Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

"Barons" uzņems "Jēkabpili", "Valmierai" un "Jūrmalai" spēles ar pastarītēm

Emils Ozerinskis

"Barons" uzņems "Jēkabpili", "Valmierai" un "Jūrmalai" spēles ar pastarītēm
Kristaps Mediss aizsardzībā pret Rinaldu Sirsniņu
Foto: Lāsma Irša/BK Jēkabpils

18. janvārī "OlyBet" Latvijas Basketbola līgā norisināsies trīs spēles. "Barons kvartāls" uzņems BK "Jēkabpils" basketbolistus, bet "Valmiera/Ordo" un "Jūrmala/Fēnikss" tiksies ar turnīra pastarītēm.

"Barons kvartāls" - BK "Jēkabpils"
Pulksten 19:30 Daugavas sporta nams

Daugavas sporta namā spēkiem mērosies LBL turnīra tabulā ceturto un piekto vietu ieņemošās komandas. "Barons kvartāls" basketbolisti izcīnījuši septiņas uzvaras 15 spēlēs un ar 46,7% uzvarētu spēļu ieņem piekto pozīciju. Uzvara Mārtiņa Gulbja trenētajai komandai ļautu panākt neitrālu bilanci un pietuvoties jēkabpiliešiem. Tikmēr Rūdolfa Rozīša trenētā BK "Jēkabpils" ar deviņiem panākumiem 16 spēlēs un 56,3% uzvaru ieņem ceturto pozīciju, cenšoties panākt valmieriešus.

"Barons kvartāls" ar vidēji 83,5 punktiem spēlē ir turnīra otra rezultatīvākā komanda, atpaliekot tikai no ventspilniekiem. Pēdējā LBL turnīra mačā Mārtiņa Gulbja komanda piekāpās Latvijas čempioniem valmieriešiem, izbraukumā zaudējot ar 89:100. Rīdzinieki uz uzvaru takas centīsies atgriezties savā laukumā, kur šosezon uzvarējuši piecas no septiņām spēlēm. Latvijas čempionāta rezultatīvākais spēlētājs ir barons Tauras Jogela ar vidēji 16,3 punktiem spēlē, par vairāk kā punktu apsteidzot tuvākos sekotājus. Turnīra piektais rezultatīvākais spēlētājs ar 14,5 punktiem ir "Barons kvartāls" snaiperis Dāvis Geks. Savukārt lietuviešu centrs Deniss Krestiņins ar 9,1 punktu un 7,3 atlēkušajām bumbām ir turnīra otrs labākais cīnītājs zem groziem.

Rūdolfa Rozīša vadītā "Jēkabpils" ir viena no turnīra labākajām aizsardzības komandām, vidēji spēlē ielaižot 73,9, kas ir trešais labākais rādītājs aiz abām līdervienībām. Jēkabpilieši vidēji gūst 78,3 punktus spēlē, kas ir vienlīdzīgs rādītājs ar komandas pozīciju turnīra tabulā. Rinalds Sirsniņš vidēji spēlē gūst 11,9 punktus un izdara 5,9 rezultatīvas piespēles, būdams turnīra otrais labākais asistētājs. "Jēkabpils" rezultatīvākais spēlētājs ar vidēji 13,3 punktiem ir Jurijs Aleksejevs, savai statistikai pievienojot 6,9 atlēkušās bumbas. Savukārt Roberts Stumbris šosezon izcēlies ar vidēji 13,1 punktu spēlē.

Abu komandu pirmajā LBL turnīra tikšanās reizē Jēkabpilī ar 81:76 pārāki bija "Barons kvartāls", kuras panākumu ar 21 punktu kaldināja Dāvis Geks, bet jēkabpiliešiem ar double-double izcēlās Jurijs Aleksejevs, gūstot 25 punktus un izcīnot 14 atlēkušās bumbas.

"Valka/Valga" - "Valmiera/Ordo"
Pulksten 19:00 Valga

Latvijas čempionvienība "Valmiera/Ordo" viesosies Valgā, kur tiksies ar Jura Umbraško trenēto "Valka/Valga" komandu. Igaunijas un Latvijas robežpilsētas komanda ar trīs uzvarām deviņās spēlēs ieņem turnīra tabulas priekšpēdējo devīto vietu. Tikmēr valmierieši ar 10 uzvarām 17 spēlēs un 58,8% uzvaru ieņem trešo vietu turnīra tabulā, pēdējā mēneša laikā atraujoties no turnīra vidusdaļā esošajām komandām.

"Valka/Valga" aizvadīs pirmo LBL turnīra spēli šajā gadā. Pērnā gada izskaņā robežpilsētas komanda piedzīvoja divus zaudējumus, atkrītot uz priekšpēdējo pozīciju Latvijas čempionātā. Pēc igauņu saspēles vadītāja Kristo Sāges pārcelšanās uz Igaunijas galvaspilsētas komandu "TLU Kalev", "Valka/Valga" sastāvam piesaistīja piekto Latvijas basketbolistu Reini Strupoviču, kuram šī būs pirmā LBL spēle Jura Umbraško trenētās komandas sastāvā. "Valka/Valga" rezultatīvākais spēlētājs Latvijas čempionātā ar 13,1 punktu ir Sandis Silavs, savukārt Artūrs Bricis guvis 12,3 punktus. Ivara Žvīgura vidējie rādītāji sasniedz 11,8 punktus spēlē, kamēr Kristaps Kanbergs guvis 9,2 punktus.

