Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

Galvanovskis: "LBL varam cīnīties par play-off arī ar vienu leģionāru"

Emils Ozerinskis

Galvanovskis: "LBL varam cīnīties par play-off arī ar vienu leģionāru"
Agris Galvanovskis
Foto: Ģirts Gertsons

Svētdien, 17. decembrī "Betsafe/Liepāja" ar rezultātu 84:85 izbraukumā pieveica "Valmieru/Ordo", tādējādi tiekot pie piektās uzvaras sezonā un palielinot atstatumu starp tuvākajiem sekotājiem turnīra tabulā. Pēc spēles savā komentārā ar Sportacentrs.com dalījās liepājnieku galvenais treneris Agris Galvanovskis, izceļot komandas gados jauno spēlētāju sniegumu uzvaras izcīnīšanā.

- Azartiska spēle, abas komandas daudz skrēja. Kas jūsuprāt bija galvenie faktori, lai "Liepāja" uzvarētu?
Bija jāskrien. Valmierai ir trīs izteikti līderi, kuri pirms divām dienām spēlēja overtaimu [BBL pret “Barsy”]. Bija svarīgi aktīvi pret viņiem spēlēt, it sevišķi pret Iļjinu. Liela auguma spēlētājs, kurš tikko nospēlējis virs četrdesmit minūtēm, mums vajadzēja viņu kausēt. Domāju, to mēs izdarījām. Tomēr sanāca tā, ka mūsu lielais spēlētājs Bendžamins jau otrajā minūtē dabūja traumu. Bija jātiek galā ar tiem resursiem kas bija palikuši, izmantojot jauniešus. Nedaudz pamainījām taktiku, jau no otrās ceturtdaļas vairāk sedzot zonu. Ja Kaufmanis un Iļjins tajā orientējas, tad "Valmieras" jaunajiem spēlētājiem pret to bija problēmas. Vienā brīdī jau likās, ka plīstam, tomēr parādījām raksturu. Paldies manai komandai par cīņas sparu un par to ka nesalūza, spējot atgriezties spēlē.

- Kas bija tie elementi, kurus zaudējāt jau spēles sākumā paliekot bez Bendžamina?
Itkā zaudējām spēku zem groziem un cīņu par atlēkušajām bumbām, bet beigās paskatoties protokolā bumbas mums bija daudz vairāk kā viņiem. Kails [Bendžamins], notraumējoties – ceram ka trauma nebūs smaga, tādā sliktā ziņā iedeva iespēju jaunajiem puišiem. Spēlētāji parādīja, ka var nospēlēt. Rihardam Bērziņam šī bija labākā spēle karjerā LBL augstākajā divīzijā.

- Šosezon daudzām komandām Latvijas līgā sastāvos ir daudz jaunie spēlētāji. Kā redzat savu jauno puišu attīstību Liepājas komandā sezonas pirmajos mēnešos?
Sākot sezonu mēģinājām piesaistīt leģionārus, bet par to naudiņu kas mums ir sanāk ņemt kaķus maisā. No pieciem leģionāriem trāpījām tikai uz Bendžaminu. Pārējos aizsūtījām mājās. Domājām, lai leģionāri palīdz jauniešiem augt un izveidoties par labiem spēlētājiem. Talanti viņi ir, bet nekad nav bijuši līderi savās komandās. Mūsu uzdevums ir izveidot viņus par līderiem. Mans kā trenera uzdevums ir izveidot labu placdarmu priekš nākotnes šiem spēlētājiem, lai viņi brauc uz ārzemēm un var pelnīt ar to naudu. Ir Timmas un Mejeru piemērs, kas gājuši cauri Liepājai. Var paskatīties kur viņi tagad spēlē. Tas ir uzdevums gan man kā trenerim, gan klubam.

- Kāda šobrīd situācija ar leģionāriem? Tiek vēl kaut kas meklēts?
Šobrīd vēl nemeklējam, jo nav tik viegli finansiālajā ziņā. Ja pēc Jaunā gada kaut kas mainīsies, tad varbūt. Principā šī līga ir tāda, ka varam spēlēt arī ar vienu leģionāru un cīnīties par play-offu, netērējot naudu.

- Šobrīd Latvijas līgā četras komandas ir augšgalā. Pārējās piecas cīnās par atlikušajām divām vietām izslēgšanas spēlēs. Kas būs tie faktori kas izšķirs šīs komandas?
Šīm piecām komandām sanāk tāds kā savstarpējais turnīrs. Tas kurš vinnēs savstarpējās spēles arī tiks play-offā. Mums ir pluss pret "Valmieru" un "Latvijas Universitāti", kuras jau diveirz esam uzvarējuši. Pret “Valku” arī ir uzvara, kas pēc procentiem rēķinot sanāk kā divas. Svarīgi vinnēt sava gala komandas un var kādā mačā aizķert "Ogri" vai "Jūrmalu". Skaidrs, ka pret "Ventspili" un VEF ir grūti. Ja spēles ar lielajām komandām taisām vairāk kā treniņu, kur audzinām jaunos un dodam viņiem iespēju tikt laukumā, tad šīs spēles ar sava līmeņa komandām ir tās, kurās katrā jācīnās par uzvaru. Domāju, tas arī būs noteicošais.

- Gada izskaņā “Liepājai” trīs dienu laikā būs jāizspēlē divi mači pret augšgala komandām - "Ventspili" un "Jūrmalu". Ņemot vērā, ka pirms tam vēl ir Ziemassvētki, kāds būs treniņplāns, lai sagatavotos šiem mačiem?
Pirms tam mums vēl 20. decembrī ir spēle ar "Šauļiem". Tās trīs mums būs labas spēles pieredzes gūšanai. Ja spēsim kaut kur aizķerties, mēģināsim. Ar "Ogri" mums sanāca labs mačs izbraukumā, arī “Valmierai” bija labs mačs izbraukumā. Saku Ādolfam ["Valmieras/Ordo" trenerim Kristapam Valteram], ka Baltijas līgā iebarojāt pa četrdesmit un pēc tam paņēmāt uzvaru. Svarīgi tajos mačos attīstīt jauniešus, lai pēc tam būtu ērtāk spēlēt arī pret sava līmeņa komandām.

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2017-12-18 13:49, pirms 6 gadiem
Paldies par šo rakstu!