Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

Autors: Krišs Upenieks

Kurucs: ''Vectēvs man ir iemācījis visu, ko zinu par basketbolu''

Kurucs: ''Vectēvs man ir iemācījis visu, ko zinu par basketbolu''
Rodions Kurucs "VEF Rīga" treniņā
Foto: Mikus Kļaviņš, vefriga.com

Latvijas basketbola talants Rodions Kurucs, kuram šī sezona bijusi klusāka nekā iepriekšējā, atzinis, ka cenšas izvairīties no sarunām par viņa potenciālu un iespējamo karjeras attīstību. Vecākais brālis atzinīgus vārdus teicis arī par Artūru Kurucu, sakot, ka 15 gadus vecais basketbolists vairākos spēles elementos ir pat labāks.

Rodions Kurucs ''VEF Skolas'' sastāvā šajā nedēļas nogalē piedalījās jaunatnes Eirolīgas turnīrā, kurā Latvijas komanda trīs spēļu laikā prata gūt vienu uzvaru. Kurucam labākas bija pēdējās divas spēles pret ''Stellazzurra'' (92:61, 23 punkti, sešas bumbas zem groziem, sešas piespēles) un pret Madrides ''Real'' jaunatnes komandu (60:85, 16 punkti, piecas atlēkošās bumbas).

Lielu pateicību Kurucs izteicis savam vectēvam Vladimiram Kiseļovam: ''Mans vectēvs ir lielisks cilvēks. Viņš iemācīja man visu, ko zinu par basketbolu. Esmu ļoti pateicīgs, jo viņš ieguldīja lielu darbu manā attīstībā. Spēļu laikā, ja kaut ko aizmirstu un nezinu, kā nospēlēt, skatos tribīņu virzienā, un ar žestiem saņemu atbildi no vectēva.''

Pēdējās divas spēles Rodions jau aizvadīja līdzīgā līmenī, kā kvalifikācijas turnīrā Kauņā, kad tika iekļauties turnīra simboliskajā piecniekā. Arī Kuruca gadījumā netrūkst salīdzināšanas mēģinājumu ar kādām zvaigznēm, bet pašam spēlētājam vistuvākā ir Kevina Durenta spēle: ''Man patīk viņa kustības, cenšos tā laukumā atkārtot.''

Kurucs arī cenšas nedomāt par to, kādas virsotnes varētu sasniegt: ''Es par to daudz nedomāju, dodos laukumā un daru savu darbu.'' Rodions arī seko jaunākā brāļa Artūra gaitām, uzskatot, ka brālis vairākos elementos ir pat talantīgāks: ''Domāju, ka viņš ir ļoti labs spēlētājs. Viņam ir spēcīgākas kājas, augstāks lēciens, labāka spēle aizsardzībā. Viņš laukumā var izdarīt visu.''

Izmantotie resursi:
ADIDAS Next Generation Tournament - ADIDAS Next...




, 2015-05-17 17:13, pirms 9 gadiem
Jatiek sitam puikam prom no Latvijas,un pietam ta dikti atri.
, 2015-05-17 18:03, pirms 9 gadiem
Ko viņam bračka ir ar labāku lēcienu un labāku defu un var izdarīt visu. Ja šito salīdzina ar Durantu, tad ar ko, lai salīdzini otru?
, 2015-05-17 18:14, pirms 9 gadiem
chubaki rakstīja: Ko viņam bračka ir ar labāku lēcienu un labāku defu un var izdarīt visu. Ja šito salīdzina ar Durantu, tad ar ko, lai salīdzini otru?
Vecāki ļaudis atceras, ka kādreiz bija tāds Maikls Džordans. Viņš varēja izdarīt visu, pat spēlēt sarkanās kurpēs, kad tās NBA bija aizliegtas.
, 2015-05-17 18:34, pirms 9 gadiem
chubaki rakstīja: Ko viņam bračka ir ar labāku lēcienu un labāku defu un var izdarīt visu. Ja šito salīdzina ar Durantu, tad ar ko, lai salīdzini otru?
Vienīgais, kas viņu salīdzina ar Durantu ir Edgars Buļs.
, 2015-05-17 18:34, pirms 9 gadiem
M rakstīja: Vecāki ļaudis atceras, ka kādreiz bija tāds Maikls Džordans. Viņš varēja izdarīt visu, pat spēlēt sarkanās kurpēs, kad tās NBA bija aizliegtas.
Es gan neesmu par tādu dzirdējis.
, 2015-05-17 19:20, pirms 9 gadiem
chubaki rakstīja: Es gan neesmu par tādu dzirdējis.
Brūnais vīrs ar mazajām ausīm no space jam multenes: https://www.youtube.com/watch?v=d1H...
, 2015-05-17 20:56, pirms 9 gadiem
Kiseļovs tiešām ir zelta cilvēks,ne tikai pret mazdēlu,bet visiem audzēkņiem.
Pīdžejs Paipss aizsardzībā pret Renāru Birkānu. Foto: Dāvis Lejasmeiers
32

Viesspēlētāji nogremdē Ausēja centienus, Paipsa 25 punkti dod Vefiņam bronzu

"Pafbet" Latvijas - Igaunijas apvienotās līgas bronzas spēlē Latvijas klasikā pie nebūt ne viegla panākuma tika "VEF Rīga" basketbolisti, kuri ar 84:76 spēja noturēt aiz sevis "Ventspils" vienību. Rīdziniekiem 25 punktus guva Pīdžejs Paipss.
Roberts Freimanis. Foto: Ģirts Gertsons
7

"Liepāja" iekarst no tālienes un panāk izšķirošo ceturtdaļfināla spēli

"Pafbet" Latvijas basketbola līgas ceturtdaļfinālā starp "Liepāju" un "Ogri" būs nepieciešama piektā spēle, kura pirmdien norisināsies "Ogrē". Pirmajā puslaikā, saberot grozā 11 no kopumā 15 izmestajiem tālmetieniem, "Liepāja" uzvarēja ar 99:73, tādējādi izlīdzinot sērijas rezultātu 2-2.
Francis Lācis un Zigmārs Raimo (no kreisās). Foto: Rīgas Zeļļi
15

3x3 izlasē spēlējošie Lācis un Raimo šajā sezonā ''Zeļļos'' neatgriezīsies

Portālam ''Sportacentrs.com'' zināms, ka Rīgas ''Zeļļi'' atlikušo sezonu aizvadīs tādā sastāvā, kādā iesākuši Latvijas Basketbola līgas izslēgšanas mačus. Lai arī 3x3 basketbola izlase jau ir nodrošinājusi vietu Parīzes olimpiskajās spēlēs, nedz Franča Lāča, nedz Zigmāra Raimo atgriešanās komandā šajā sezonā netiek sagaidīta.