Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

Autors: Toms Kaufmanis

Geks kaldina "Barona" uzvaru Jēkabpilī

Geks kaldina "Barona" uzvaru Jēkabpilī
Dāvis Geks guva 21 punktu uzvarā.
Foto: Renārs Buivids

Šodien vienīgajā “Olybet” Latvijas basketbola līgas spēlē (LBL) Jēkabpils sporta namā basketbola klubs “Jēkabpils” uzņēma “Barons kvartāls” komandu. Aizraujošā spēlē pārāks bija "Barons kvartāls" ar rezultātu 81:76

Pirms šīs spēles Jēkabpils basketbolisti septiņās spēlēs bija izcīnījuši četras uzvaras, turnīra tabulā ierindojoties trešajā vietā, bet rīdzinieki deviņās cīņās spējuši uzvarēt četras reizes, tādējādi Latvijas līgas turnīra tabulā komanda ierindojās sestajā vietā.

Maču sekmīgāk iesāka lūši, pēc Artūra Vītiņa soda metiena un Rinalda Sirsniņa tālmetiena tika panākts 4:0. Pēc brīža Vītiņš jau panāca septiņu punktu pārsvaru, bet baroniem bumba negribēja krist grozā. Pēc nospēlētām nepilnām trīs minūtēm viesu komandai pirmos divus punktus guva Salvis Mētra.

Ceturtdaļas turpinājumā mājinieki jau bija iekrājuši pārsvaru un ar punktu gūšanu sevišķu problēmu nebija, arī aizsardzība bija līmenī, jo septiņās nospēlētajās minūtēs komanda ielaida tikai piecus punktus. Pirmās ceturtdaļas beigu pusē arī rīdziniekiem sāka krist bumba grozā un ar Lietuvas leģionāra Taura Jogela palīdzību izdevās samazināt rezultāta starpību līdz viencipara skaitlim. Pēc pirmās ceturtdaļas deviņu punktu pārsvars jēkabpiliešiem.

Otrās ceturtdaļas sākumā jau pieminētais Jogela turpināja būt precīzs un, pateicoties viņam, viesu komandai izdevās pietuvoties līdz četru punktu deficītam, pēc kura sekoja minūtes pārtraukums lūšiem. Nepilnu minūti pēc tā pirmos divus punktus Jēkabpilij guva Oskars Virsis, tikmēr otrā galā joprojām neapturams bija lietuviešu leģionārs Jogela.

Tagad jau apstājies bija Jēkabpils uzbrukums, un Deniss Krestiņins prata panākt neizšķirtu. Pēc šāda ceturtdaļas sākuma jēkabpiliešu galvenais treneris Rūdolfs Rozītis nebija mierā un pieprasīja otru minūtes pārtraukumu, pēc kura vadībā jau izvirzījās “Barons kvartāls”.

Kad viesi bija panākuši četru punktu pārsvaru, Jurijs Aleksejevs izcēlās ar precīzu tālmetienu, neļaujot Mārtiņa Gulbja vadītajai komandai turpināt savu izrāvienu. Atlikušajā laikā abas komandas vairākkārt izpildīja neprecīzus metienus, un pēc pirmā puslaika rezultāts bija 34:36 par labu “Barons kvartāls” spēlētājiem.

Abas komandu spēlētāji apmainījās ar sekmīgiem uzbrukumiem un vismaz ceturtdaļas sākumā nevienai komandai neizdevās attālināties rezultātā. Pēc brīža Dāvis Geks guva piecus punktus pēc kārtas, panākot piecu punktu pārsvaru Rīgas komandai, pēc kura sekoja minūtes pārtraukums Jēkabpilij. Pēc pārtraukuma divus punktus guva Renārs Magone, tādējādi samazinot rezultāta starpību līdz vienam precīzam metienam.

Jurijs Aleksejevs ar soda metieniem panāca minimālu rezultāta starpību, taču tūliņ pat Kristaps Mediss ar diviem tālmetieniem palielināja baronu pārsvaru līdz septiņiem punktiem. “Barons kvartāls” bija apņēmības pilns pirms pēdējām desmit minūtēm pārsvaru palielināt vai vismaz nosargāt, kas arī izdevās, un pēc trīs ceturtdaļām ar deviņiem punktiem priekšā bija ciemiņi.

Ar Aleksejeva pūlēm ceturtās ceturtdaļas sākumā mājiniekiem izdevās pietuvoties rezultāta starpībā līdz četriem punktiem, kamēr pretiniekiem ar punktu vākšanu tik viegli neklājās. Pāvels Veselovs guva vēl divus punktus, un minūtes pārtraukums jau Mārtiņam Gulbim. Mirkli vēlāk Rinalds Sirsniņš nopelnīja tehnisko piezīmi, dodot baroniešiem iespēju gūt pirmos punktus. Geks realizēja soda metienu, taču jau nākamajā uzbrukumā Aleksejevs izlīdzināja rezultātu.

