Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

Rēķis: ''Arī šoreiz centīsmies spēlēt agresīvi abos laukuma galos''

Rēķis: ''Arī šoreiz centīsmies spēlēt agresīvi abos laukuma galos''
Pēteris Rēķis
Foto: Māris Greidāns, bk.lu.lv

''Olybet'' Latvijas Basketbola līgas (LBL) regulārās sezonas ietvaros šovakar tiks aizvadīta viena spēle, kurā ''Elektrum'' Olimpiskajā sporta centrā Latvijas Universitātes basketbolisti uzņems Rīgas VEF. Mača sākums pulksten 19:00. Pirms cīņas komentāru LU komandas mājaslapā bk.lu.lv sniedza viens no pieredzējušākajiem studentu komandas spēlētājiem Pēteris Rēķis.

Šajā sezonā komandas aizvadījušas vienu savstarpēju maču - 9. novembrī Rīgas VEF zaudēja divas atsevišķas ceturtdaļas, bet visā spēlē pārspēja LU basketbolistus vien ar 82:74. VEF šajā sezonā uzvarējusi visas aizvadītās septiņas spēles LBL turnīrā, bet Latvijas Universitāte iekrājusi 2-11 bilanci un atrodas desmitajā vietā turnīra tabulā.


Pēteris Rēķis: ''Iepriekšējais mačs pret VEF komandu vērtējams kā veiksmīgi aizvadīts. Lai arī piedzivojām zudējumu, spēle izvērtās interesanta un diezgan līdzīga. Spēlējām agresīvi abos laukuma galos, izdarījām spiedienu uz pretinieku saspēlēs vadītājiem, aizsargiem, kā arī neļāvām gūt vieglos punkts no groza apakšas.

Spēles pret līgas labākajām komandām mums kā jaunajiem spēlētājiem vienmēr ir interesantas. Tā ir iespēja sacensties un salīdzināt sevi ar dotā brīža labākajiem Latvijā. Šādās spēlēs ir svarīgi nepielāgoties un censties uzspiest savu spēli. Tas, protams, nav tik viegli, bet šajā sezonā mums tas ir izdevies vairākkārt. Arī šajā cīņā mums būs nepieciešams izdarīt spiedienu uz pretinieku saspēles vadītājiem, rūpīgi uzmanīt viņu snaiperus (Blūmu un Ričardsu), kā arī visiem pieciem doties cīņā par atlēkošajām bumbām. Jāmēģina izveidot ātros uzbrukumus un jārealizē savi metieni, bet tajā pašā laikā jāspēlē disciplinēti un jābremzē VEF komandas uzbrukumi.''

Mača sākums šovakar Elektrum Olimpiskajā sporta centrā pulksten 19:00. Tiešraide būs vērojama bk.lu.lv.