.

Artūra Visocka-Rubeņa vadītā "Ogre/Kumho Tyre" pēdējās piecās spēlēs izcīnījusi trīs uzvaras, pakāpeniski tuvojoties izslēgšanas spēļu zonai. Ogrēnieši pēdējā spēlē ar rezultātu 81:60 pieveica "Latvijas Universitāti". Uzveicot valmieriešus "Ogre" turnīra tabulā pakāpsies uz septīto pozīciju, nostādot sevi pozīcijā, lai varētu pacīnīties par iekļūšanu sešiniekā.

"Valmiera/Ordo" pēdējā spēlē ar 90:95 spēles izskaņā piekāpās pret "VEF Rīga". Šis zaudējums pārtrauca valmieriešu astoņu uzvaru sēriju, tomēr ar 13 panākumiem 21 spēlē vidzemnieki saglabā trešo pozīciju LBL turnīra tabulā. Atlikušajā regulārajā sezonā valmieriešiem galvenais uzdevums būs nosargāt trešo pozīciju no sekojošās "Jēkabpils" vienības, jo aizsniegt otro vietu būs ļoti sarežģīti.

"Ogres/Kumho Tyre" komandas līdera lomu gūtajos punktos uzņēmies spēka uzbrucējs GInts Antrops, vidēji izceļoties ar 10,8 punktiem. Ogrēniešu sastāvā vidēji 9,1 punktu gūst Kārlis Apsītis un Jānis Pozņaks. "Valmiera/Ordo" sastāvā karjeras rezultatīvāko sezonu aizvada Jānis Kaufmanis, vidēji izceļoties ar 15,1 punktu mačā. Liels nopelns "Valmieras/Ordo" sniegumā ir janvāra mēneša līgas vērtīgākajam spēlētājam Artūram Bērziņam, kurš izceļas ar 12,7 punktiem un 5,8 atlēkušajām bumbām.

Spēles tiešraide "Best4Sport TV".

BK "Ventspils" - "Latvijas Universitāte"
Pulksten 17:00 Ventspils Olimpiskais centrs

Potenciālo spēku samēru ziņā visnevienlīdzīgākā spēle norisināsies Ventspilī, kur turnīra līdervienība tiksies ar "Latvijas Universitātes" studentu komandu. Iepriekšējās divās tikšanās reizēs "Ventspils" pārliecinoši nokārtoja uzvaras ar 100:64 un 91:72.

Pēc janvāra izskaņā piedzīvotā zaudējuma Valmierā Kārļa Muižnieka vadītā komanda aizvadījusi pārliecinoši nākošās trīs spēles, izveidojot jaunu uzvaru sēriju. Ar 18 uzvarām 20 spēlēs ventspilnieki samērā pārliecinoši atrodas turnīra līderpozīcijā. Pēdējā spēlē ar 96:86 dzeltenie apspēlēja savus ģeogrāfiskos kaimiņus liepājniekus.

"Latvijas Universitāte" savu labāko basketbolu rādījusi pēdējos mēnešos, izcīnot vairāk uzvaru kā visas iepriekšējās sezonas laikā kopumā. "Latvijas Universitāte" ar piecām uzvarām apsteigusi "Valku/Valgu" un turnīra tabulā pacēlusies uz devīto vietu, tādējādi atstājot kopš sezonas ievada ieņemto pēdējo pozīciju.

"Ventspils" rezultatīvākais spēlētājs ar 14,5 punktiem ir LBL Zvaigžņu spēles trīs punktu metienu konkursa uzvarētājs Māris Gulbis. Ar 11,5 punktiem vidēji spēlē atzīmējās lietuviešu uzbrucējs Edgars Žeļonis. "Latvijas Universitātes" sastāvā uzbrukuma līderis ar 11,5 punktiem ir Edgars Lasenbergs, bet Jānis Eiduks vidēji izceļas ar 9,9 punktiem.

"OlyBet" LBL kopvērtējums

VKomandaUZ%
1.Ventspils18290.0
2.VEF11284.6
3.Valmiera/Ordo13861.9
4.Jēkabpils12957.1
5.Barons kvartāls91047.4
6.Jūrmala/Fēnikss101343.5
7.Liepāja/Triobet91242.9
8.Ogre/Kumho Tyre81240.0
9.LU51821.7
10.Valka/Valga31220.0

Izmantotie resursi:
Latvijas Basketbola savienība