Latvijas čempionvienība "Valmiera/Ordo" Uvja Helmaņa vadībā izcīnījusi piecas uzvaras pēc kārtas, kas ir LBL turnīra otrā garākā aktīvā uzvaru sērija aiz astoņus panākumus pēc kārtas guvušajiem ventspilniekiem. Pēdējās piecās spēlēs "Valmiera/Ordo" apspēlējusi visus tiešos konkurentus cīņā par iekļūšanu izslēgšanas spēlēs, kuri ieņem ceturto līdz astoto pozīciju. "Valmieras" sastāvā rezultatīvākā spēlētāja pozīciju pārņēmis Mārtiņš Laksa, kurš ar 15,1 punktu ir otrais labākais turnīra punktu guvējs. Laksa ir labākais līgas snaiperis no tālās distances realizējot 56% trīspunktnieku. Valmierieša Jāņa Kaufmaņa rezultativitāte pēdējās spēlēs kritusies, kas skaidrojama ar spēles laika samazinājumu. Tomēr aizsargs vēl jo projām saglabā vietu starp rezultatīvākajiem spēlētājiem ar 14,9 punktiem ieņemot ceturto vietu. Nozīmīgu lomu "Valmiera/Ordo" panākumos spēlē Artūrs Bērziņš, kurš šosezon vidēji izceļas ar 11,8 punktiem.

Abu komandu pirmajā tikšanās reizē sezonas sākumā Valmierā Latvijas čempioni izcīnīja panākumu ar 89:75. Valmieriešiem toreiz 17 punktus guva Lauris Blaus, bet pretinieku rindās par punktu vairāk Ivaram Žvīguram.

"Jūrmala/Fēnikss" - "Latvijas Universitāte"
Pulksten 19:00 Lapmežciems

Lapmežciemā viena no komandām pārtrauks ieilgušu zaudējumu sēriju, kamēr otrai tā turpināsies. "Jūrmala/Fēnikss" ar astoņiem panākumiem 18 spēlēs un 44,4% uzvaru ieņem sesto pozīciju Latvijas čempionāta turnīra tabulā. Savukārt "Latvijas Universitāte" šosezon spējusi gūt vien divus panākumus un ar 11,8% uzvarētu spēļu ieņem pēdējo pozīciju.

Arņa Vecvagara komanda vēl pirms pusotra mēneša LBL turnīra tabulā ieņēma trešo pozīciju, droši soļojot pretī izslēgšanas spēļu mājas priekšrocībām pirmajā kārtā. Tomēr pēdējās piecās spēlēs "Jūrmalas/Fēnikss" basketbolisti piedzīvojuši tikai zaudējumus, noslīdot uz sesto pozīciju un vairs nevarot justies droši par iekļūšanu play-off mačos. Jūrmalnieku saspēles vadītājs Edgars Jeromanovs izceļas ar 12,8 punktiem un 6,7 rezultatīvām piespēlēm, būdams labākais piespēlētājs šosezon LBL turnīrā. Rezultatīvi "Jūrmala/Fēnikss" sastāvā spēlējis Uģis Pinete, vidēji gūstot 12,8 punktus, savukārt centrs Viktors Iļjins izcēlies ar 11,7 punktiem un 7,7 atlēkušajām bumbām, būdams turnīra trešais labākais cīnītājs zem groziem.

Gunta Endzela vadītā "Latvijas Universitāte" piedzīvojusi sešus zaudējumus pēc kārtas, kas ir turnīra šobrīd garākā zaudējumu sērija. Katra uzvara LU basketbolistiem ir panākums, tādēļ studentiem jācenšas izmantot jūrmalnieku neveiksmju sērija. "Latvijas Universitātes" sastāvā ar 10,8 punktiem spēlē rezultatīvākais spēlētājs ir Edgars Lasenbergs. Ar 9,8 punktiem vidēji mača LU sastāvā izceļas Linards Jaunzems, bet Jānis Eiduks gūst 9,4 punktus.

Komandas šajā sezonā tikušās divas reizes un abās pārāka bijusi Arņa Vecvagara komanda, izcīnot uzvaras ar 84:73 un 89:57.

"Olybet" LBL turnīra tabula

#KomandaU-Z%
1Ventspils15-193.8
2VEF Rīga9-281.8
3Valmiera/Ordo10-758.8
4BK Jēkabpils9-756.3
5Barons kvartāls7-846.7
6Jūrmala/Fēnikss8-1044.4
7Liepāja/Triobet7-1041.2
8Ogre/Kumho Tyre6-1037.5
8Valka/Valga3-633.3
10Latvijas Universitāte2-1511.8

Izmantotie resursi:
Latvijas Basketbola savienība

     [+] [-]

, 2017-01-18 12:02, pirms 7 gadiem
Nu tie pastarīši bīstami vienmēr.. Barons-Jēkabpils nav prognozējams rezultāts..

     [+] [-]

, 2017-01-18 15:59, pirms 7 gadiem
E.Deksnis debitē LBL kā komisārs.

     [+] [-]

, 2017-01-18 16:36, pirms 7 gadiem
1 rakstīja: E.Deksnis debitē LBL kā komisārs.
Kas komisārs??????????