Pamatlaika pēdējās minūtēs Sirsniņš ar tālmetienu jau panāca viena punkta pārsvaru, bet bija gan skaidrs, ka spēles izskaņa būs saspringta. Pēc Mikus Sokolova tālmetiena jau divu punktu pārsvars Jēkabpilij, kad jāspēlē nedaudz vairāk par divām minūtēm. Notikumi mainījās strauji un, pēdējai minūtei sākoties, divu punktu pārsvars jau Mārtiņa Gulbja padotajiem. 19 sekundes līdz pamatlaika beigām Krestiņins realizēja divus soda metienus un Jēkabpils bija nonākuši neapskaužamā situācijā. Maču glābt Jēkabpilij neizdevās un “Barons kvartāls” svinēja uzvaru ar 81:76

Olybet LBL, 16. novembris, Jēkabpils SN

"Jēkabpils" "Barons kvartāls" 76:81 (22:13 12:23 21:28 21:17 )
"Jēkabpils": Aleksejevs 25, Stumbris 10, Sirsniņš 10, Magone 6, Vītiņš 6, Antrops 4, Veselovs 4, Miglinieks 3, Virsis 2, Štelmahers 2
"Barons Kvartāls": Geks 21, Jogela 17, Mediss 16, Krestiņins 12, Zonne 5, Freimanis 4, Mētra 4, Dārgais 2, Strupovičs, Epners

"Olybet" LBL kopvērtējums

VKomandaU-Z%
1.VEF Rīga5-0100.0
2.BK Ventspils9-190.0
----
3.Valmiera/Ordo5-455.6
4.Jūrmala/Fēnikss6-554.5
5.Barons kvartāls5-550.0
6.BK Jēkabpils4-450.0
----
7.Valka/Valga3-442.9
8.Liepāja/Triobet3-633.3
9.Ogre/Kumho Tyre2-722.2
10.Latvijas Universitāte1-712.5

Izmantotie resursi:
Latvijas Basketbola savienība


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2016-11-16 20:51, pirms 7 gadiem
Šodien Jēkabpils galvenais treneris spēlēja par visu komandu, diemžēl komanda trenerī neieklausījās...
, 2016-11-16 21:05, pirms 7 gadiem
Zonne unCo smuki apspēlēja Lūšus, laigan Lūši šoreiz vairāk izskatījās pēc miermīlīgiem mājas runčiem! Bet ja nopietni, tad ļoti neskatāma spēle J-pils izpildījumā.
, 2016-11-16 21:15, pirms 7 gadiem
aleksejevam 25+14.... normāls dabls
, 2016-11-16 21:20, pirms 7 gadiem
Vai Geks paliks komandā līdz sezonas beigām? Iespējams kad jau kāds Spānijas klubs nolūkojis šo spēlētāju.
, 2016-11-16 21:45, pirms 7 gadiem
Kopš Zonne sācis spēlēt labāk par Dārgo, baroniem lietas iet uz augšu. Paradoksāli, bet fakts.
, 2016-11-16 21:56, pirms 7 gadiem
Nu Zonne svarīgu 3pts ielika, riktīgi svarigu
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2016-11-17 15:32, pirms 7 gadiem
Top Gek(s)
, 2016-11-17 19:22, pirms 7 gadiem
Patiess prieks, ka beidzot Dāvim Gekam izdevusies spēle. Kristaps Mediss fundamentāls sniegums visas spēles garumā.
Se nebij redzets, ka par tēlošanu iedod tehnisko- Sirsniņam būs jāpiestrādā pie aktiermeistarības
Bens Šungu. Foto: Marita Brigitta Mones
27

"Ventspils" nespēj iegrožot Šungu, fināls bez Latvijas komandu piedalīšanās

"Pafbet" Latvijas - Igaunijas basketbola līgā regulārās sezonas uzvarētāja "Kalev/Cramo" otrajā puslaikā kontrolēja notikumus laukumā, ar 84:73 laupot "Ventspils" cerības uz turnīra fināla sasniegšanu.
Roberts Blūms. Foto: Mikus Kļaviņš/VEF Rīga
19

Roberts Blūms pieteicies 2024. gada NBA draftam

''Octagon Europe'' basketbola aģentūra pavēstījusi, ka 18 gadus vecais Roberts Blūms ir pieteicies 2024. gada Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) draftam, kurš gaidāms šī gada jūnija beigās.
Mats Juciks. Foto: Jānis Martels
6

Ķilpa 30 punkti nekavē "Ogres" ceļu pretī ceturtdaļfināla otrajai uzvarai

"Pafbet" Latvijas Basketbola līgas izslēgšanas spēļu turnīrā uzvaras turpina krāt mājinieku komandas. Otrdienas vakarā "Ogre" savā laukumā ar 94:79 uzveica liepājniekus, ceturtdaļfināla sērijā līdz trīs uzvarām panākot 2-1.